Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnátok, ha valaki nem vinne ajándékot az esküvőtökre?
Hogyha csak a szertartásra volt hívva és eljött, nagyon megköszönném és örülnék neki, hogy egyáltalán vette a fáradságot.
Hogyha a bulira is eljön, akkor illik ajándékot adni. Persze hogyha tudom hogy rossz anyagi helyzetben van akkor nem sértődöm meg.
Azért valljuk be, az ember azért IS házasodik, hogy kapjon egy kis kezdőtőkét az élethez. Egy átlagos esküvőn egy vendégre elkölt az ember 15-20ezer forintot (kaja, terem, zenész,...,...), ezt azért illik viszonozni ajándékkal/pénzzel. A pár a végén amúgyis csak akkor jár jól, ha nem az egész esküvőt kellett nekik egyedül finanszírozni.
Lényeg a lényeg, hogyha megtehetem, nem megyek üress kézzel, és ezt a barátoktól is elvárom. Hogyha tehetős jóbarátról van szó és csak egy képeslapot ad, akkor biztosan azt gondolom hogy annyira sem érdeklem hogy egy délutánt ajándékvadászásra szánjon, és spúr pénzt adni.
Jajjj, hogy ilyenkor le vannak sz@rva a régi szokások, meg a hagyományok, mi, csak akkor vegyük észre, hogy léteznek, ha valamit alátámasztani kell, kedves válaszadók, igaz???
Ami azt illeti, nekem a pofámról lesülne a bőr, úgy odamenni, hogy egy db képeslapot viszek...
És itt nem azon van a lényeg, hogy van pénze vagy nincs, hanem a szándékon, ahogy mondjátok! Ha nincs miből, akkor megmondom, elvégre, ha már az esküvőre hivatalos vagyok, csak vagyunk olyan viszonyban, hogy megmondjam a párnak, hogy nincs sajnos, de ha megmondják, miben tudok segíteni, jövök, csinálom! Lehet venni jópofa, vicces dolgokat 1-2E Ft-ból is.
Pl. egy ismerős pár egy másik pártól, akik épp akkor munkanélküliek voltak, nem pénzt vagy drága dolgokat kaptak, hanem 1-1 kötényt vicces, rájuk jellemző szöveggel (ajándékboltban vették, 1290Ft volt 1db)
Szóval aki egy képeslappal megy oda, az nem azért megy csak annyival, mert nincs többre pénze, vagy nem lett volna lehetősége segíteni, hanem mert NEM AKART TÖBBET ADNI.
Én úgy gondolom, ha meghívok valakit az esküvőmre, azt szeretem és tisztelem annyira, hogy tudjam, ő is szeret és tisztel engem, és ha ilyen helyzetben is van, segít.
Nálunk is volt egy fiatal pár, tanulnak még. Mi ki is kötöttük, hogy nem vagyunk hajlandók egy baráttól sem pénzt elfogadni, oda se jöjjenek vele, mert páros lábbal rúgom ki őket. A pártól kaptunk egy kb. 5000Ft-os ágyneműgarnitúrát. És akkor mi van? Nem érdekel. Az érdekel, hogy ők előtte két éjszakán keresztül segítettek készíteni a dekorációt, majd feldíszíteni a termet.
Szóval én úgy gondolom, hogy intelligens ember viszonozza a meghívást, a megvendégelést, akár egy szülinapi buliról, grillezésről vagy esküvőről legyen szó.
Alapvető, hogy ha mész valahova, meghívnak valahova illik vinni valamit. Aki ezt nem tudja felfogni, az igen csak egy sekélyes ember lehet véleményem szerint. És most nem arról van szó, hogy igen is, tízezreket a borítékba, hanem a gesztusról...
Csak egy példa: ovis gyereked barátja gyakran van nálatok, mindig mindketten kapnak csokit, nyalókát, üdítőt... viszont a te gyereked sosem hívja át a másik gyerek, ha nagy ritkán mégis, egy pohár vizet sem kap. Na, ez hogy tetszene??
"Jajjj, hogy ilyenkor le vannak sz@rva a régi szokások, meg a hagyományok, mi, csak akkor vegyük észre, hogy léteznek, ha valamit alátámasztani kell, kedves válaszadók, igaz??? "
Senki nem beszélt ilyenről. Régi hagyományokba se pénz volt az elvárás, meg hogy termeld ki a fogyasztást. Az, hogy visz valamit valahol természetes de az, hogy elvárni, hogy fejenként mindenki 15-20. ezret hozzon mert különben egy éhenkórász annak mégis mi köze a hagyományokhoz? Az ég világon semmi.
hagyomány, illem, ha mész, viszel valamit. ha olvastál volna tovább, ott van, hogy nem a "többtízezretborítékba" dologról beszélek.
régen az esküvőkor költöztek össze, így háztartási dolgokat kaptak ajándékba. Ma, mivel már együtt él a párok nagy rész a lagzi előtt, az ilyesfajta ajándékokra nincs szükségük, így idomult a szokás, s lett belőle boríték
(értő olvasás...)
Ja idomul a szokás persze.
Ha már a hagyományoknál tartunk akkor ugye házasság előtt nem illik összeköltözni, így nincs berendezve a háztartás. Hagyományokra csak akkor hivatkozunk ha annak minden pontját betartjuk nem egy kedvünk szerint alakított dolog.
volt akitől nem kaptunk. őszintén, engem nem érdekelt.
az már inkább, hogy 11 év "barátság " után, a létező legszarabb kifogásokkal nem jöttek el azok akiket én a barátaimnak tartottam. az egyikük 1 hónappal az esküvő előtt mondta vissza a tanúskodást is...hát mondom kösz szépen.
ezek után szerinted az ajándék érdekelt? :( amióta férjhez mentem nem foglalkoznak velem...ennyit a hú de nagy barátságról...
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!