Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Amerikában kötött házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Amerikában kötött házasság érvényes itthon is?

Figyelt kérdés
A gondom az lenne hogy kint Amerikában összeházasodnék barátnőmmel de csak azért hogy kapjak állampolgárságot de szeretnénk visszajönni. Itt tartanánk rendes esküvőt ez lenne az igazi, ott kint csak az állampolgárság miatt lenne megtartva. Itthon el kell válni és újraházasodni?
2013. aug. 27. 09:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Amerikán szigorúan ellenőrzik, hogy a házasság valóságos-e? De a házassággal nem kapsz automatikusan sem zöldkártyát sem állampolgárságot. Akkor semmiképpen, ha a barátnőd is még csak most kap zöldkártyát vagy állampolgárságot.
2013. aug. 27. 10:17
 12/24 A kérdező kommentje:
Az utolsó 2 választ köszönöm. Ennyi lenne a lényeg, akkor majd kérek menedékjogot vagy nem tudom még ráérek ezen gondolkodni :)
2013. aug. 27. 10:19
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem kapsz menedékjogot, mert nincs mire. Kapsz vízumot x időre, 3 havonta el kell hagynod az országot, akkor átmész egy szigetre és visszatérsz, ennyi.
2013. aug. 27. 10:21
 14/24 A kérdező kommentje:
Akkor munkára meg pár dologra még lehet még kérni zöldkártyát, ezt már megoldom, a házassággal se lett volna baj csak ennyi. Köszi a válaszokat.
2013. aug. 27. 10:24
 15/24 anonim ***** válasza:
Magyar állampolgárságot akkor kap(sz) ha teszel egy állampolgársági vizsgát. Legalábbis úgy a 'legegyszerűbb' módja szerintem.
2013. aug. 27. 12:44
 16/24 anonim ***** válasza:
Te valami extra buta vagy. :D
2013. aug. 27. 14:13
 17/24 anonim ***** válasza:

najo. tegyuk ezt tisztaba :D eleg ha otthon osszehazasodtok, az ervenyes amerikaban is. csak be kell adni a papirokat. persze ha mar allampolgar a csaj. ha csak zoldkartyas, akkor is kapsz utana valamit, de sokkal hosszabb a varakozasi ido.

allampolgarsagot leghamarabb 3 ev utan kapsz, ha hazas maradsz es kint elsz szinte folyamatosan. zold kartyat azt kapsz, de az is felteteles 2 evig. ha egyutt maradtok, akkor lesz vegleges.

2013. aug. 27. 16:34
 18/24 anonim ***** válasza:

Miert tamadod a valaszolokat, mikor leirjak, hogy mi hogy van es a kerdeseidbol/kommentjeidbol az ri le, hogy fogalmad sincs, hogy mi hogy mukodokik, de abban biztos vagy...

Leirtak paran a lenyeget, de ennek te is utana tudsz nezni.

Barhol a vilagban hazasodsz ossze, az a vilagban mindenhol elfogadott! Az amerikai haverjaink nyaralni voltak Ghana-ban es a csavo ott vette el a csajszit. Termeszetesen itt az USAban is ugyanolyan elfogadott a hazassaguk, mintha itt hazasodtak volna ossze helyben.

Nem tudom a baratnod micsoda, de ha te felesegul veszel egy amerikai allampolgart, akkor folyamodhatsz a zoldkartyaert. Zoldkartyat csak akkor adnak, ha egyutt elsz a felesegeddel az USAban! Ha nem itt elsz, akkor nem fogsz zoldet kapni. A zoldkartya az letelepedesi engedely. Ha nem elsz az USAban, akkor minek akarsz "letelepedni" ???

A zoldkartya kerelem egy hosszu folyamat, minimum 2 ev, addig az USAban kell tartozkodni. Raadasul nincs ingyen.

Allampolgarsagert csak akkor folyamodhatsz, ha az amerikai felesegeddel (az USAban!) eltoltottel 3 evet mint zoldkartyas. Utana lehet beadni a polgi kerelmet. Ha az megvan, akkor utana lesz egy amerikai meg egy magyar utleveled es ott elsz a vilagban ahol akarsz, addig ameddig akarsz, az USAba barmikor visszajohetsz.

Ha illegalisan vagy az orszagban, es lebuksz, akkor kitoloncolnak. Ha be van adva a zoldkartya kerelmed, akkor nem vagy illegalis, viszont addig nem hagyhatod el az orszagot, amig a zoldet meg nem kapod, mert ha elmesz, akkor semmisnek veszik a zoldkartya kerelmedet.

Termeszetesen van olyan, hogy utazasi engedely de ezt mar nem magyarazom, mert szerintem mar a fenti is sok lesz neked....

2013. aug. 27. 20:09
 19/24 anonim ***** válasza:
utolso: en magyarorszagon vartam amig at nem ment a kerelmem zoldkartyaert, kb fel ev volt. a ferjem meg itt volt amerikaban. szoval mi nem eltunk egyutt. volt egy interjum, azutan kaptam egy ideiglenes bevandorlasi vizumot. es miutan kijottem amerikaba, utana 1 honapon belul postan jott a zold kartyam.
2013. aug. 27. 21:19
 20/24 anonim ***** válasza:

Igen, mert te Magyarorszagon adtad be a kerelmet, ugye?

Ha az USAban adjak be a kerelmet, akkor az USAban kell megvarni az elbiralast.

2013. aug. 27. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!