Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jó ez a kalkuláció? Mit felejtetettem ki a listából? Kérlek írjatok tapasztalatokat, észrevételeket! Esküvőszervezés
A következő költségvetést készítettem el 100-120 főre, falusi lagzi...
- Jegygyűrűk 70.000,- (55.500, - ért már megvettük, és júliusban megvolt az eljegyzésünk. :)
- Meghívók 5 - 6.000,- (Én készíteném otthon - eljegyzéskor már csináltam mintát és jól sikerült)
- Dekoráció 10.000,-
- Esküvői torta: 30- 35.000 (Rendelnénk)
- Étel: 2500/fő - így 250 - 300.000,- jönne ki (tyúkhúsleves, pörkölt, sülthúsok, franciasaláta, fasírt... éjfélkor töltött káposzta)
- Italok: egy táblázat alapján készítettem számításokat ez kb. 220 - 260.000,- jött ki
- Sütik: házilag 500,-/fő, tehát kb. 50- 60.000,-
- Zenész: 30.000,-
- Fotós: egyik barátunk
- Menyasszonyi ruha, cipők, menyecskeruha + kiegészítők: 80.000,- (szomszéd faluban van egy kölcsönző)
- Öltöny, ingek, nyakkendő: 40.000,-
- Menyasszonyi csokor + virágok (templomba is): 50.000,-
- Templomi szertartás: 15.000,-
- Polgári szertartás: 10.000,- ??? (Ebben nagyon nem vagyok biztos mennyibe kerül
- Vőfély. 50.000,-
- Videós: sógorom
- Terembérlet: 30.000,-
- Esküvői emlékkönyv + gyűrűpárna: 5.000,-
- Szakács + felszolgálók: 20 - 20.000,-
- Fodrász: 5.000,-
- Műköröm: 5.000,-
- Hintó: ajándék
- Vendégek szállítása: 20.000,-
- Egyéb költségek (abroszok vásárlása, köszönetajándék...): 50.000,-
Kell még számolni valamivel? Van olyan összeg, amivel szerintetek nagyon mellélőttem?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Szerintem (mar ha etteremben lesz a lagzi), akkor a pincerek-felszolgalok es a terem berleti dija igazan benne lehetne az etel+ital araba.
Ha nem etterembe lesz, akkor erdemes fel millas kifizetes eseten elgondolkozni, hogy nem lenne - e ott olcsobb?!
Marmint nem lenne felszolg. es terem dij.
En is mindent magam csinaltam egyebkent, de a csokrom muvirag volt (Meskan vettem-7000huf volt szallitassal) es a lanyomnak fogom adni az eskuvojen, tobb mindennel egyutt. Mindenki azt hitte egyebkent, hogy valodi..
A koszoruslanyok viragat pediv piacon vettem. Darabjat (szep nagy, izleses csokort) 1500 huf-ert.
Az asztalon szinten mu iragok voltak, bar ott a tobbi diszites miatt senkit sem izgatott.
Hát nem tudom! Mi is magunk készítettük a meghívókat, de még így is 25 ezerbe került a kb. 60 db!
Dekorálni is magunk dekoráltunk, ehhez vettünk különböző anyagokat, de kb. 30-40 ezer még így is lett!
Nálunk igaz több fajta étel volt, de még úgy is,hogy a csirkék felét a leveshez, meg a sültcsirkéhez ajándékba kaptuk, a pörköltek alapanyagát is, úgy jött ki kb. ennyibe,mint ahogy te számoltad, de inkább picivel többre!
Az ital szerintem ok!
A ruhát te tudod, gondolom azt már kinézted. Öltöny, nagyjából ok. Virág dísz is kijöhet ennyiből. zenész, ha egy lesz, akkor ok.
A többi szerintem nagyjából ok!
Köszönöm! A meghívónk egyszerű lesz, egy lapból 2 db jön ki. Kellenek hozzá matricák, egy ív kb. 300,- és olyan papír vagy szalag, amivel átkötöm... Lehet kicsivel több lesz mint 5-6.000... de nem biztos... Reménykedem :)
Dekoráció: Köszönöm az észrevételt... a szalvétákra hirtelen nem is gondoltam... :) De az mehet az egyéb költségek címszó alá... :)
Először is....Gratulálok nektek sok boldogságot! ;)
Másodszor.... pár helyen van egy kisebb nagyobb hiba a számításodban de kb jól számoltál felveszlek dolgozni :D rendezvényszervező vagyok ;) írj egy üzit bármiben nagyon szívesen segítek ;)
a dekort és a meghívót is simán ki lehet hozni ennyiből :)
aki 25E-et költött sk 60 személy meghívására, az hogy csinálta??? Aranyozott volt a papír?? :O
Én a szakács, felszolgálónak keveslem a 20-20 ezret. Egy ekkora lakodalomban minimum 4 pincér kell, de inkább 5-6, hogy ne kelljen sokat várni az ételekre, mindig "töltve legyenek a poharak", és ehhez kell ennyi ember. És 5 ezer forintért nem fognak 12 órát talpalni.
Zenésznél is keveslem a 30 ezret, megkérdeztétek már? A többi szerintem kb-re stimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!