Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
300. 000. - Ft-ból (mindennel együtt) ki lehet hozni egy kisebb esküvőt (templomi+polgári) egy 20-30 fős vacsorával étteremben?
Én nem tudom, de szerintem a legtöbb embernek (nálunk a családban mindenkinek) visszajön az esküvő ára.
Sokan vagyunk, olyan 2-300 személyes esküvők szoktak lenni, de mindenki ad egy huszast legalább és az 4-6 millió forint. Abból pedig minden kijön a vacsora, ruha, autó, díszek....
Függ ez attól is, hogy hol szeretnéd tartani, és, hogy mennyi időre gondoltál. Szerintem csak sima vacsorával, külön teremben 3000 Ft/fő-t kell minimum számolni, vidéki árakkal. És ilyenkor az is lehetséges, hogy azt mondják, éjfélkor el kell hagyni a terepet, de pl. zenét hozhatsz magaddal, meg saját beszerzésű/készítésű süteményeket. Így pl. nem kell a zenészeknek külön fizetni és a sütik is tuti finomak lesznek. Nincs benne max egy aperitif fogyasztása és mondjuk üdítő és savanyúság. Az ételek nagy tálon szervírozva, egy fogás, többfélével (pl: gomba, sajt, rántott hús, csülök, sült virsli, csirkecomb stb), 2 féle körettel.
Nagyon sokat lehet pl. azon spórolni, hogy hol és milyen ruhát bérelsz. Vidéken egészen konszolidált árakon is lehet csodaszép ruhákat bérelni, már 50 körül is (max 3 felvétel). A fotózást érdemes saját rokonsággal csinálni, egy szép helyen. Digitális, nagyfelbontású képeket szinte már akárki tud készíteni a mai gépekkel, "pár száz" darabból biztosan lesz 20-30 olyan, ami max kis retusálás után még albumba is megfelel. Persze nem műtermi, de legalább személyesebb hatású és nem merev. (Több tízezerbe kerül amúgy egy profi fotózás).
Amit említettél, virágokkal is sokat spórolsz, az sem kis költség.
Nehéz így ötleteket írni, hogy nem tudom, hol akarod tartani, milyen bulit szeretnél, de az biztos, hogy ez utóbbin lehet a legtöbbet spórolni. A fenti módon lehet ünnepélyes és finom a vacsi, viszont nem igazán lagzis hangulatú, de ezt nem is szereti mindenki. Van, aki ragaszkodik ahhoz, hogy legyen legalább 3-4 fogás (leves, pörkölt, sültek, desszert) és ezekből folyamatosan rogyásig. No ez nagyon költséges és néha irreális árakat kérnek érte. (10-15 ezer /fő és ez nem szállodai, hanem vendéglős hely) Van, ahol, ha fogyasztasz és elég sokan vagytok nem kell a teremért külön fizetni, van, ahol ezért is felszámolnak külön pénzeket.
Ha jobban körülírod, gondolkodom még.
Ne keseredj el kedves kérdező, a nagybátyámék is kevés pénzből hozták ki az esküvőt, nagyon boldogok:)Attól függ mit szeretnétek, hány főt, hol stb.A westendbe tudsz venni szép ruhát, olcsón, az egyik barátnőm is ott vett, max.10ezerért, vett még alá egy alsószoknyát, nagyon szé volt.A virágkötő ismerősöd egy két barátnővel megcsinálhatja az asztali díszeket is. Nálatok, ha van kertetek, vagy egyik ismerősötök kertjében meg lehet rendezni a vacsit.Egy másik ismerősöm esküvőjén a kaja úgy volt, hogy az egyik meghívott család elvállalta, hogy Amég jobb mint egy kis költségvetésű éttermes!A fotókat meg megcsinálja szintén az egyik ismerősötök, akinek van digitális kamerája!
Most kb így ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni!nagyon sok boldogságot és szép esküvőt nektek, ha még eszembe jut valami írok:)
11:47es vagyok, valami nagyon nem úgy történt,ahogy akartam, szóval kb a közepén azt akartam írni, hogy a család elvállalta, hogy megcsinálja a kaját, és ők már nem vittek plusz nászajándékot.És hogy egy ilyen esküvő még jobb is lehet mint egy kis költségvetésű éttermes!
bocsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!