Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért fontos, hogy a bemutatkozásnál kiderüljön a családi állapotod?
Esküvő előtt állunk. Nálunk is felmerült a nagy kérdés: hogyan vegyem fel a leendő férjem nevét. Én átvágtam a rokoni kérdések gordiuszi csomóját, mikor közöltem, hogy sehogy. Erre nagy sopánkodások, hogy de akkor minek egyáltalán esküvő, hogy nem derül ki, hogy férjnél vagyok, hogy hol itt a tisztelet a leendő férjem felé. Én hiába mondtam, hogy miért, ha a férfi bemutatkozik, akkor kiderül, hogy van felesége? Ez miért csak a nőknél fontos? Meg egyébként, hol itt a tisztelet a nők felé? Az ő neve semmi?
Ti miért vettétek fel, ha igen, a férjetek nevét? Ha nem, akkor mivel védtétek ki a rokonok támadását :D?
A férj nevének felvétele mára már elég archaikus dolog szerintem. Abból az időből, amikor a férj még konkrétan a felesége gyámja volt.
Mára már inkább arról szól a dolog, hogy az ember eldönti, mit akar kifejezni és annak megfelelően változtat nevet.
Na persze az idősebb rokonoknak magyarázhatod :D
Anno anyukám se változtatott nevet. Na azt a menetet képzeld el, eléggé első fecske volt. Olyan patália lett belőle, évekig elhúzódott. De aztán megbékéltek :)
nem mindenkinek jön le az én választásomból hogy férjnél vagyok, nekem nem ez volt a szempont. arra ott a gyűrű...
én szerettem volna felvenni a férjem nevét, pusztán azért mert szép neve van tetszik. és megtartottam a sajátomat is. így lett kötőjeles Sz.-K. É.
a né végződéstől meg hányingert kapok. ki volt zárva! illetve a saját nevemet is meg akartam tartani.
a férjem családjában még az esküvő előtt kérdezték , pont a nagymama , többek között, és megmondtam. tudomásul vették, nem volt kiakadás és semmi ilyesmi.:)
annó a férjemet is megkérdeztem erről: azt mondta én válasszak, én fogok vele élni ezentúl. titkon azért jólesett neki, hogy felvettem a vezetéknevét:)
a gyerekek az ő vezetéknevét kapják majd!
annak idején anyu mesélte hogy mikor összeházasodtak apámmal, ő ragaszkodott a régi hagyományos pl Kovács Istvánné verzióhoz...
én meg úgy voltam vele, hogy ez tényleg az én döntésem, és nem hagynám, hogy a férjem döntse el. már ha ő ilyen lenne, de szerencsére ő rám bízta a választást.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!