Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért fontos, hogy a bemutatkozásnál kiderüljön a családi állapotod?
Esküvő előtt állunk. Nálunk is felmerült a nagy kérdés: hogyan vegyem fel a leendő férjem nevét. Én átvágtam a rokoni kérdések gordiuszi csomóját, mikor közöltem, hogy sehogy. Erre nagy sopánkodások, hogy de akkor minek egyáltalán esküvő, hogy nem derül ki, hogy férjnél vagyok, hogy hol itt a tisztelet a leendő férjem felé. Én hiába mondtam, hogy miért, ha a férfi bemutatkozik, akkor kiderül, hogy van felesége? Ez miért csak a nőknél fontos? Meg egyébként, hol itt a tisztelet a nők felé? Az ő neve semmi?
Ti miért vettétek fel, ha igen, a férjetek nevét? Ha nem, akkor mivel védtétek ki a rokonok támadását :D?
én nem vettem fel a nevét. Gyerekes, vagy sem, nem szeretem a családját és nem kívántam belépni a "klubba" azzal a vezetéknévvel. Ráadásul mivel náluk az összes férfit ugyanúgy hívják, engem meg úgy hívtak volna, mint anyósomat, meg annak az anyósát stb. Én a saját nevem megtartásával kifejezem, hogy különállok tőlük.
Egyébként hangzásra nem lett volna vele baj, de nem tudnám elképzelni, hogy én is egy legyek belőlük.
Több okom volt megtartani a saját nevemet:
1. Nagyon ritka név, ezzel a vezetéknév-keresztnév kombinációval én élek csak az egész bolygón, míg a férjemnek aránylag gyakori vezetékneve van.
2. Így is hosszú a nevem, ne legyen még hosszabb.
3. Jó a kapcsolatom apámmal, az ő tiszteletére is megtartottam.
4. Akar a halál iratokat cserélgetni és hivatalokban dekkolni.
5. Így ismer mindenki, tehát nem hivatalos helyeken is magyarázkodhattam volna egy darabig, hogy máshogy hívnak már.
A férjemet kérdeztem, az ő álláspontja szó szerint a "nekem aztán tökmindegy" volt.
Felmerült, hogy kötőjel - de akkor ő is. Ellenérvei:
1. Iratcsere, nemá.
2. Nem tetszik a vezetéknevem csengése.
3. Brutál hosszú neve lenne.
Így maradt mindenki a saját nevén. A gyerek kötőjeles lesz, ha gondja lesz vele, 18 évesen szabadon megváltoztathatja majd.
Nálunk egyedül apám "kekeckedett" kb. két mondat erejéig, de a fenti érvekkel és az "ez az én életem" megjegyzéssel megelégedett.
Gyűrűnk sincs, a férjem nem visel el magán ékszert, én meg csak magamnak nem akartam.
Én azért vettem fel, mert tetszik a neve, örülök, hogy feleség lettem, + én nem hiszek abban a hülyeségben, hogy elvesztem az egyéniségem, meg birtokol a pasi, meg ilyenek. Nem a név határoz meg, akit mégis, szerintem ott gondok vannak, és akit birtokol a férje, azt házasság előtt is birtokolta. Nekem így tetszett, így érzem teljesnek.
Nem kell, hogy kiderüljön, nem azért vettem fel a nevét, már bocsánat, de ez a rokonaid hülyesége!
1. Nem az uram. A társam.
2. Vigyázok én magamra, nem kell ahhoz férj. Ha testi épségem van veszélyben, akkor meg a rendőrség vigyáz rám vagy testőrök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!