Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2014.10.24-én lehet házasságot kötni?
Szia! Köthető aznap házasság, mert a jogszabály(1982. évi 17. törvényerejű rendelet
az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről 15/A. § (8) bekezdése) csakis a Munka Törvénykönyve szerinti munkanapokra határozza meg a korlátozást.
"a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény ... 102. § (1) Munkaszüneti nap: január 1., március 15., húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23., november 1. és december 25-26."
Sok boldogságot! :)
Sziasztok!
Konkrétan még nem kérdeztem meg, mivel egy évvel előtte lehet bejelentkezni, ezért majd november körül megyünk!
Köszönöm a törvényi szöveget. Én azt a rendeletet találtam meg, ami a munkanapáthelyezèsről szól. Ott a 24-ét pihenőnapnak írja nem munkaszünetinek! Úgyhogy elméleti síkon lehet!
Köszönöm!Ha konkrétan kikérjük az időpontot majd írok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!