Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek milyen a jó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek milyen a jó esküvői menü?

Figyelt kérdés
Ötleteket szeretnék, konkrét ételekkel. Főleg azoktól, akiknek ebben van már tapasztalatuk.
2013. aug. 30. 15:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%

nálunk nem szokták túlbonyolítani különleges menüvel...

marha, vagy tyúkleves csigatésztával

húsok, zöldségek is tálalva, mustárral, tormával, kenyérrel

vegyes sültek (göngyölt, rántott, roston húsok (csirke, és sertés), sajt, karfiol, gomba)

vegyes köret: burgonya, rizs, zöldség

savanyú: házi vegyes, főleg káposztasaláta, savanyú uborka...

desszert a sütik, 1 óra múlva a torták...

éjfélkor: nálunk töltött káposzta tejföllel, kenyérrel,

de szoktak galuskával marhapörköltet is néha fele- felében

2013. aug. 30. 15:05
 2/19 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem egy jó esküvői menü picit különlegesebb (inkább reform ételek), mint egy vasárnapi ebéd, vagy egy karácsonyi vacsora. Konkrét ételeket nem írnék, de nekem nem jönnek be a hagyományos esküvői kaják.
2013. aug. 30. 15:21
 3/19 A kérdező kommentje:
2. hozzászóló tetszik a véleményed! Én is valahogy így gondolkozom. :) különlegesebb ételekre gondoltam, de lesz 1-2 hagyományos is azoknak, akik válogatósabbak, hogy mindenki megtalálja a magának valót.
2013. aug. 30. 15:23
 4/19 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk hagyományos kaják voltak :) Jó nah, mi ilyen kis falusi parasztok vagyunk :D Fincsi volt, bőséges és örömteli nap volt, kajától függetlenül... :))))
2013. aug. 30. 15:28
 5/19 anonim ***** válasza:
46%

4-es

mi is...

ráadásul nem tudom elképzelni, hogy a nagyszüleim salátát, vagy akármi "szokatlant" egyenek.

ráadásul a" reform" ételek pont olyanok, hogy ezt szeretem, az nem...annyi félét pedig nehéz készíteni.

Bár én nagy lagziban gondolkodom (110-en leszünk)

ha csak 30-an lennénk, akkor lehet nekem is megfordulna a fejemben a többféle menü...

1.

2013. aug. 30. 15:31
 6/19 anonim ***** válasza:
19%
Reform ételek és a hozzá hasonlók NEM valók egy nagyobb lakodalomba. Még a fiatalok közül is kevesen ennék, a 30-40 fölöttiek pedig nem. Az első menü megfelelő.
2013. aug. 30. 15:31
 7/19 anonim ***** válasza:
50%
Reform ételek ide vagy oda, itt az Alföldön a falunkba, még mindig a csigatésztás tyúkhúsleves, és a marha pörkölt a " divat", de ezzel szerintem nincs is semmi gond :)
2013. aug. 30. 15:41
 8/19 A kérdező kommentje:
7. hozzászóló ezzel egyetértek. Nekünk is orja vagy tyúkhúsleves lesz és marhapörkölt. A leves és az éjféli menü esetében én is maradok a klasszikus mellett.
2013. aug. 30. 15:42
 9/19 anonim ***** válasza:
86%

Ma már valóban elsősorban attól függ, kik ülik körbe az asztalt. Kistelepülésen még inkább az ősi, hagyományos ételeket teszik asztalra:

- tyúkhúsleves csigatésztával sok zöldséggel

- főtt húsok külön feltálalva, mustárral, stb.

- bográcsos marha- vagy birkapörkölt, esetleg mindkettő körettel

- utána jöhetnek a sültek a tálcákkal: natúr- és rántott húsok, csirke, sertés, máj, rántott karfiol, hasonlók szintén valami körettel, savanyúval

- torta után apró sós/édes sütik

- éjfél után vissza az asztalra a kisebb tálakban meghűtött pörköltek, aki kér, szed magának

Persze azt is el tudom képzelni, hogy ilyen svédasztalos jellegű hidegtálakkal, salátákkal, süteményekkel és hasonlókkal várják a vendégeket, és nincs megkötött ülésrend. Tehát esetleg egy kicsit szabadabb mozgás-lehetőség. Mondjuk ilyenen még nem voltam, de el tudnám képzelni ezt is.

2013. aug. 30. 15:43
 10/19 anonim ***** válasza:
89%

Idén négy esküvőn voltam. Nekem az a menü ízlett a legjobban, ahol ilyen volt a menü:

1. fogás: húsleves, tésztával

2. fogás: a levesben főtt hús paradicsommártásban- felénk ez nem szokás, de nekem nagyon-nagyon ízlett :)

3. fogás: szokásos bőségtál. Arra érdemes szerintem figyelni, hogy mindenképp legyen rajta karfiol meg gomba, és hozzá tartármártás, mert pl a főtthús után én már nem kívántam a sültet, így gombát meg karfiolt faltam. Illetve mindenképp legyen krumpli köret, mert azt szeretik a legtöbben.

4. fogás: a térségre oly jellemző rétes, soha olyan finomat nem ettem még.

Szerintem nem nagyon érdemes eltérni a megszokottól, mert a többség ezt szereti, de ilyen területi sajátosságokat, mint a mártás, vagy a rétes, érdemes becsempészni szerintem.

Ja és ezen az esküvőn volt még egy hatalmas ötlet!

Gyümölcsasztal. Tele volt mindenféle friss idénygyümölccsel, amit szép szeletekre vágtak. Pl. dinnye, ami a legnépszerűbb volt a hőségben :) A sütik érintetlenül kerültek bedobozolásra, senki nem kívánta őket a bőséges kaja, plusz rétes után.

Nekem ez az esküvő tetszett a legjobban kaja fronton.

2013. aug. 30. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!