Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki az, aki ajándékot, és ki az, aki pénzt visz?
Megkérdezem mit szeretnének.
Ha pénzt kérnek, azt kapnak és esetleg mellé valami kedves apróság (lehetőleg nem használhatatlan porfogó)
Ha ajándékot kérnek akkor meg azt. :)
Tudtommal az ajándék nem kötelező dolog -ezért is ajándék a neve- így, ha történetesen élő meghívásom van, amikor csehül állok anyagilag, nem átallok üres kézzel beállítani, majd a lagzi végén egy meleg kézfogással és/vagy puszival megköszönni a meghívást. :) :)
Ezáltal a meghívóra írt szöveggel vajmi keveset foglalkozom. Ha van miből, viszek(adok), ha nincs miből (és ez az általánosabb), nem viszek.
Jelképes ajándékot, és pénzt...
Nem tartom jónak ezeket a verseket, valahogy nem illik egy meghívóba.
Pedig mi is gondolkodtunk rajta, de valahogy úgy éreztem ilyen követelőzős a dolog.
Én is arra jutottam, hogy úgyis megkérdezik, aki pedig nem, az úgyis azt adna amit akarna, a vers nem változtatna semmin..:)
Én alapjáraton pénzt viszek, kivéve ha kifejezetten tárgyi ajándékot kérnek (pl. adott áruház listájáról, stb.). Viszont ha ilyen pénzes meghívót adnának át, akkor valószínűleg nem mennék el. Udvariatlanságnak tartom, mivel a meghívó átadásakor egyébként is beszélünk arról, hogy minek örülnének, felnőtt, kommunikációra képes emberek vagyunk!
A versikéket szánalmasnak tartom, és nincs belőlük aranyos.
Én is úgy gondolom,hogy megkérdezik általában az emberek,hogy mit szeretne a fiatal pár. Legalábbis tőlünk egytől-egyig mindenki megkérdezte. Még anyósom 80 éves nagynénje is azzal poénkodott,hogy mi a francnak adjon Herendit, amikor semmi haszna, inkább pénzt ad! :)
De meghívóba beleírva, nekem sem tetszik!
Főleg,hogy manapság már tényleg mindenkinek rááll a szájára a kérdés,hogy mit adjon és nem veszi meg a melegszendvics sütőt! Legalábbis nálunk a baráti körben az elmúlt 7 évben vagy 10 esküvő volt,és ahogy beszélgettük, szinte senki sem adott ajándékot, csak ha a pár kérte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!