Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt illene adni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt illene adni a nővéremék esküvőjén?

Figyelt kérdés
A nővérem esküvőjére vagyok hivatalos jövő héten és nagy dilemmát okoz ez a pénz kérdés nekem. Csak féltestvérek vagyunk, így anyukám nem jön, a párommal vagyunk meghívva. Az a gondom, hogy 21 évesen még nincsen keresetem, ezért nagy összeget nem tudok rá áldozni, de tudom, hogy "sokba fogok kerülni" (2 éjszaka szállás, kaja, stb). Még soha nem voltam esküvőn,ezért nem tudom, hogy működnek az ilyen ajándékozási dolgok, de tudom, hogy lesz menyasszony tánc. Olyankor elég csak a táncoláskor adni vagy külön is szokás? Illetve a páromnak is kéne külön vagy összedobva adjuk? Azt sem tudom, hogy ilyenkor borítékba kell-e rakni... Sajnos nem vagyunk olyan viszonyban a nővéremmel, hogy ezt így megkérdezzem tőle meg fogalmam sincs, hogy mit várna el.

2013. jún. 1. 23:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Mi ha esküvőre megyünk fejenként 10000 Ft-ot szoktunk adni.
2013. jún. 1. 23:58
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Annyit adsz, amenyit tudsz, azért a 10ezer/fő összeget illik kiszorítani. Elég lesz csak a menyasszonytáncnál odaadni. Semmiképpen ne különcködjetek a pároddal, vegyetek egy csinos "képeslapot" bármelyik Sparban, vagy Tescoban, ami ilyen esküvői-jókívánság, tegyétek bele a pénzt és úgy adjátok át. No, nagyjából ennyi.
2013. jún. 2. 00:03
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Ha menyasszonytánckor dobjátok be a pénzt,akkor nem kell boríték.csak ha nem táncoltok és külön adjátok a kezükbe,akkor tegyétek borítékba.szerintem összesen 30.000et illene,ha 2 nap szállás,mindent ők állnak.
2013. jún. 2. 07:34
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már csak az a kérdés, hogy honnan szedek ennyi pénzt...
2013. jún. 2. 12:16
 5/11 anonim ***** válasza:
25%
Hát pont ezért illik 2-3 hónappal előtte szólni,hogy szegény vendég fel tudjon készülni anyagilag.
2013. jún. 2. 12:45
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs jövedelme, miből spóroljon?
2013. jún. 2. 13:03
 7/11 anonim ***** válasza:
51%
Hát én ha nem lenne jövedelmem,de meg vagyok hívva a féltesóm esküvőjére,biztosan kérek egy kis támogatást a szüleimtől...de nem mennék semmiképpen üres zsebbel..
2013. jún. 2. 17:42
 8/11 anonim ***** válasza:
76%
Én a helyedben apádtól kérnék segítséget ezügyben.
2013. jún. 2. 20:13
 9/11 anonim ***** válasza:

"Sajnos nem vagyunk olyan viszonyban a nővéremmel, hogy ezt így megkérdezzem tőle meg fogalmam sincs, hogy mit várna el.

"

Ha nem olyan a viszony köztetek mint amilyennek kellene, akkor miért mész el a lagzira? Minek ez a színjáték akkor?

Mellesleg ha nincs kereseted, akkor nem várhatja el hogy oda állítasz 20-30eFt-al szerintem.

Ne hallgass a válaszolókra, ha egyszer nincs pénzed akkor nincs pénzed és ezt nyílván tudja a nővéred is.

Én azt mondom hogy 5000 Ft/ fő ilyen esetben elég.

2013. jún. 3. 07:28
 10/11 anonim ***** válasza:

ha nincs kereseted, ezt biztosan ő is tudja.

régen rossz, ha azért hívott meg, mert számít rá, hogy kifizeted a szállást, kaját.

ahogy előttem írták, vagy kérj a szüleidtől, vagy adj, amennyit tudsz, jelképeset, akár 5-10 ezret összesen. odamenni is költség, ha normálisok, figyelembe veszik.

ha ajándékot adsz, olcsóbban kijöhetsz, de kicsi az esély, hogy olyat veszel, amit használni is tudnak. sajnos ilyen a világ, hogy a pénz egyszerűbb.

nálunk volt olyan rokon-család-csapat (unokatestvérek, 5 felnőtt és 2 gyerek) akik együtt összesen 40-et adtak, ami ha úgy számoljuk, hogy 2 pár és egy nagymama, 5 kereső, nem sok, de örültünk, hogy ott voltak, és nem számoltunk.

az a normális, ha úgy hívnak meg mindenkit, hogy nem számolnak rá, hogy bármit is adnak.

2013. jún. 3. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!