Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » 2014.10.24-én lehet házasságot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sandol kérdése:

2014.10.24-én lehet házasságot kötni?

Figyelt kérdés
2014.10.24-re tervezzük az esküvőt.Ez egy pénteki nap,viszont a 23-a miatt nem kell majd dolgozni. Kérdésem, hogy a Polgármesteri Hivatalban lehet házasságot kötni? Olvastam a törvényben, hogy az Mt. szerinti munkaszüneti napokon nem lehet házasságot kötni, viszont az Mt. nem írja, hogy ezek a munkanap áthelyezések konkrétan munkaszüneti napok lennének. Szerintetek?
2013. aug. 15. 20:41
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem pihenőnap lesz az,azaz szombati nap lesz a hivatalban.
2013. aug. 15. 20:51
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
Az akkor munkaszüneti nap lesz,tehát előtte vagy utána szombaton kell ledolgozni, így ott házasságkötés sem lesz, hisz az anyakönyvvezetőnek is munkaszüneti nap.
2013. aug. 15. 20:52
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Az anyakönyvvezetőnek a szombat is munkaszüneti nap. Ők is csak hétfőtől péntekig dolgoznak. Mégis be kell menniük szombaton esküvőt tartani. Szerintem az illetékes hivatalnál kéne érdeklődni, de akadályát nem látom. Az ünnepnapon nem szokták engedélyezni a házasságkötést. A munkaszüneti nappal semmi probléma, hisz az esküvők 99%-a szombaton van.
2013. aug. 15. 23:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Én is azon gondolkoztam, hogy nekik amúgy is van szombaton esküvő, ergó nekik semmi különbsérg nincs szombat, és munkanap áthelyezés között szerintem. Természetesen úgyis megkérdezzük majd, csak kíváncsi voltam, hogy valaki tudja-e konkrétan. Várom a további válaszokat és természetesen megy a zöld kéz.
2013. aug. 16. 07:55
 5/7 anonim válasza:
szia, Akkor lehet? megkérdezted? köszi
2013. szept. 9. 20:54
 6/7 huszonketto válasza:

Szia! Köthető aznap házasság, mert a jogszabály(1982. évi 17. törvényerejű rendelet

az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről 15/A. § (8) bekezdése) csakis a Munka Törvénykönyve szerinti munkanapokra határozza meg a korlátozást.

"a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény ... 102. § (1) Munkaszüneti nap: január 1., március 15., húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23., november 1. és december 25-26."

Sok boldogságot! :)

2013. szept. 11. 15:54
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Konkrétan még nem kérdeztem meg, mivel egy évvel előtte lehet bejelentkezni, ezért majd november körül megyünk!

Köszönöm a törvényi szöveget. Én azt a rendeletet találtam meg, ami a munkanapáthelyezèsről szól. Ott a 24-ét pihenőnapnak írja nem munkaszünetinek! Úgyhogy elméleti síkon lehet!

Köszönöm!Ha konkrétan kikérjük az időpontot majd írok!

2013. szept. 12. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!