Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek milyen ez a beszéd?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek milyen ez a beszéd?

Figyelt kérdés

Rendhagyó módon december elején fogunk összeházasodni a kedvesemmel. A ceremónián pedig egymásnak fogunk beszédet mondani. Én megírtam az enyémet, de nem tudom milyen. A barátaimnak/barátnőimnek nem mertem még megmutatni.

A megértéséhez annyit kell tudni, hogy most vagyunk elsősök egy egyetemen és tavaly június végén jöttünk össze, majd szeptembertől idén májusig külön voltunk, ez időszak alatt pedig nem találkoztunk és mindkettőnk szabadon csajozhatott/pasizhatott. Említás van a szövegben oklevelekről, arról csak annyit, hogy nagyon jó tanulók voltunk és mikor fent voltam először náluk kinevettem a falra kitett oklevelei miatt, csak úgy heccből, majd mikor hazajöttem, levettem a sajátjaimat, mert nem akartam, hogy ő is ugyanezt tegye. :)

"Azért vettelek el, mert szívből szeretlek, veled akarom leélni az életem. Te vagy az aki mindig meg tud nevettetni, fel tud vidítani, akivel teljesen összeillek, akiről szólnak az álmaim, akitől majd szeretnék gyereket, akivel együtt meg akarod öregedni és a mennyországban is örökké élni. El se tudok mást képzelni, akivel ugyanezt megtenném és az év, mikor nem voltunk együtt, nem tudta az egyik lány sem még enyhíteni se a te hiányod okozta űrt a szívemben. Azon év úgy 98%-ában csak rád gondoltam ébren és álomban is. Te jutottál eszembe, amint láttam egy csodálatos dolgot, te jutottál eszembe, mikor ránéztem a saját okleveleimre, te jutottál eszembe, mikor bementem a városba, te jutottál eszembe, amikor láttam egy szerelmes párt, te jutottál eszembe, mikor elmentem vásárolni, te jutottál eszembe, mikor néztem a vetélkedőket. Egyszóval nagyon nehéz volt elviselni hiányodat és ezt nem akartam sohasem újra megtapasztalni. Imádlak, szeretlek, rajongok érted. Ezért jegyeztelek el és ezért van szándékomban el is venni, hogy majd minden reggel melletted ébredhessek, melletted fekhessek le, egy háztartásban éljünk, hogy reggelente újságolvasás közben te készítsd el a reggelimet, valamint te szüld világra leszármazottjaimat, és te sírdogálj velem együtt, mikor elkezd járni, beszélni, majd oviba menni, ott anyák napján verset mondani számodra, hogy te legyél az, akivel megoszthatom minden bánatomat és én legyek az, akivel te megoszthatod a te bánataidat és így nem az én meg a te, hanem a mi közös bánatunk legyen. Te legyél az, akivel idegeskedhetek, mert a gyermekünk nem jön haza időben."

2011. okt. 31. 21:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%

Egyrészt: nagyon tetszik, látszik rajta, milyen őszintén érzed ezt:)

Másrészt, hadd fogalmazzak meg egy kis kritikát: befejezetlen. Hiányzik a vége... nem kell sok, akár csak egy mondat..

Még az jutott eszembe, mikor olvastam, hogy a "leszármazottaim" szó milyen személytelen ide.. az oké, hogy választékosan akartál írni, de ez hideg, távolságtartó egy ilyen beszédhez..

Szerintem.

2011. okt. 31. 21:24
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Azt kifelejtettem, hogy ez még nem a teljes beszéd, még akarok írni hozzá.

A leszármazottak pedig az ő szava járása a gyerekek helyett.

2011. okt. 31. 21:27
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
nagyon egyetértek az 1.vel,kb nekem is ennyi az észrevételem:)
2011. okt. 31. 21:29
 4/11 anonim ***** válasza:
72%

úristen! ha valaki nekem ilyet írna biztos elbőgném magamat ott helyben. ez nagyon szép és megható. nagyon irigylésre méltó a mennyaszonyod, ha így érzel vele kapcsolatban.

gratulálok és a további élethez meg kitartást.

2011. okt. 31. 21:34
 5/11 _Jessy_ ***** válasza:
65%
"...valamint te szüld világra leszármazottjaimat..." - > te légy gyermekeim édesanyja, és tényleg, így valahogy kicsit befejezetlen. Mármint az utolsó mondat, mintha hiányozna egy mondatrész. Egy másik észrevétel: szüleinek köszönd meg, hogy felnevelték, stb.
2011. okt. 31. 21:36
 6/11 anonim ***** válasza:
94%

Én azt nem írnám bele, hogy más lányok sem tudták betölteni az űrt, amit ő hagyott..

Még szép, hogy nem.

Én ebből azt hallanám ki, hogy csajozott, és még ha így is volt, se beszéljen erről az esküvőnk szent napján..

2011. okt. 31. 21:37
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat, ezeket akkor átírom. :)
2011. okt. 31. 21:49
 8/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok: ha van ilyen kis mellékzöngéje, hogy ő szokta mondogatni, akkor visszavonom a kritikát:) De, hogy ez egyértelmű legyen a többi ott ülő vendégnek is, mondhatnád utána, hogy "ahogy Te szoktad emlegetni..:)", mert, aki nem ismeri a szavajárásotokat, annak nem jut ez így egyértelműen az eszébe:)

És igaza van annak a kommentelőnek, aki szerint a Ti napotokon ne hozd fel a kikacsintásaid a többi csajjal, nem ide való.. amúgy én, mint csaj, könnyeimmel a meghatottságtól küszködve tuti felkapnám a fejem, és felfutna az adrenalinszintem attól is, hogy 98%-ban gondoltál rám.. válasz erre: CSAK 98??????:D

Jajj, de irigyellek most Titeket:) Legyetek mindig ilyen boldogok:)

2011. okt. 31. 21:55
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Nagggyon jóó!

én kihagynám az "egy háztartásban éljünk" ez olyan számlálóbiztosi szófordulat:)

Azonkívül finomítanám a következőket, mert hosszúnak tartom a sirdogálást: "...és te örvendj velem együtt, mikor megteszi az első önálló lépéseit, mikor elhagyja csöpp száját az elsó szó: APA! És te sirdogálj majd, mikor először oviba megy, és potyogtasd örömkönnyeidet az első anyák napi vers hallatán...."

2011. nov. 2. 13:02
 10/11 A kérdező kommentje:
Nos, megtörtént a házasság a hétvégén. Nagyon jó volt és nagyon tetszett neki ez a kis beszéd. :)
2011. dec. 12. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!