Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért nem szeretné igazán a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem szeretné igazán a barátnőm a házasságot?

Figyelt kérdés

A kedvesemmel 5 éve vagyunk együtt, többször feljött már a témába a házasság gondolata, hiszen már korban is ott vagyunk. Ő 25 én 28. A barátaink sorra házasodnak, szóval már nem is olyan szokatlan ez a gondolat.

A kapcsolatunk nagyon jó, magam részéről 100%-ig tudom, hogy őt akarom, úgy érzem ezzel ő is így van.

A fő gond, hogy az én családomnál fontos a házasság intézménye én is ebben a szellemben lettem nevelve, de náluk ennek meg nincs olyan nagy jelentősége. Talán ezért is nem lelkesedik a téma iránt. Az eljegyzést én már nagyon rég megtettem volna, csak én nem szeretnék hosszú jegyességet, hanem kb 1 évre rá esküvőt.

Az érzelmekkel nincs gond, szerelmesek vagyunk, az anyagiak adottak, mindenünk megvan, együtt élünk, építkezni is tudnánk már. Szóval ezeket a tényezőket kizárnám.

A másik gond még, hogy a baba témát sem annyira szereti, ha feszegetem, mert állítása szerint benne még nincsenek anyai ösztönök. Ezt én teljesen megértem, csak az nekem olyan fura, hogy semmit sem érez, ha meglát egy aranyos kisbabát..... Én ebből meg az ellentéte vagyok, mert már nagyon régóta apa szeretnék lenni. Úgy terveztem, hogy 30 éves korom előtt, de félek ez már nem fog megvalósulni.

Azt mondta egyszer szeretne gyereket, de nem most. Remélem ezzel nem csak nyugtatni akar.

Sajnos tanácstalan vagyok, mert nem tudom vele ezt igazán megbeszélni, a valós okokra sosem kapok tőle egyértelmű választ. Vajon mi zajlik benne?

2013. aug. 20. 22:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Naív vagy kérdező! Nem is kicsit. Nem ismered a mai nőket. A válás 99%-ban "véres", azaz az esetek nagy részében ki akarja az egyik a másikat semmizni.
2013. aug. 21. 11:46
 12/19 A kérdező kommentje:

Nem tartom magam naivnak, mert ismerem a párom, fantasztikus nő és egyáltalán nem anyagias.

Ha kell is neki a pénzem, vigye én ezt úgy fognám fel, hogy az a gyerekeké és kész. Bármi is lesz, nekem mindig is ő lesz a gyermekeim anyja!

2013. aug. 21. 12:16
 13/19 anonim ***** válasza:

"Ha kell is neki a pénzem, vigye én ezt úgy fognám fel, hogy az a gyerekeké és kész. Bármi is lesz, nekem mindig is ő lesz a gyermekeim anyja!"

Te biztos hogy férfi vagy? Mert az alapján ahogy írsz, kétlem. Ha élőben is ilyen vagy, azt a nők kíméletlenül kihasználják! Az oké, hogy most ismered a párod, és nem nézel ki belőle semmi rosszat, de az emberek egy kapcsolatban, házasságban, főleg ott ahol gyerek van, eléggé megváltoznak.

2013. aug. 21. 12:27
 14/19 anonim ***** válasza:
Azt írod, hogy a párod egy fantasztikus nő, komoly gondolkodású, érett, felnőtt. Akkor viszont lehet, hogy tényleg az áll az egész mögött, hogy nem akar gyereket.
2013. aug. 21. 14:59
 15/19 anonim ***** válasza:
Jó fejnek tűnsz kérdező, kulturált vagy és intelligens. Nem tudom mi van a háttérben a barátnődnél, én csak leírom hogy mint nő mikor nem akartam férjhez menni. Többször megkért a barátom, de mindig kibújókat kerestem. Voltam már házas, általában ezt hoztam fel, hogy nem akarok többet házasodni, jó papír nélkül. DE! Igazából nem éreztem hogy vele akarom leélni az életem. Pedig szerettem, de nagyon sokat is szenvedtem mellette, és szíve mélyén nem ilyen életre vágytam. Ennek meg is lett a következménye, végül szakítottam vele, de 8 évig voltunk együtt ilyen érzések mellett is. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy jó lenne ha őszintén meg tudnátok beszélni, hogy mi az oka igazából, vagy tényleg csak még korainak találja. Bonyolultak vagyunk mi nők, néha magunk sem tudjuk mit akarunk igazán, vagy nem merünk magunkhoz sem őszinték lenni. Remélem nálatok más a helyzet, csak leírtam, hogy tudd, van ilyen verzió is az okok között. 39/nő
2013. aug. 21. 15:01
 16/19 anonim ***** válasza:

Én is így voltam, mint az előző, csak mi mi nem voltunk olyan sokáig együtt. Engem 24 éves koromban kértek meg, és húztam, ameddig tudtam, mer tnem éreztem azt, hogy nekem az az élet kell, ami mellette vár, végül szakítottam, és az idő beigazolt. A mostani párommal egy éve vagyok együtt, több, mint fél éve együtt is élünk, sok mindenen átmentünk ezen idő alatt, és vele érzem azt, hogy le tudnám élni az életemet, ha megkérne, már holnap hozzámennék. Lehet, hogy a korom miatt is, hiszen most már 28 vagyok, nem vagyok annyira fiatal, mint az előző kapcsolatomban, meg a párom is teljesen más, vagy a fene tudja, lehet, hogy csak szimplán ő az igazi :)

Beszélgessetek :)

2013. aug. 21. 19:32
 17/19 anonim ***** válasza:

Én csak azt mondom, hogy a gyerek témát ne erőltesd! A házasságról beszélhettek, esetleg tervbe lehet venni két-három éven belül, de a gyerekkel ne nyaggasd! De még úgy sem, hogy ha láttok egy kisbabát, akkor nyüszögsz neki, hogy jaaaaaj, de cukkkiiiii, nem lenne jó nekünk is?

Picit vegyél vissza, adj neki időt, meg egy kis levegőt! Már ha tényleg ő neked az igazi.

2013. aug. 21. 20:34
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, nagyon jókat írtok! Fogok vele beszélni, hogy lássam mégis mit érez. Nem akarok sok lenne, tényleg, de ezt a babás dolgot már el is rontottam....

Pár hónapja egy kicsit elkezdett diétázni, hogy laposabb legyen a hasa, erre én azt a megjegyzést tettem, hogy inkább már gömbölyödne az a pocak....

Meg valamelyik nap megpusziltam csak úgy a hasát, és azt mondtam, bárcsak ott lenne már a kismanónk... Kezdek egy kicsit szentimentális lenni..... Amúgy nem borul ki, ha ilyeneket teszek, mosolyog rajta inkább.

De vissza fogom majd magam!

2013. aug. 21. 20:39
 19/19 anonim ***** válasza:
15-ÖS vagyok. Még annyi jutott eszembe, hogy vannak emberek, akik nem birják az erőszakot. Én pl vízöntő vagyok, ez ránk jellemző nagy arányban. Lehet hogy magam akarnék is valamit, de ha már egy leheletnyi erőltetést érzek, azért sem akarom, amit amúgy magamtól szabadon akarnék. Ezen is érdemes elgondolkodni.
2013. aug. 22. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!