Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit szólnátok, ha valaki nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólnátok, ha valaki nem vinne ajándékot az esküvőtökre?

Figyelt kérdés
Egy képeslapot adna, amin gratulál.
2013. máj. 10. 21:46
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
69%
Én eleve beleírnám a meghívóba is, hogy nem kérek ajándékot, ha valaki nagyon adni akar, akkor adjon pénzt egy beteg gyerekeket segítő alapítványnak a nevünkben. Elhűlve nézem itt a GYIK-en azokat, akik itt számolgatják, hogy mennyi pénz jön be a lagziból, meg kifizette-e mindenki, amibe az étele került. Ezek eltévesztették szerintem, valójában nem esküvőt akartak rendezni, hanem éttermet nyitni.
2013. máj. 11. 02:01
 32/38 anonim ***** válasza:
63%

Azt vettem észre, hogy az ajándékhoz való hozzáállás nagyban függ az emberek anyagi helyzetétől.

Kifejezetten jómódú emberek a közvetlen főnökeim (munkaköröm miatt kissé magánjellegű dolgaikat is intézem/látom). Bármilyen születésnap/esküvő/rendezvény van az ismeretségi körükben, kiemelik a szervezők, hogy kizárólag gesztusértékű ajándékot fogadnak el, ha egyáltalán ragaszkodik valaki az ajándékhoz.

Mindezt olyan embereknek, akik több százezres ajándékot is gond nélkül meg tudnának venni. Ehelyett este munka után láttam a főnököt origamizni, ragasztgatni vagy közös emlékeket tartalmazó CD-t, filmet összeállítani, mint ajándék.

Ők is ajándékoznak, de fontosabb a gesztusértékű "ismerlek, odafigyelek rád" típusú ajándék.

Amikor születésnapom volt, a két főnök emlékezett rá, hogy említettem, egy nálunk kevéssé használt nyelvet tanulok (nem is latin betűs!). Az adott országról szóló könyvet kaptam, amibe az adott nyelven írtak (hiba nélkül!) jókívánságokat. Nem kevés utánajárás lehetett, amíg a szöveget megnézették és saját kézírással hibátlanul leírták - én anno egy hétig gyakoroltam a betűket, hogy a külföldiek számára észrevehetetlen formai hibákat kiküszöböljem.

2013. máj. 11. 06:53
 33/38 anonim ***** válasza:
41%
Ha valakinek nincs pénze, akkor inkább egy szép esküvői fotóalbumot (1-2000 Ft)szoktak adni. Arra biztosan szüksége lesz a párnak és szép emlék:) Én azt vennék, nem képeslapot.
2013. máj. 11. 09:54
 34/38 anonim ***** válasza:

Ahogy olvasgattam a válaszokat, pont ez a hirdetés volt itt: "Az ifjú pár arcképével

www.eremmester.hu

Egyedi, különleges köszönetajándék és pezsgőspohár készlet esküvőre"

:D

2013. máj. 11. 14:34
 35/38 anonim ***** válasza:
26%

"Senki nem beszélt ilyenről. Régi hagyományokba se pénz volt az elvárás, meg hogy termeld ki a fogyasztást. "

Régen is adtak, 30-40 éve is, ajándékot, pénzt ÉS vitték a csirkét, cukrot, rizst, meg mindenféle hozzávalót a kajához, és a minimum volt két tálca sütemény vagy torta.

Úgyhogy ahhoz mérten, még manapság jól is járnak a vendégek, hogy csak adnak pár ezret és macera sincs nekik vele meg mást nem is kell vinni.

2013. máj. 11. 15:43
 36/38 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk volt olyan rokon, aki nem tudott ajándékot hozni, ezért nem is akart eljönni. Én beszéltem rá az esküvő előtt egy héttel, hogy nehogy emiatt ne jöjjön, ez nem erről szól. Még ruhát is a rokonság adott kölcsön nekik, és a rokonok fuvarozták őket. Éppen munkanélküliek voltak, emellett a férj nagyon beteg is. Én nem láttam kivetni valót ebben. Összefogott a család, ahogy mindig is a bajban, így ők is osztozhattak az örömünkben.
2013. máj. 11. 17:32
 37/38 anonim ***** válasza:
A hagyomány szerint vendégségbe illő ajándékot vinni, de szerintem nem szabad, hogy egy esküvőn az legyen a legfontosabb, hogy ki mit adott. Hogy mit szólnék hozzá? hát attól függ, hogy mi áll a háttérben...mondjuk azért nem esne jól, ha azért nem hozna semmit, csak mert elfelejtette és épphogy beesik az esküvőre...
2013. máj. 15. 11:11
 38/38 anonim ***** válasza:
nem azért hívom meg,mert ajándék kell,tény,hogy egy esküvő nagy kiadásokkal jár,de benne van a pakliban,hogy ez nem fog visszajönni. egyáltalán nem érdekelne,szülinapokkor sem érdekel soha,ha nem kapok semmit,azért hívom el,mert a társaságát szeretném élvezni,vagy csak szeretném,ha ott lenne az esküvőmön.. ennek ellenére én biztos nem mennék üres kézzel sehova
2013. máj. 19. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!