Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen nevet írjak ültetőkárty...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen nevet írjak ültetőkártyára, ha valaki elvált, de megtartotta az ex nevét?

Figyelt kérdés

Anyukám szülei elváltak 26 éve, de valami okból a nagymamám megtartotta a nevét, azaz a neve Kiss Lászlóné.

A nagypapám újraházasodott 6 éve, és az új feleségét Kissné Kovács Margitnak hívják.

Én a nagymamám leánykori nevét használnám, hiszen már nem a nagypapám felesége, már a születésem előtt elváltak. Viszont anyukám azt mondja, hogy mivel a neve hivatalosan Kiss Lászlóné, ezért azt használjam.

Mivel minden nagyszülőt, illetve idősebb rokont egy asztalhoz ültetjük, ezért ráadásul egy asztalon szerepelne így:

Kiss László

Kissné Kovács Margit

Kiss Lászlóné

Ez szerintem nagyon gáz.

Mit javasolnátok, mi legyen?

2013. jún. 27. 11:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Az összes vendég neve mehet hivatalosan, elég a közeli családtagokét személyesre venni. Én el sem tudom képzelni, hogy az "Anyu" helyett azt írtam volna, "Nagyné Sárvári Gizella", vagy épp a Nagyi helyett Nagy Gáborné. :) Ők nekem Anyu és Nagyi azóta, mióta a világon vagyok, míg a barátokat a teljes nevükkel ismertem meg.
2013. jún. 27. 11:30
 12/19 A kérdező kommentje:

100 fős esküvő, úgyhogy mondhatni nagy.

És igen, a vőlegényem kollégáinál van ez, elég vicces, de 3 kolléganőjét hívják Andreának, és kettőnek a párja Gábor.

Nekem az apukámnak és a tesómnak is ugyanaz a neve, de az mondjuk megoldható azzal, hogy az egyik apa néven van, a másik meg becenéven.

De az én barátaim között is van 2 Tomi, és a nagybátyám is Feri, meg a fia is.

Szóval ez mindenhol ilyen bonyolult sajnos. Ezért döntöttünk a teljes neveknél.

Arról mondjuk nem is beszélve, hogy mi van azokkal, akiknek a párját nem ismerjük. Oda milyen becenevet lehetne írni?

2013. jún. 27. 11:32
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
És ha megkérdeznéd a nagymamád?
2013. jún. 27. 11:32
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom amikor visszajelzik, hogy jönnek, akkor megkérdezed a pár nevét.

Én így fogom tenni.

Amúgy igen nálunk is ezért van 4 István

3 generáció Géza (papa, apa, öcsém, természetesen ugyanazzal a vezetéknévvel, 2. Név nélkül)

Úgyhogy nekem ez a családos megoldás látszik beválni...

10-es

2013. jún. 27. 11:36
 15/19 anonim ***** válasza:

Ui

Mi is 110 fővel vagyunk

2013. jún. 27. 11:36
 16/19 A kérdező kommentje:

Már mindenki visszajelzett, és megkaptam a párok/férjek/feleségek teljes neveit, de beceneveiket nem, ezért nehéz.

Végülis az is megoldás, hogy megkérdezek mindenkit, hogy mit szeretnének iratni, és akkor aztán nagyon vegyes lesz, de legalább mindenki boldog.

Én még azon gondolkodtam, hogy olyat lehetne, hogy Szabó Istvánné Erzsi mama, de az már hosszú lenne, és ez szintén nem védi ki a fent említett esetet.

2013. jún. 27. 11:41
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nyugi! :) Ha elhagyod a Szabó Istvánnét, az Erzsi mama is teljesen egyértelmű lesz. :) Túlbonyolítod a dolgot, a vendégek nem nézegetik össze, kinek mit írtak a kártyájára. Ha a nagymamád Erzsi mama feliratút kap a gimis padtársad meg Nagy Aranka feliratút, az tökéletes, hidd el. :)

(11)

2013. jún. 27. 11:43
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nem örülnék neki ha a hivatalos nevem írnák valahova. Inkább becenév :)
2013. jún. 27. 11:51
 19/19 anonim válasza:

Én azt írnám, hogy "Mama", "Nagyi" vagy ahogy szólítod. Az én esküvőmön mindenki így volt írva: pl. Anyu, Tibi bácsi, Kati mama, Juci, Kovács Lacika, stb. Így sokkal személyesebb volt, mindenki örült neki. Mondjuk a mi lagzink nem elegáns stílusú, hanem kedves, bájos, családias, bohókás volt. A mi családunk ilyen.

Amúgy ha nem ilyenek lennénk, én a hivatalos nevét írnám. Ha egyszer az a neve, azt használja, akkor nem értem, miért írnád a leánykori nevét. Az olyan, mintha letagadnád a múltját. Biztos volt rá oka, hogy megtartotta a férjes nevét, tartsd tiszteletben! Mit számít az, hogy félreérthetően meg hülyén néz ki a felirat az asztalon, hisz mindenki tudja, ki kicsoda, mindenki ismeri egymást meg a helyzetet, nem fognak meglepődni.

2013. jún. 28. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!