Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meg lehet oldani, hogy a polgári esküvőn ne legyen beszéd? Csak a a lényeg nem kérünk semmi pluszt
"legyen papir és kész"
azért a házasság lényege nem egy darab papir..
Pár utolsó válaszoló mi ebben olyan furcsa?
Van aki nem vágyik nagy hercehurcára, zavarba van ha ő van középpontba de fontos nekik, hogy házasok legyenek. Mi ezzel a baj.
Életed legszebb napja? Hát nekem bőven van az életembe szebb nap az esküvőmnél.
Ez az alap szöveg valószínűleg pár mondat. A mi esküvőnkön minden volt, gyűrűhúzás, szülői köszöntő, stb. és mégsem tartott tovább fél óránál. Az a pár mondat sem tarthat sokáig. Ha ezt sem szeretnétek, meg kell kérdezni az anyakönyvvezetőt, lehet-e, hogy csak a papírokat írjátok alá?
Ha azt mondja, hogy lehet, akkor jó, ha meg azt mondja, ezt a pár mondatot el kell mondania (esetleg meg kell kérdeznie, hogy akarjátok-e egymást férjül/feleségül), akkor szerintem célszerűbb, ha ezt a kis időt kibírjátok, felesleges túlbonyolítanotok ezt az egészet.
Lehet ilyesmi, bár minimális szövegre szükség van. Úgy tudom, hogy annyi az egész, hogy az anyakönyvvezető mond egy formaszöveget, ami után ki kell mondani az igent. Utána aláírás és viszlát.
Én is így szeretném majd a polgári részét lebonyolítani, végül is hasonló megfontolásból, mint a Kérdező. A polgári tényleg nem több számomra egy jogi lépésnél, kb. mintha egy szerződést aláírnánk az ügyvédnél...
Szóval szerintem is le lehet zavarni 10 perc alatt.
Mivel nem lesz buli így a papírról szól nincs ebben semmi.Kibirjuk azt a pár percet míg elmondja az alap kötelező dolgot
Ettől nem fog semmi változni csak hivatalosan is házasok leszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!