Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Németh-Erős? Hogy hangzik?
Ja, mondjuk ez nem derült ki a kérdésből... :-/
(Úgy hülyén hangzik.)
Nem a babának, magamnak keresem a legjobb megoldást.
Németné Erős X nem szívesen lennék.
A vezetéknevemet meg nehezen dobnám el. Egyébként simán csak felvenném a majdani férjem nevét, aki szerint szintén nagyon gáz az, hogy Németh-Erős X...
Hivatalon biztos nem lehetnék Németh E. X?
Mert még ez tűnik a legjobb megoldásnak!
Hivatalosan tudtommal ki kell írni, egyébként rövidíthetsz, én így tudom.
A jogszabály így szól:
1952. évi IV. törvény
a házasságról, a családról és a gyámságról
25. § (1) A feleség a házasságkötés után
a) kizárólag a maga teljes nevét viseli, vagy
b) a férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással, amelyhez a maga teljes nevét hozzákapcsolhatja, vagy
c) a férje családi nevét viseli a házasságra utaló toldással és ehhez a maga teljes nevét hozzákapcsolja, vagy
d) a férje családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét.
(2) A férj a házasságkötés után
a) kizárólag a maga teljes nevét viseli, vagy
b) a felesége családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét.
(3) A férj, illetve a feleség a házasságkötés után házassági névként családi nevüket is összekapcsolhatja, hozzáfűzve a saját utónevét.
(4) A házasulóknak az (1)-(3) bekezdés szerinti névviselésről meg kell egyezniük. Ennek során figyelemmel kell lenni arra, hogy - a (3) bekezdésben foglalt kivétellel - csak az egyik házasuló veheti fel házassági névként a másik családi nevét [(1) bekezdés b)-d) pont, (2) bekezdés b) pont], illetve a házassági név családi nevekből képzett része legfeljebb kéttagú lehet.
Szerintem nem gáz. OK, nem a legjob hangzású, de elmegy. Most csak azért ne legyél -né, mert az dallamát tekintve jobban hangzik! Én megértem, hogy nem akarsz X-né lenni, hiszen a férj se szokott X-férje lenni. :)
A gyereknek is teljesen jó ez a kötőjeles megoldás. Viselje csak mindkét szülő nevét, hiszen KÖZÖS gyerek. :)
Na, ez már nekem magas : mindenképpen szeretnéd megtartani a saját neved, de a legjobb variációnak a Németh E. X-et tartanád???...
Akkor HOL VAN ITT a saját neved?!...
Arra az "E."-ra gondolsz?!
Miért nem tartod meg simán a saját neved és KÉSZ???
Akkor miért akarod felvenni a férjed nevét, ha nem akarsz NémethNÉ lenni???
Arra, mert hivatalosan úgy sem csak annyi lenne.
A gyerek nevét kár ide keverni!
Kizárólag rólam van szó. Különben sem akarok még gyereket jó darabig...
Hát,szerintem is furcsán hangzik...
Inkább a Némethné Erös X,de ez az én véleményem,ha neked tetszik,miért ne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!