Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az apa azzal kimentheti magát...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az apa azzal kimentheti magát a gyerektartás fizetése alól, hogy ő még idejében kérte az anyát, hogy vetesse el a gyereket, az mégis megtartotta?

Figyelt kérdés
3 hónapos a kicsi. A születése után beadtam a kellő papírokat a gyermekelhelyezéssel és a gyerektartással kapcsolatban. Az apja 2 napja felhívott és közölte, hogy ő egy fillért sem fog fizetni, a fennt leírtakra hivatkozva. Olyankor mi van, ha én tudom bizonyítani, hogy akarta a kicsit és csak később gondolta meg magát?
2013. máj. 24. 10:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%

Ez hülyeség, be ne vedd....

Hogyan tudod bizonyítani, hogy ő akarta?

2013. máj. 24. 10:10
 2/15 anonim ***** válasza:
75%
Ha már megszületett a pici, akkor fizetnie kell, utólag azt mond amit akar. Ha temeg bizonyítani is tudod az ellenkezőjét,akkor meg főleg "nyert ügyed van". A pénz a gyereknek jár, és ha már megszületett, kötelessége gondoskodnia róla, mégha csak gyerektartás címen is. De az is jobb, mint a semmi.
2013. máj. 24. 10:11
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem mentheti ki magát a fizetési kötelezettség alól.
2013. máj. 24. 10:13
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
Mindenképpen fizetnie kell, főleg, ha elismerte, hogy ő az apa. Ha ezt nem tette meg, te akkor is elindíthatod a vizsgálatot, hogy ő-e az apa, és ha kiderül, hogy igen, akkor visszamenőleg is fizetnie kell. Ez nem ilyen, hogy meggondoltam magam, nem kell a gyerek! Annyira jó lenne, ha felnőtt emberek képesek lennének vállalni a tetteik következményét, ezesetben egy élő kis ember felnevelését. Ha ezt nem is sikerül, legalább annyi gerinc lenne az ilyen emberben, hogy anyagilag támogatja. Soha nem fogom megérteni, hogy ha még nem is akarta a babát, ő már ott van, és hogy tudja azt mondani a vér szerinti apja, hogy nem érdekel, nem támogatom. Ez számomra máig felfoghatatlan, pedig láttam cifra dolgokat szűk családon belül is.
2013. máj. 24. 10:15
 5/15 anonim ***** válasza:
73%
D*gni sem akart? :D
2013. máj. 24. 10:22
 6/15 anonim ***** válasza:
68%
Egy igazi féreg! Szerinted, ha ilyen indokkal ki lehetne bújni a fizetés alól, nem minden második férfi ezt csinálná? Vállalja a következményeit a tettének, úgyhogy mond meg neki, hogy fizetni fog. Egyedülállóként neked ezerszer több teher szakadt a nyakadba egy gyerek felnevelésével, minthogy ő előteremtsen havi x ezer forintot és odaadja. Megúszni pedig csak úgy tudja majd, ha nem lesz melóhelye, nem lesz bejelentve, vagy csak 4 órásban, vagy minimálbérre. Nagyon sokan ezt csinálják, csak hogy ne kelljen fizetni. Önző, szemétláda emberek vannak. Ja, meg általában amikor el kell kezdeni fizetni, akkor úgy vannak vele, hogy ha már fizetek, akkor lássak is belőle valamit, csak az én gyerekem, te meg vágjál hozzá jópofát, ha el akarja vinni.
2013. máj. 24. 10:27
 7/15 anonim ***** válasza:
59%

Ő azzal ismerte el hogy akar gyereket,hogy engedte a spermáját beléd.

Innentől nincs visszaút,fizetnie kell,ha önként nem fizet,hát levonják a fizujából,ha nem dolgozik,fizeti az állam,és levonják tőle amint melózik.

2013. máj. 24. 10:28
 8/15 anonim ***** válasza:
48%

ha te tervezted a gyerekekt az o tudta nelkul az eleg csunya viselkedes.De o pedig hasznalhatott volna oveszert ha magat akarta a nem kivan gyerek ellen vedeni.

Ha egy ferfi ovszer nelkul szexel a riziko egy gyerek ezt minden pasi tudja.

Egy not soha nem lehet gyilkossagra (abortusz) ra kenyszeriteni es ez igy van rendjen.

Most lehet igazi ferfi es fizethet ennyi a legkevesebb amit meg tud tenni.

Viszont ne vard el tole hogy teged is eltartson hiszen te akartad a gyereket(megtartottad).

A koltsegek nagy resze rad fog harulni o max hozzajarul.

Sajnalom nem valami jo kezdet de lassan majd kialakul minden.

2013. máj. 24. 10:32
 9/15 anonim ***** válasza:
81%

Már általános iskolában tanítják, hogyan is fogan meg a baba. Gondolom az apa azért nem egy 8 vagy 10 éves kisfiú és nem is szellemi fogyatékos, úgyhogy a tetteiért vállalnia kell a felelősséget, sajnos erre nem tanították meg, de majd az élet most megtanítja. Ezzel a hozzáállással leszerepelt mint férfi és mint apa is. Nagyon sokszor szeretik a nőket hibáztatni, ha terhesek lesznek, de senkinek sem az az álma, hogy egyedül neveljen fel egy gyereket társ nélkül. Ez csak egy városi legenda. Balesetek persze előfordulhatnak, kiszakadhat az óvszer is, de akkor sem futhat el a felelősség elől.

Egy normális párkapcsolatban mindent meg lehet beszélni, ha meg csak alkalmi nő partnerei vannak, ezerszer jobban kell figyelnie.

2013. máj. 24. 10:38
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én sem úgy terveztem, hogy egyedül vállalom a kicsit. Nem csak röpke kapcsolat volt, házasok voltunk 6 évig. Bizonyítani úgy tudom, hogy ő is akarta a babát, hogy mivel az elején nem jött össze, meddőségibe is jártunk. Gondolom ez elég bizonyíték arra, hogy mindketten gyereket akartunk és nem csak az én magán akciómból lett a kicsi.

Mikor 7 hetes voltam kinyögte, hogy mégsem szeretne még ilyen felelősséget a nyakába venni, vetessem el. Én erre nem voltam hajlandó.

2013. máj. 24. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!