Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek milyen a jó esküvői menü?
nálunk nem szokták túlbonyolítani különleges menüvel...
marha, vagy tyúkleves csigatésztával
húsok, zöldségek is tálalva, mustárral, tormával, kenyérrel
vegyes sültek (göngyölt, rántott, roston húsok (csirke, és sertés), sajt, karfiol, gomba)
vegyes köret: burgonya, rizs, zöldség
savanyú: házi vegyes, főleg káposztasaláta, savanyú uborka...
desszert a sütik, 1 óra múlva a torták...
éjfélkor: nálunk töltött káposzta tejföllel, kenyérrel,
de szoktak galuskával marhapörköltet is néha fele- felében
4-es
mi is...
ráadásul nem tudom elképzelni, hogy a nagyszüleim salátát, vagy akármi "szokatlant" egyenek.
ráadásul a" reform" ételek pont olyanok, hogy ezt szeretem, az nem...annyi félét pedig nehéz készíteni.
Bár én nagy lagziban gondolkodom (110-en leszünk)
ha csak 30-an lennénk, akkor lehet nekem is megfordulna a fejemben a többféle menü...
1.
Ma már valóban elsősorban attól függ, kik ülik körbe az asztalt. Kistelepülésen még inkább az ősi, hagyományos ételeket teszik asztalra:
- tyúkhúsleves csigatésztával sok zöldséggel
- főtt húsok külön feltálalva, mustárral, stb.
- bográcsos marha- vagy birkapörkölt, esetleg mindkettő körettel
- utána jöhetnek a sültek a tálcákkal: natúr- és rántott húsok, csirke, sertés, máj, rántott karfiol, hasonlók szintén valami körettel, savanyúval
- torta után apró sós/édes sütik
- éjfél után vissza az asztalra a kisebb tálakban meghűtött pörköltek, aki kér, szed magának
Persze azt is el tudom képzelni, hogy ilyen svédasztalos jellegű hidegtálakkal, salátákkal, süteményekkel és hasonlókkal várják a vendégeket, és nincs megkötött ülésrend. Tehát esetleg egy kicsit szabadabb mozgás-lehetőség. Mondjuk ilyenen még nem voltam, de el tudnám képzelni ezt is.
Idén négy esküvőn voltam. Nekem az a menü ízlett a legjobban, ahol ilyen volt a menü:
1. fogás: húsleves, tésztával
2. fogás: a levesben főtt hús paradicsommártásban- felénk ez nem szokás, de nekem nagyon-nagyon ízlett :)
3. fogás: szokásos bőségtál. Arra érdemes szerintem figyelni, hogy mindenképp legyen rajta karfiol meg gomba, és hozzá tartármártás, mert pl a főtthús után én már nem kívántam a sültet, így gombát meg karfiolt faltam. Illetve mindenképp legyen krumpli köret, mert azt szeretik a legtöbben.
4. fogás: a térségre oly jellemző rétes, soha olyan finomat nem ettem még.
Szerintem nem nagyon érdemes eltérni a megszokottól, mert a többség ezt szereti, de ilyen területi sajátosságokat, mint a mártás, vagy a rétes, érdemes becsempészni szerintem.
Ja és ezen az esküvőn volt még egy hatalmas ötlet!
Gyümölcsasztal. Tele volt mindenféle friss idénygyümölccsel, amit szép szeletekre vágtak. Pl. dinnye, ami a legnépszerűbb volt a hőségben :) A sütik érintetlenül kerültek bedobozolásra, senki nem kívánta őket a bőséges kaja, plusz rétes után.
Nekem ez az esküvő tetszett a legjobban kaja fronton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!