Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hozzámennétek úgy valakihez ha már a szóbakerüléskor közli, hogy csak házassági szerződéssel vesz el?
Figyelt kérdés
Nem a pénzére megyek, nem érdekel az anyagi része! De ez rettenetesen rosszul esik, hogy nem bízik bennem :(2013. aug. 27. 07:42
21/29 anonim válasza:
Erre pont nincs értelme szerződést kötni, amit írtál, mert vitára ad lehetőséget. A házassági szerződésnek a lényege Magyarországon, hogy ne kelljen a vagyonról vitázni válás esetén, ne kelljen semminek az eredetét bizonygatni. Sokan keverik az USA törvényekkel, túl sok amerikai filmet nézünk, ott a házassággal minden vagyon közös lesz azonnal. Nálunk a házasság előtt szerzett vagyon sajátnak számít, a házassági szerződés ennek a pontosítására való, váláskor leegyszerűsíti a helyzetet. A másik, amire jó, ha lényeges különbség van a két fél keresetében, ott a közösnek vélt vagyont igazából csak az egyik fél kereste meg, most itt ne menjünk bele ilyen morális kérdésekbe, hogy "persze, de közben szoptatta meg pelenkázta a gyereket, hogy keresett volna pénzt", itt csupán a vagyoni részről van szó, ki mennyit tett ehhez hozzá.
22/29 A kérdező kommentje:
Az egész sztori! Van egy két és fél éves fia! 7 évet volt az akkori párjával aki meglopta több százezerel! És mondta hogy csak úgy fog feleségül venni ha csinálunk egy ilyen szerződést! Mert mindenének a felét bukta vonla ha gyerkőc anyát elveszi...
2013. aug. 27. 12:24
23/29 anonim válasza:
Dehogy bukta volna, a házassága előtt szerzett vagyonát ma a hatályos jogszabályok alapján Magyarországon senki nem veszíti el váláskor. A probléma akkor szokott lenni,ha valami értékes dologról nem bizonyítható egyértelműen, hogy mikor szerezték. A házassági szerződésben ezek mind rögzítve vannak, de pl. ingatlanoknál, autóknál ez teljesen bizonyítható, mikor került tulajdonba. A gond ott van, ha a házasság után pl egyből jön egy felújítás. Egyik fél megérkezik a házasságba 0 forinttal, a másiknak 100 milliói vannak, 30 millióért felújítják a házat, na abból 15 már egyből a másik félé lenne váláskor. Ezeket viszont baromi nehéz bizonyítani, nem hiába a legvitásabb, legundorítóbb ügyek az ilyen válások, a szerződés mindent leegyszerűsít ilyen esetben.
24/29 anonim válasza:
De miért baj ez?
Te is beleírod a vagyonod ami csak a tiéd marad váláskor meg ő is. Teljesen korrekt.
25/29 anonim válasza:
Ne essen rosszul. Ez nem bizalom kérdése. Tökéletes példa volt erre az utasbiztosítás. Ez is egyfajta biztosítás.
A házasság előtt szerzett vagyonára hatályos törvények szerint Nem tarthatsz igényt. De ha őt ez megnyugtatja... Én biztos nem problémáznék.
26/29 anonim válasza:
Igen, én is szerződéspárti vagyok, és az utasbiztosításos hasonlat csillagos ötös.
27/29 anonim válasza:
Igen.
Én nő létemre is szeretnék házassági szerződést. A 21. században ezt nem a bizalmatlanság jelének érzem, hanem a józan gondolkodásénak.
Vegyük példának azt a kérdést ma, ahol a férj beközölte, hogy vett hitelre egy házat a szüleinek...na ilyen esetekre szeretnék én nőként is házassági szerződést.
28/29 anonim válasza:
Ki van zárva. Ha ennyire nem bízik bennem vki ilyen kérdésben, más területen hogy bízna? A lelkiismeretem meg tiszta, mert nem vagyok egy magát eltartatós típus.
29/29 anonim válasza:
IGEN
egyébkét ez jó esetben midkét felet védi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!