Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért pontozzák le azokat a válaszokat, ahol a szülők állják az esküvő költségeit?
Régen ez teljesen természetes volt, és ma is vannak olyanok, akik nem 40 évesen akarnak megesküdni. Addig meg tanultak, tehát még nem is tudták volna összegyűjteni a pénzt rá.
Egyszerűen irigyek, mert nekik nem fizetik?
2-es vagyok.
Egyébként összességében elég gusztustalannak tartom, hogy másik pénztárcájában turkáljon bárki. Mindenki arra költ, amire akar és amire tud. Nem fogom senkinek azt mondani, hogy ezt márpedig neked/a szüleidnek/az államnak/a gazdag amerikai nagybácsinak kell fizetnie. Ha megkérdezik, megmondom. De csak azért feltenni egy kérdést, hogy utána ítélkezni lehessen, eléggé kicsinyes megoldás...
Nem pontozok le senkit ez miatt, mindenkinek a magánügye, úgy alakítják az életüket ahogy akarják. Mondjuk én azon a véleményen vagyok, hogyha valaki már házasságot szeretne kötni azt márcsak azért se diákévei alatt tegye meg mert csóró és milyen már, hogy a szülein kell "élősködnie".
Mi is fiatalon szeretnénk összeházasodni, nem sokkal a diploma megszerzése után de eszünk be nem jutna elvárni a szülőktől, hogy állják a költségeket hiszen ez is hozzátartozik a "felnőtt élethez." Ha arra van eszem, hogy összekössem az életemet egy férfival, arra is legyen eszem, hogy ki tudjuk fizetni. Különbenis ez is egy jó próba a fiatal párnak. Ha igazán komolyan gondolják akkor összespórolják, nem mindig a legjobb megoldás a fiatalok segge alá tenni mindent. Nem pénzzel kell feltétlenül segíteni hanem érzelmileg támogatni, jó kapcsolatot fenntartani.
21/L
Tudom, hogy a mai fiatalok egy része mindent elvet, ami régen szokás volt, ne szóljon bele a szülő semmibe, inkább ne fizessen semmit, stb. Ha valaki egyetem után házasodni akar, azt is leszólják, mert keressen pénzt. De szerintem nincs abban semmi rossz, 24-25 évesen miért is ne házasodhatnának a fiatalok, főleg, ha előtte már évekig együtt jártak.
Épp a múltkor találkoztam egy volt gimis osztálytársammal osztálytársammal, (nő), egy 5-6 éves gyerekkel volt, mondom, de édes az unokád! Azt mondta: ő a gyerekem, nem az unokám...elég kellemetlenül éreztem magam:) 52 évesek vagyunk.
Én nem igazán vagyok híve ennek a minél későbbi házasodásnak és minél későbbi gyerekvállalásnak, de ma azt szólják meg, aki 24-26 évesen már szülni merészel.
Azt nem értem, hogy szerintetek miért irigyek azok, akik megteremtik rá a pénzt és nem ajándékba kapják?
Mi abban a logika, hogy azt irigyeljék ami nekik is van...? Mert szerintem semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!