Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehetne kivitelezni az esküvőt?
A zsidó vallás bonyolult és szigorú.
Talán keressetek fel egy református papot. Ő biztosan tud nektek tájékoztatást adni. A református vallás nagyon "laza", bár mikor a mi esküvőnk volt a református templomba, nekünk azt mondta a tisztelendő, hogy ha én református vagyok, akkor mindegy, hogy párom milyen vallású, csak zsidó ne legyen.
Azért mondom, hogy a legjobb lenne egy olyan emberrel beszélni erről, aki ért is hozzá.
Én is református vagyok. Szerintem lelkésze válogatja, hogy gond lenne-e belőle, hogy nem református a leendő házastársad.
De amúgy feltenném a kérdést, ha egyikőtök sem gyakorolja a vallását, akkor mégis, minek a parádé a templomban? A templomi esküvő nem holmi cirkusz, hogy eljátsszák benne a szép esküvőt, amit minden brazil szappanoperában látsz, hanem komoly hely, ahol Isten előtt megállsz, és az Ő személyes áldását kéred a házasságkötésedre.
Ha egyikőtöknek sem fontos a vallás, miért nem csak egy szép polgári esküvő lesz? Lehet azt ugyanolyan szépre is megcsinálni.
Szerintem attól, hogy a kérdezőnek és párjának nem fontos a vallás, még mindketten hihetnek Istenben, és abban, hogy egy ilyen szép szertartás alkalmával Isten megáldja a házasságukat, és ettől az egymás iránt érzett szeretet tudatosabbá válik.
Mi sem voltunk vallásosak a férjemmel, de nagyon jó döntés volt az egyházi esküvő egy olyan pappal, aki megértette a gondolkodásunkat. Én elleneztem, de utólag nagyon örülök, hogy nem csak a polgári szertartás volt, az egyházi után éreztem azt, hogy tényleg házasok vagyunk. Minden városban van olyan pap, aki elvállal nehezebb eseteket is, keressetek olyat, akinek megfelelő a hozzáállása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!