Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jó ez a kalkuláció? Mit felejtetettem ki a listából? Kérlek írjatok tapasztalatokat, észrevételeket! Esküvőszervezés
A következő költségvetést készítettem el 100-120 főre, falusi lagzi...
- Jegygyűrűk 70.000,- (55.500, - ért már megvettük, és júliusban megvolt az eljegyzésünk. :)
- Meghívók 5 - 6.000,- (Én készíteném otthon - eljegyzéskor már csináltam mintát és jól sikerült)
- Dekoráció 10.000,-
- Esküvői torta: 30- 35.000 (Rendelnénk)
- Étel: 2500/fő - így 250 - 300.000,- jönne ki (tyúkhúsleves, pörkölt, sülthúsok, franciasaláta, fasírt... éjfélkor töltött káposzta)
- Italok: egy táblázat alapján készítettem számításokat ez kb. 220 - 260.000,- jött ki
- Sütik: házilag 500,-/fő, tehát kb. 50- 60.000,-
- Zenész: 30.000,-
- Fotós: egyik barátunk
- Menyasszonyi ruha, cipők, menyecskeruha + kiegészítők: 80.000,- (szomszéd faluban van egy kölcsönző)
- Öltöny, ingek, nyakkendő: 40.000,-
- Menyasszonyi csokor + virágok (templomba is): 50.000,-
- Templomi szertartás: 15.000,-
- Polgári szertartás: 10.000,- ??? (Ebben nagyon nem vagyok biztos mennyibe kerül
- Vőfély. 50.000,-
- Videós: sógorom
- Terembérlet: 30.000,-
- Esküvői emlékkönyv + gyűrűpárna: 5.000,-
- Szakács + felszolgálók: 20 - 20.000,-
- Fodrász: 5.000,-
- Műköröm: 5.000,-
- Hintó: ajándék
- Vendégek szállítása: 20.000,-
- Egyéb költségek (abroszok vásárlása, köszönetajándék...): 50.000,-
Kell még számolni valamivel? Van olyan összeg, amivel szerintetek nagyon mellélőttem?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
előzőre reflektálva egy tipp:
tegyetek ki üdítőket, vagy kancsókban a rostosat pl., így nem kell minden alkalommal pincértől kérni
Köszönetajándékra egy fillért sem költenék. Több éves tapasztalat, hogy felesleges, ha csak nem teljesen rátok jellemző apróság lenne, másnak nincs értelme. Az öt darab mandula szem történetét senki sem ismeri, a többi pedig idővel csak kacattá válik, vagy el sem viszik, ott marad az asztalon. Ez rögtön kb. -10-15.000 Ft:)
Nagyon ajánlom a textilhatású egyszínű szalvétát, (1.500 -3.200 Ft/50 db) nagyon dekoratív, olyan színnel, minta kiválasztott dekorszín.
Köszönöm a két utolsó választ is! :)
Mind nagyon hasznos számomra! Köszönetajándék nem biztos, hogy lesz... csak felmerült a lehetősége... de ötletünk még nincs ... Inkább csomagolunk Nekik a végén finom sütit (az úgy is szokás)
Zenész... Még nem kértünk ajánlatot... én csak úgy gondoltam, hogy ennyi lehet... De majd rászámolunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!