Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik nem vallásosak nektek miért volt/lesz fontos, hogy legyen templomi esküvő?
ateista a templomban ??
huu ,,felemas igaba ne hajsd fejed,,mondja az ige Magyarul hz az egyik hisz a masik nem ebbol komoly gondok lesznek.
Hiszen a hivo a biblia szabalyai szerint el es koveti a hit szabalyait az ateista ezeket nem ismeri el vagy nem erti.
Egy vallasos ember alapbol kereszteny hazassagot akar kivan annak szabalyaival.
Na majd itt kezdodnek a gondok mert az ateista ezeket nem fogja betartani tized fizetes gyulekezeti elet hazastarsi huseg a ferj a csalad feje es vezetoje gyerekek kereszteny nevelese soroljam tovabb.??
Én nem vagyok megkeresztelve, a férjem igen, de nem vagyok ateista, csak nem hiszek az egyházban. Abban mindketten egyetértettünk, hogy nagyon szép a templomi esküvő, de nekünk nem volt, mert képmutatásnak tartjuk.
Nekem pont azzal van bajom akik abszolút nem a keresztény elvek szerint élnek, de azért a templomi esküvő kell nekik. Mégis minek? Semmi tartalom nincs így mögötte. Szerintem ezt meg kellene hagyni azoknak akik nem csak hisznek, de vallásosak is, és fontos nekik (vagy legalább az egyik félnek). Nekem nem lett volna pofám bevonulni a hófehér ruhában és ájtatoskodni a pap előtt. A polgárit pedig nem éreztem kevésbé jónak.
szerintem egy igazi hívő ember sosem mondaná egy ateistának, hogy te bizony nem jöhetsz a templomba, ne játszd az agyad a templomi esküvővel...
én nem hiszem hogy a vallás kevesebbet érne azáltal, hogy van aki nem veszi komolyan, nekem ettől nem lesz kevesebb
13-as vagyok.
14-es nem tudom nekem írtad-e, de én úgy értettem, hogy én a magam részéről képmutatásnak tartottam volna egy templomi szertartást. Szoktam menni templomba amúgy, sőt szeretem a templomokat. Nekem azzal van bajom amikor valaki a hétköznapi életben pl. rosszindulatú, irigy, pénzsóvár, hazug, stb. de azért megy a templomba esküdni. Emögött számomra semmi tartalom nincs.
11-es! Ne keverd a hitet és a vallást! Nem csak keresztény vallás létezik! Sőt! Aki igazán hisz Istenben, az nem gyülekezetekben gondolkodik, hanem egyénekben. De persze Isten nem fog szeretni, ha nem fizetsz, meg nem bohóckodsz a templomban...na igen...el ne hidd!
24N
Ha nem vagy hivo vagy az egyik nem hivo akkor a szentseg nem ervenyes nem jon letre tehat marad a bohockodas szintjen a dolog diszlet kulcsin felesleges dolog.
A reformatusoknal az aldas nem erezheto mivel a par nincs kapcsolatba istennel igy nincs szugsege az aldasra.
De akinek a kulso dolog szamitanak es kepmutatast bohockodast akar az nyugodtan eskudjon templomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!