Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan lehetne kivitelezni az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehetne kivitelezni az esküvőt?

Figyelt kérdés
Én református vagyok a párom zsidó. Egyikünk se gyakorolja a vallását úgy istenigazából, de szeretnék majd templomi esküvőt is. Úgy tudom, hogy bonyolult lenne nekem felvennem a zsidó vallást. És milyen templomot kéne választani?
2013. júl. 14. 13:25
 1/5 anonim ***** válasza:

A zsidó vallás bonyolult és szigorú.

Talán keressetek fel egy református papot. Ő biztosan tud nektek tájékoztatást adni. A református vallás nagyon "laza", bár mikor a mi esküvőnk volt a református templomba, nekünk azt mondta a tisztelendő, hogy ha én református vagyok, akkor mindegy, hogy párom milyen vallású, csak zsidó ne legyen.

Azért mondom, hogy a legjobb lenne egy olyan emberrel beszélni erről, aki ért is hozzá.

2013. júl. 14. 13:35
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
Református és zsidó enyhén szólva nem kedvelik egymást. Nem látok rá túl nagy esélyt, hogy bármelyik is összeadjon titeket.
2013. júl. 14. 13:37
 3/5 anonim ***** válasza:
83%
Ha egyikőtök sem gyakorolja a vallását, szerintem ne bonyolítsátok az életeteket ezzel! Legyen egy szép, meghitt polgári szertartás, akár különleges helyszínen. Ha nem vagytok vallásosak, úgyis csak színjáték lenne bármely vallás szerint házasodni, az egyik család úgyis sértve érezné magát a döntés miatt, mert a másik család vallása "nyert". A legtisztább, ha kihagyjátok az egészet. :)
2013. júl. 14. 13:44
 4/5 anonim ***** válasza:
63%

Én is református vagyok. Szerintem lelkésze válogatja, hogy gond lenne-e belőle, hogy nem református a leendő házastársad.

De amúgy feltenném a kérdést, ha egyikőtök sem gyakorolja a vallását, akkor mégis, minek a parádé a templomban? A templomi esküvő nem holmi cirkusz, hogy eljátsszák benne a szép esküvőt, amit minden brazil szappanoperában látsz, hanem komoly hely, ahol Isten előtt megállsz, és az Ő személyes áldását kéred a házasságkötésedre.

Ha egyikőtöknek sem fontos a vallás, miért nem csak egy szép polgári esküvő lesz? Lehet azt ugyanolyan szépre is megcsinálni.

2013. júl. 14. 16:17
 5/5 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem attól, hogy a kérdezőnek és párjának nem fontos a vallás, még mindketten hihetnek Istenben, és abban, hogy egy ilyen szép szertartás alkalmával Isten megáldja a házasságukat, és ettől az egymás iránt érzett szeretet tudatosabbá válik.

Mi sem voltunk vallásosak a férjemmel, de nagyon jó döntés volt az egyházi esküvő egy olyan pappal, aki megértette a gondolkodásunkat. Én elleneztem, de utólag nagyon örülök, hogy nem csak a polgári szertartás volt, az egyházi után éreztem azt, hogy tényleg házasok vagyunk. Minden városban van olyan pap, aki elvállal nehezebb eseteket is, keressetek olyat, akinek megfelelő a hozzáállása.

2013. júl. 14. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!