Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti hozzámennétek úgy valakihez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hozzámennétek úgy valakihez ha már a szóbakerüléskor közli, hogy csak házassági szerződéssel vesz el?

Figyelt kérdés
Nem a pénzére megyek, nem érdekel az anyagi része! De ez rettenetesen rosszul esik, hogy nem bízik bennem :(
2013. aug. 27. 07:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
42%

de egyet nem fognak fel az emberek itt...a meglévő vagyonra totálisan felesleges házassági szerződést kötni, mivel az a házasság alatt is külön vagyonnak számit...

házassági szerződést a házasság alatt megszerzett vagyontárgyakra, pénzre, fizetésre stb-re kell kötni....aztán ebbe belefoglalható minden (gyerek, akár a szexuális élet és akármilyen más elképesztő dolgot)

én nem örülnék neki...én is némi bizalom hiányának tekinteném....persze függ a vagyontól erőteljesen...ha milliókat keresne, meg tudnám érteni...de mindenesetre ha így állna a dolog én is bebiztosítanám magam valamilyen módon...(pl sose adnám fel a munkámat, lenne félretett pénzem....stb)

24l

2013. aug. 27. 08:33
 12/29 anonim ***** válasza:
87%

"ebbe belefoglalható minden (gyerek, akár a szexuális élet és akármilyen más elképesztő dolgot)"

Egyáltalán nem foglalható bele ilyen hülyeség egy házassági szerződésbe.

2013. aug. 27. 09:06
 13/29 anonim ***** válasza:
90%
Én simán aláírnám, sőt, házassági szerződés nélkül sztem férjez se mennék. Régen én is azt mondogattam, hogy felesleges, mert hát a házasság nem erről szól, holtomiglan-holtodiglan, satöbbi. Aztán 30 év házasság után anyám egyik nap bejelentette, hogy a szeretőjéhez költözik és elválik, majd vitte mindennek a felét, holott alig néhány évet dolgozott, azt is 4 órában, apám meg végigdolgozta az életét sokszor 12ben. Nem szeretnék meglepetést, ha esetleg 30 év múlva egyikünk hirtelen megőrülne.
2013. aug. 27. 09:10
 14/29 anonim ***** válasza:
88%

Nem vagyok szerződéspárti, mert én úgy állok hozzá, hogy ha már valakiben annyira bízok, hogy társnak választom az életemhez, akkor onnan már egymásért is dolgozunk és minden közös. Éppen ezért nem lehet egy olyan döntést, mint a házasság, meggondolatlanul az első rózsaszín ködös mámorban, vagy ész nélkül meghozni. Természetesen még így is történhet bármi, de akkor is a közös vagyon pártján vagyok.

De!

Ha bármilyen üzleti érdek, vagy családtag érdeke, azt szolgálja (pl. vállalkozás, amiben más valaki is érintett, vagy hasonló, esetleg lenne a páromnak gyereke, közös nem sikerül és nem akarná, hogy válás esetén amiért ő dolgozik, az velem feleződjön, hanem neki szánja, stb. stb.), akkor minden további nélkül belemennék.

A házasság előtt szerzett vagyonról meg én úgy tudom, a házasság után sem lesz közös.

2013. aug. 27. 10:02
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Azért bármit ne írj alá :-)

Magával a házassági szerződéssel nincs bajom. Ha a tartalmát átbeszéljük, mindkettőnket véd akkor aláírnám, persze.

2013. aug. 27. 10:19
 16/29 anonim ***** válasza:
85%
Hátha a kérdésedre nem a válasz akkor mondjuk elég egyértelmű, hogy a pénzére hajtasz, hisz ha nem miért nem.
2013. aug. 27. 10:27
 17/29 anonim ***** válasza:
29%

Valaki írta, hogy ha később alapít a kérdező egy menő céget, nem lehet kiforgatni a vagyonból, hát azért ez nem erről szól. A házassági szerződés annak a vagyonnak az okiratba foglalása, ami a házasság előtt keletkezett magánvagyonuk. Bele lehet még foglalni bizonyos feltételek, válás esetén ki mennyit kap, kártérítés hűtlenségre, stb, ez inkább USA-ban divat, filmekben látunk ilyet.

Ami vagyon a házasság után keletkezett, az a vagyon közös.

2013. aug. 27. 10:39
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Jól mondod, de majdnem, 17-es.

A házasság alatti vagyon közös, ha a házassági szerződésbe nem írtak mást.

Szóval utólag is lehet módosítani.

Például ha az egyik keres 900 ezret és a másik 100 ezret és beleírják a házassági szerződésbe, hogy a házasság alatti vagyonnak csak a 10%-a az egyiké, akkor a váláskor is ez lesz a helyzet.

2013. aug. 27. 10:47
 19/29 anonim ***** válasza:
90%
Persze, ilyet lehet, de azt nem írhatja bele így, hogy "ha majd alapítok egy menő céget, az az enyém":D
2013. aug. 27. 10:48
 20/29 anonim ***** válasza:
72%
Házassági szerződésbe bármit bele lehet foglalni. Ami a házasság előtt a feleké volt, az alapból a magánvagyon része, nem lesz közös. De rendelkezhetnének így is. Hallottam már olyanról, hogy házassági szerződésben olyat kötöttek ki, hogy nincs közös vagyon. Ki-ki amit megkeresett. Ezzel a típussal én nő létemre nem tudnék kibékülni. Vegyünk egy gyesen levő kismamát. Keres 25 eFt-ot havonta. De dolgozik annyit otthon, mint a férje, csak őt megfizetik. Ha válás van, milyen összegben határoznátok meg a gyereknevelés és a házimunka "árát"?
2013. aug. 27. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!