Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Felvehetem-e a férjem nevét a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felvehetem-e a férjem nevét a következő módon esküvő után ha ő dr? Pl a férj neve: dr Kiss Csaba feleség neve: Varga Ibolya

Figyelt kérdés

1 dr Kiss-Varga Ibolya

2 dr. Kiss Ibolya (bár szerintem igy nem)

3 dr Kissné Varga Ibolya?

az első kettő varriáció érdekelne a legjobban

2013. szept. 16. 10:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
6-os válaszoló, abban az esetben, amit itt ecseteltél, egészen más a felállás, mert mindkét fél rendelkezik a titulussal, nem csak a vőlegény/férj. Ha csak a férj Dr. akkor egészen más a névváltoztatás módja, mert amint írták, egyértelműen ki kell derülni, hogy a férfi a Dr., nem pedig a felsége. Illetve még valami: kötőjellel lehet csak felvenni a férj nevét, kötőjel nélkül nem.
2013. szept. 16. 11:40
 12/23 anonim ***** válasza:
22%

vadszeder

Kiderül ez is.

2013. szept. 16. 11:46
 13/23 anonim ***** válasza:
11%

"HÁZASSÁGKÖTÉS ELŐTT VISELT NEVEK

Vőlegény házasságkötés előtt viselt születési neve:

Dr. Nagy János István

Menyasszony házasságkötés előtt viselt születési neve, mely az új házassági név képzésében szerepelhet:

Dr. Szabó Julianna "

2013. szept. 16. 11:52
 14/23 A kérdező kommentje:

Az tenyleg teljesen mas mert ott mindketto dr.

Majd megmondja az anyakonyvvezeto mert en olvastam millio egy velemenyt ertol pont azert irtam ki a kerdest.

De erdekessegkeppen az osszes verziot megkerdezem es megosztom veletek:)

kivancsi lrszek en maradok a lanykorinal:)

2013. szept. 16. 13:21
 15/23 anonim ***** válasza:
7%

Ha nem tudtok egy dr-t levonni és magyarul az nem az én hibám!

Dr. Nagy János Istvánné Dr. Szabó Julianna

=

Dr. Nagy János Istvánné Szabó Julianna

2013. szept. 16. 13:23
 16/23 anonim ***** válasza:
Kötőjelesen csak akkor tudod felvenni, ha a Dr-t kihagyod a név előtt. Ha úgy engednék felvenni, hogy Dr. Kiss-Nagy Éva, akkor nem lenne megállapítható, hogy kié a titulus.
2013. szept. 16. 13:48
 17/23 anonim ***** válasza:
Nálunk én avgyok a dr (nő) Én kötőjellel vettem fel a férjem nevét tehát most dr. Szabó-Nagy Gabriella vagyok (terméseztesen kitalált nevek). Már többször megkérdezték, hogy melyikünk a dr.
2013. szept. 16. 15:47
 18/23 A kérdező kommentje:

egyebkent h cifrazzam a dolgot:

ismerek olyat h a ferfi felvette kotojellel a feleseg nevet es a feleseg dri titulust is megkapta

pl ferj neve :Nagy Viktor

feleseg: dr Barta Judit

ferjbol lett dr Barta-Nagy Vitor

2013. szept. 16. 16:47
 19/23 anonim ***** válasza:
Valaki nagyon élvezi a lepontozást.Még olyan válasz is le lett pontozva,aki olyantól tud biztos információt,aki ezzel foglalkozik.Szánalmas...
2013. szept. 16. 16:54
 20/23 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, nem tudom, hogy az ismerősöd kötőjeles felvétellel, hogy kapta meg a feleség titulusát, amikor ez jogellenes. Valamit nagyon elszúrhattak a hivatalban, kötőjeles névfelvétel esetén ugyanis nem lehet a titulust is felvenni.
2013. szept. 17. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!