Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adventistáknál az esküvőn miért nincs vőfély? Mi az
összefüggés egy vallás és egy esküvői tisztség
között?
Az adventisták jellemzően tényleg szűzen házasodnak, ebben nem ők az egyetlenek. Amit én sem teljesen értek az a koszorúslány, de gondolom azért, mert ha minden mást is elhagynak, akkor miért pont ezt a szokást tartanák meg (bár már láttam "világi" esküvőt is koszorúslány nélkül, szóval ez sem vallásfüggő). Egyébként gondolom a násznép nagy része is adventista, nekik nem furcsa, a többiek miatt meg mondjuk én sem hívnék vőfélyt, meg nem lennének játékok (amit egyébként én sem szeretnék majd. Jut eszembe táncot sem, mert nem tudok táncolni.) Szóval szerintem, ha ez nekik jó, akkor csinálják így.
2013. máj. 31. 14:16
12/25 A kérdező kommentje:
Nekem pár hónap múlva lesz az esküvőm és lesznek köztük adventisták, de csak az ő kedvükért nem fogok lemondani se a vőfélyről, se a táncról. Ha nem tetszik, majd kint tágasabb. Koszorús lányok nálam se lesznek egyébként. De nem vallási okból :D. Egyébként az ismerős,akinek néztük a képeit már elvált és nem is szűzen ment férjhez, szóval ha már ennyire ragaszkodnak, hogy az esküvőt vallásnak megfelelően csinálják, akkor ezt se szabadott volna elfelejteni. Ezért mondom, hogy kicsit álszent dolognak tűnt. De biztos a válás nem számít... :P
A válás nem egyértelmű kizáró ok az újraházasodásra a Biblia szerint. Meg nyilván az sem mindegy, hogy esetleg megtérés előtt vagy után vált el, ebbe nem szeretnék belefolyni.
Egyébként nyilván te úgy csinálod az esküvődet, ahogy szeretnéd, ők meg eldöntik, hogy szeretnének-e ott lenni. Ahogy te nem szeretnél az adventista kisebbséghez igazodni a vőfély, lagzi, stb. dolgában, ők nem szerettek volna a - vélhetően - nem-adventista kisebbséghez igazodni a saját esküvőjükön. Mindenki csinálja, ahogy neki a tetszik, a másik meg legfeljebb nem megy el.
2013. máj. 31. 15:58
Én is csak találgatok... koszorúslány a babona miatt?
a koszorúslányok eredetileg az egyik feltételezés szerint ezért voltak, mert így a gonosz szellemeket becsapták és nem tudták megszállni a menyasszonyt, mert nem tudta eldönteni, melyik is ő...
ezért aki 3szor volt koszorúslány a babona szerint nem megy férjhez
(ennek amúgy szerintem evilágibb oka van, mint ami a koszorúslányok másik oka volt... egyforma ruhában vonultak fel az eladó sorban lévő lényok, így egyforma eséllyel indultak a nőtlen legények előtt, de aki 3szor volt már és addig nem kelt el már nem is fog)
5-ös
2013. máj. 31. 16:50
Vadidegen embereknek ez furcsa, pláne a mai világban. Ők egyáltalán nem járnak szórakozni, táncolni. Ez nem engedett. Természetesen szűzen házasodnak, náluk együtt járás sincs. Úgy hllotttam istentisztelet keretében házasodnak, ide nem kell koszorúslány sem. Mint írtam, régebben menyasszonynak sem öltöztek. Fekete ünneplőben házasodtak. Elhangzanak köszöntések, versek, ének- és zene számok.
2013. máj. 31. 17:54
Érdekes, az én ismerősöm adventista mégis jár egy fiúval és szerintem nem csak baráti viszony van köztük. Adományt gyűjtenek, de ők maguk nem fogadnak el semmit. Nagyon álszentek.
2013. máj. 31. 21:08
17/25 A kérdező kommentje:
Utolsóval teljesen egyetértek!
Akkor úgy kérdezem, hogy az egyik örömszülő adventista, nem fog a saját gyerekével táncolni? Meg a többi szektás is ott fog gubbasztani és "lehúzzák" a hangulatot a különcködéssel?
Egyébként így a mi "világi" hagyományunk másodlagos, hogy először az ifjú pár táncol aztán a szülőkkel, mert ő adventista?
18/25 A kérdező kommentje:
Szinte tudtam h az újraházasodást ki lehet magyarázni, mert nincs a Bibliában :D. Biztos rossz keresztény vagyok, de én mulatság bűnére nem emlékszem belőle
Nem kimagyarázom, van benne erre nézve útmutatás. Van olyan, hogy lehet válás után újraházasodni.
Egyébként neked miért ekkora probléma, ha valaki nem akar táncolni? Sokan rendeznek lagzi nélküli esküvőt, van ahol nem táncolnak, stb. Én sem szeretnék, pedig nem vagyok adventista... Szerintem majd a házasodók és a szülők megbeszélik, hogy ki-kivel (nem)szeretne táncolni. Mindenki más elfogadja, és nem szól bele, ez azért az ő dolguk.
2013. máj. 31. 23:31
A világiak közül sem mindenki szeret táncolni. Én és a családom is úgy vagyunk. A kisegyházak tagjainál ez nem megengedett. Már gyerekkortól úgy vannak szocializálva, hogy nekik ez tilos. Tehát az adventista örömszülő sem fog. A gyereke ezt megérti. A rokonság is csak ülni fog. Sertéshúst, élvezeti cikkeket nem fogyaszthatnak. Neki a pajzán lakodalom nem fog tetszeni. Ők általában egymás között házasodnak. Ilyen életvitel mellett csak egymással barátkoznak. Idegen közegben rosszul érzik magukat. Akinek ilyen hozzátartozója van, el kell fogadni. Az, aki fiúval jár, még biztos nem keresztelkedett meg. Nem biztos, hogy adventistaként fogja leélni az életét. A válás csak paráznaság esetén elfogadott. Az újraházasodás az utódok nemzése miatt jöhet létre.
2013. jún. 1. 10:46
Kapcsolódó kérdések: