Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek mikor lesz ebből...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mikor lesz ebből esküvő? (Csak normális válaszokat várok! )

Figyelt kérdés

Szóval a helyzetünk elég bonyolult és összetett. Már 4,5 éve vagyunk együtt a párommal. (Egy hónapja megvolt az eljegyzésünk) Már januárban megkérte a kezem... majd megvettünk a karikagyűrűket és megtartottuk az eljegyzést. (Már ez sem volt túl egyszerű...) Azóta többször felhoztam a témát.. hogy beszéljük meg mikor lesz... stb... de ő nem nagyon akar erről beszélni...

A fő probléma az, hogy összeköltözni nem nagyon tudunk... lenne hely náluk is, nálunk is (Külön lakész/külön ház), csak ha én költözöm akkor onnan nem tudnék eljárni dolgozni (Viszont a munkám nem akarom feladni, mert nagyon jó helyem van) Ha ő költözik, ő nem tud bejárni dolgozni...Azaz elég bonyolult lenne és nem túl gazdaságos...

Én megértem és tudom, hogy nem egyszerű... csak úgy vagyok vele, ha nem is tervezünk, akkor biztos nem jutunk egyről a kettőre...

Mi a véleményetek? Lesz ebből előbb utóbb esküvő?

2013. aug. 20. 21:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
58%

Én nem nagyon gondolkodnék esküvőn amíg össze nem költöztök. Oké, hogy eljegyzett, de ez a mai világban csak egy dolog, esküvőig el is kell jutni. Ami pedig holt világos, hogy a párodnak nem szerepel egy darabig a forgatókönyvében. Főleg ha te hisztizted ki!

Az meg csak kifogás, hogy nem tudjátok megoldani az összeköltözést, mindenhonnan ellehet jutni másik városba, faluba, nem igaz, hogy nincs busz vagy valami.... Ha annyira összeakarnátok költözni, találnátok rá megoldást!

2013. aug. 21. 08:34
 12/23 anonim ***** válasza:
58%

Olvasd már el légy szives a kérdésed bővebb kifejtését, és rájöhetsz miért kaptál ilyen válaszokat!

4,5 éve együtt vagy valakivel, akivel nem éltél sose együtt. Elég komolytalan!

2013. aug. 21. 09:38
 13/23 anonim ***** válasza:
83%

Egyikőtöknek engednie kell a munkájával kapcsolatosan.

Amit én tennék:

Leülnék a párommal, és megbeszélnénk, kinek mekkora esélye van a jelenlegihez hasonló színvonalú munkát találni, valamint melyik lakhely-lehetőség környékén lenne jobb esély munkát találni. Ez fontos ugyanis, mert a biztos munka is megszűnhet egyszer, és nem mindegy, hol keressük.

A következő lépésben elkezdenék munkát keresni, a párommal együtt, ha a fenti latolgatás után arra jutottunk, hogy nagyjából ugyanolyan jó mindkét lakhely, akkor mindkét környéken. Aki előbb talál munkát a másik fél lakhelyén, az enged a jelenlegi helyzetből, és az új munkaszerződéssel a zsebetekben lehet költözni.

A fentiekből viszont azt érzem, mindketten féltek elköteleződni, a biztos megélhetést még az összeköltözésért sem adnátok fel. Ebből úgy sejtem, ha tudat alatt is, de féltek attól, hogy szakítás/válás lesz a vége, ezért ragaszkodtok a megszokott, biztos munkátokhoz. Ha szakításra kerülne a sor, a költöző fél nagy hátrányba kerülne ugyanis, hiszen neki kéne elhagynia a közös otthont, vele együtt a friss munkahelyét és a megélhetését is, ezt pedig láthatóan nem akarjátok egymásért vállalni. Akkor viszont minek házasodni???

Kompromisszumként nézzetek ki egy harmadik várost, mindketten keressetek ott munkát és vágjatok bele, hogy igazságosan, mindkettőtöket ugyanakkora kockázat terheljen. :)

2013. aug. 21. 10:03
 14/23 anonim ***** válasza:
58%

4.5 év kapcsolat, és még csak együtt sem éltek? most szerinted ez nem komolytalan így?

előbb az összeköltözést kéne levezényelni, aztán nyekeregj az esküvő miatt. ha ilyen alapvető kérdésekben nem tudtok kompromisszumot kötni, akkor a házasságban lévő konfliktusokat hogy oldjátok meg? vagy azt hiszed, hogy onnantól, h megvan a papír, minden szép és jó lesz, rózsaszín felhők közt kacagtok majd minden nap? :D

az autó lesz itt a megoldás, vesztek valami egyszerű, de használható állapotú kis kocsit, és a párod be tud járni dolgozni.

2013. aug. 21. 12:08
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Milyen messze laktok egymástól? Hány évesek vagytok?

Valamilyen kompromisszumra mindenképp szükség lesz, esküvő előtt (a szerény véleményem szerint) érdemes együtt élni pár hónapig, akár egy évig is, mert tudod: "lakva ismerszik meg az ember"

Az jutott eszembe, hogy bejárni megoldható lenne valamelyikőtöktől?

Mellesleg én nem laknék szülőkkel/anyósékkal, mert lehet hogy az egyébként jól működő viszony megromlana az együttélés miatt.

Az jutott eszembe, hogy a két város között félúton költözzetek össze albérletbe pár hónapra, és majd meglátjátok, ki fog engedni! Valakinek mindenképp kell!

2013. aug. 21. 18:33
 16/23 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! 17 km-re lakunk egymástól, de két külön megyében... ő is 40 km-re jár dolgozni, én is csak épp ellenkező irányban... Amikor teheti itt van, hosszú hétvége, szabik... ilyenkor több napot is együtt töltünk.

É 26, ő 33.

2013. aug. 21. 19:11
 17/23 A kérdező kommentje:
Jah, és nem együtt laknánk, külön lakás... ill. külön ház... :)
2013. aug. 21. 19:11
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Tyhű, ez így elég necces...

Amit tennék a helyetekbe, hogy elkezdenék keresni állást a másik városban :-) Aki hamarabb talál, az költözik! :-)

Nem jut eszembe más.

#15 voltam.

2013. aug. 21. 19:26
 19/23 anonim ***** válasza:
lényegében akkor 40km helyett 57 km utaztok a munkahelyig ami 30-40 perc plussz..nem a világ vége még nem találtok jobb megoldást. Nem azzal van a baj hogy 4 és fél év után nem költöztetek még össze (mi is 7 év után oldottuk meg) hanem hogy úgy vállaltátok az eljegyzést hogy igazából nem is tudjátok tudtok-e együtt élni. A jelen esetben hülyeség lenne a házasság és ezt lehet párod is érzi ezért nem hajlandó róla beszélni. Első lépésként az összeköltözést tervezzétek meg ha az már megvan akkor 1 év együttélés után gondolkodhatok a házasságon szerintem.
2013. aug. 22. 11:01
 20/23 anonim ***** válasza:
17 km miatt megy a probléma? Most komolyan? 17 kilométerről messzebbről, azaz 15 percnyi plusz utazással reggel már nem tudnál bejárni dolgozni? Hallod, ez valami banális. De a párod részéről is...
2013. aug. 22. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!