Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek milyen a jó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek milyen a jó esküvői menü?

Figyelt kérdés
Ötleteket szeretnék, konkrét ételekkel. Főleg azoktól, akiknek ebben van már tapasztalatuk.
2013. aug. 30. 15:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%

Egy ismerősnél sushi volt és japán ételek... Nem volt nagy sikere a násznép körében :) Az viszont fix, hogy mindig emlékezni fognak arra az esküvőre.

A jó esküvői menü szerintem olyan, hogy igyekszik a legtöbb vendég igényét kielégíteni. Beleférnek különlegesebb ételek, de szerintem legyenek hagyományosak is mellette. Vegetáriánus, húst kevésbé kedvelőkre sokszor nem gondolnak. Voltam úgy esküvőn, hogy csak a köretből tudtam enni :(

2013. aug. 30. 15:49
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Sok jó ötletet kaptam tőletek. :) Amúgy rántott zöldség mindenképp lesz, esetleg ha valaki fogyózik vagy a többi étel nem tetszik stb. Próbálunk mi is olyan menüt összeválogatni, hogy mindenki megtalálja majd a kedvére valót. :)
2013. aug. 30. 15:55
 13/19 anonim ***** válasza:
85%

Most lehet, hogy le leszek pontozva :)

14 éve így volt: Nálunk nem volt nagy esküvő, az étterem étlapjáról csináltunk egy csökkentett menüt.

Leves: vőlegényleves + 2 féle leves (már nem emlékszem sajnos)

Előétel: libatöpörtyű lilahagymával (ezzel nagyon bekajáltunk sokan :)), töltött paradicsom + 1 féle

Főétel volt egy csirkés, egy sertéses meg egy vega

Meg volt sós meg édes aprósüti, torták.

Nekünk ez nagyon bejött, ha most csinálnék így döntenék megint. Ha meg nagyobbat, akkor szerintem svédasztalos vacsorát rendelnék, ahol lehet válogatni, csipegetni. Én nem szeretem a főtt húst, a pörköltet, a birkát meg pláne nem. És 30+ évesen meg még nem érzem magam öregnek. De a szüleim se ájulnának el egy hagyományos menütől.

Voltunk olyan helyen, ahol 4 személyes tálakon volt a főétel. Ez is szerintem cikis, még családon belül esetleg, de arra sincs jó tapasztalatom.

Csinálj olyat, ami nektek tetszik, nem a vendégeknek kell tetszen.

2013. aug. 30. 16:33
 14/19 anonim ***** válasza:
65%
re10. A mi környékünkön is úgy szokás, hogy a levesben főtt hús paradicsom mártással, alma-, egres- vagy meggyszósszal kerül az asztalra, nem tormával/mustárral.
2013. aug. 30. 16:34
 15/19 anonim ***** válasza:
78%
nálunk is szokás a fokhagyma, vagy paradicsommártás, de nem szereti csak édesapám...a többiek duzzogva megeszik..ezért lesz mustár/ torma (apu ráadásul ezt is szereti...bár ő mindent szeret) bővebb családban sem szeretik nálunk a vőlegény esetében pedig nem szokás a mártás..
2013. aug. 30. 17:05
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Függ az esküvő stílusától is. Nálunk pl. ültetett állófogadás lesz, nem lesz vacsora, és éjféli vacsora, hanem hidegtállal, mini szendvicsekkel, töltött finomságokkal, salátával, édes-sós sütikkel, mártogatókkal, tortával megrakodott asztal középen.

Kb. ilyenek vannak betervezve:

Hidegtálak, bőségtálak:

[link]

[link]

[link]

[link]

A szendvicsnél ilyen falatkákra gondoltam:

[link]

Sütemények

[link]

Saláták:

[link]

[link]

[link]

Mártogatók:

[link]

[link]

Italok:

sör, bor, pálinka, kóla, víz, rostos, 4 féle koktél (Cranberry kick, Piná colada, Chocolate martini, Bellini)

Jó a hagyományos, szeretem azt is, de én ezt szeretném :)

2013. aug. 30. 18:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Hat rantott dolgok sehol nem konnyuek vagy fogyokurasak az biztos.

Nalunk egyszeru grill volt ( afaszen fuszerezve volt ) hus csirke hal zoldseg grillrol melle zsurkenyer pitakenyer zoldseges rizs kulonleges szojas szosszal.

Sok sok salata a salatabarban zold salatak bab kukorica semmi majonezes vagy ecetes dolog vagy savanyusag.

Aprosuti is volt de foleg a gyumolcsasztal fogyott.

Mindenki jollakott zsir nelkul is a zoldseges rizs oriasi siker volt kulfoldi baratnom keszitette autentik fuszerekkel.

Torta is volt es fagyis pult es hazi vattacukor

2013. aug. 30. 19:12
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

nálunk bugaci leves volt (egyszerüen mindenki oda volt érte:)), pörkölt főtt krumplival és galuskával, káposzta saláta, sültes tál (annyiféle hússal és rántott zöldséggel, hogy csak na...a különleges esetleg a rántott ananász volt), ehhez rizibizi és hercegnőburgonya...sós sütik, édes sütik (nem azok a tipikus aprósütik, egy nagy asztalon volt a gyümölcstorony, somlói galuska és gesztenyepüré, eszterházy, epres-krémes és tiramisu sütik meg már nem emlékszem mifélék:))

éjfélkor töltött káposzta és a maradék sültestál

majd a torta...

szóval mi a hagyományosat kevertük picit más dolgokkal :)

2013. szept. 2. 11:33
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
ja, a sültes tálon persze nem csak rántott dolgok voltak, volt cigánypecsenye, töltött csirkecomb, tarja...ilyesmi :)
2013. szept. 2. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!