Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kinek szól a nagy nap: az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek szól a nagy nap: az ifjú házasoknak vagy a rokonoknak?

Figyelt kérdés
Komolyan érdekel, mit gondoltok erről. Az esküvő, a lagzi alapvetően kinek kellene, hogy jó emlék maradjon: az ifjú párnak vagy a vendégeknek? Magyarán kinek az ízlése, kinek a vágyai legyenek teljesítve aznap? Ha a párnak van valami különlegesebb ötlete, a násznép alkalmazkodjon, vagy a pár? Sok ilyen fórumban olvasom, hogy pl sokkal fontosabb, hogy a nagynéni szereti-e a húslevest, vagy a nagypapa milyen zenére táncolna, mint hogy milyen ízlésű maga a pár... Pl ha a pár utálja a pörköltet, vagy épp nem mulatós zenét akar, akkor is inkább bevállalja, mert azt kell... Meg inkább a rokonokat hívják meg akár távolról is, mint a saját barátaikat. Ti hogy döntöttetek, hogy fogtok dönteni?
2013. máj. 1. 09:57
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
12%

Mindenkinek! Annyira sokszor olvasom, hogy ez a nap csak a párról szól, a rokonok meg érezzék magukat lekötelezve, hogy egyáltalán meg lettek hívva.

Na, ez valami kolosszális baromság, valami IQ-hiányos találhattak ki, a többi megy szajkózza.

Egyrészt, valószínűleg a pár azért hívja meg a rokonságot, mert jólesne nekik, ha eljönnének, ha nem így lenne, két tanús esküvőt tartanának.

Másrészt melyik az az ifjú pár, aki jól érzi magát olyan lagzin, ahol az összes vendég nem tud mit kezdeni magával, ahol csak kényszeredett, megjátszott a meghívottak jókedve?

Ha már valaki lagzit tart, akkor elsősorban úgy tartja, ahogy ő szeretné, de ha vendégeket hív, akkor odafigyel arra is, hogy azért valamennyire ők is jól érezzék magukat.

Ugyanúgy, mintha csupa vegetáriánus családtagot hívok vacsorára, nem szolgálok fel nekik marhapörit csak mert azt én szeretem és én rendezem a bulit, az lesz, amit én akarok.

Ennyi.

2013. máj. 1. 17:43
 22/36 A kérdező kommentje:
Utolsó: épp ez az! NEM azért hívtam meg a rokonságot, mert meg szerettem volna, a hátam közepére nem kívántam azokat az embereket! Azért kellett meghívni, mert a szüleink ragaszkodtak hozzá. Hülye voltam, hogy belementem, de tíz évvel fiatalabb voltam és nem akartam nemet mondani anyámnak... Így meg örök életre megmarad az emléke az én esküvőmnek, ami szerintem pocsék volt. Megbántam, hogy engedtem, és ez sajnos minden házassági évfordulónkon eszembe jut 10 éve...
2013. máj. 1. 18:48
 23/36 anonim ***** válasza:
Na igen, vannak ilyen akaratos szülők, akik szinte elnyomják a gyereket. Valahol ilyenkor az is eszembe jut, hogy a be nem teljesült álmaikat akarják megvalósítani a gyerekeiken.Csak ugye elfelejtik, hogy az már nem az ő életük, nem a saját igényeiket kellene előtérbe helyezni!Hisz ami őket boldoggá teszi, nem biztos, hogy a másikat is.
2013. máj. 1. 19:13
 24/36 anonim ***** válasza:
Szerintem alapvetően a pár nagy napja, de bizonyos szintig tekintettel kell lenni a rokonokra is, hiszen mégiscsak meghívtuk őket egy rendezvényre. Szerintem a párnak nem szabad a a saját személyiségükkel teljesen szembemenő dolgokat bevállalniuk csak azért, mert XY mit szólna. De azért sztem arra ügyelni kell, hogy jó legyen a hangulat viszonylag (mondjuk ha nem szeretik a mulatóst, akkor találják meg a középutat közte és a hardtechno között, mert nyilván van olyan stílus, ami egy lagzihoz illik, és mki elviseli, és nekik sincs vele bajuk). Ha vki egyáltalán nem képes kompromisszumra, akkor inkább tartson kétfős esküvőt.
2013. máj. 1. 20:59
 25/36 anonim ***** válasza:

Azért kérdező, a te sajnálatosan elcseszett esküvőd az más tészta, mint az, hogy a vendégeket figyelembe kell venni.

Természetesen a pár napja, de nekem az a véleményem, ha X embert meghívnak, akkor őket IS figyelembe kell venni. Nem csőlátással, vaskalaposan kell gondolkodni és meg lehet oldani.

Az, hogy te magad úgy szervezed meg az esküvőt, hogy nektek IS és a vendégeknek IS jó legyen, egy arany középúton, az nem egyenlő azzal, hogy anyádék kiveszik a kezedből az egészet és úgy szervezik meg, mintha nem is a tiéd lenne.

Én pl. az ételeket nem értem, hogy azon mit kell annyit variálni, először én is majdnem túlzásba estem, hogy majdnem a legextrább menüt választottam, mert abba mennyi kedvencem van, majd a végén rájöttem, hogy a szarvast, fogasfilét, brokkolis nem tudom én miket krokettekkel nem biztos, hogy mindenki értékeli. Így egy egyszerűbb, de még mindig elegáns és isteni finom menü lett. Ha fogasfilére vágyok, akkor bármikor beülök abba az étterembe a férjemmel ketten. Amúgy is egész este a tányér levest, meg utána fél szelet húst ettem, mert nem is értem rá. Pl. ez is egy "kompromisszum" volt, bár nem is volt az, csak racionálisan gondoltam át a dolgot. Azért a te hányinger keltő szagú kerti pörkölted megint egészen más világ.

Az a baj, hogy itt úgy állítják be a kompromisszumot, meg a vendégek figyelembe vételét, mintha attól minden szar lenne, meg minden a pár számára utálatos, holott ez hülyeség.

2013. máj. 2. 01:41
 26/36 A kérdező kommentje:
Csak a kompromisszumok miatt tök ugyanarra a rugóra jár minden esküvő... Mert a mindenkinek nagyjából jó legyen elv mentén kb ugyanoda lyukadunk ki mindig... Amikor nézek esküvős műsorokat, képeket, nekem bizony éppúgy tetszik egy tradícionális görög, zsidó, cigány, palóc vagy éppen tűzoltós lagzi, és nagyon örülnék, ha egyszer meghívást kapnék egy ilyenre, mégha nem is teljesen az ízlésem szerint való egyik-másik. Jobb, mint a fehér ruha- klasszikus bevonulózene-fehér emeletes torta- tyúkhúsleves- rántott dolgok- mulatós kombináció, amit kb 10-ből 9-en választanak... Unalmas. Szerintem. És pont azért választják ezt, mert kompromisszumot akarnak kötni, ezért egyforma kb az összes. Na jó, a virágdekoráció színe az változó...
2013. máj. 2. 10:54
 27/36 anonim ***** válasza:
33%
És neked miért nem mindegy, hogy ki milyen esküvőt tart? Ha valakinek pont a fehér ruha és a hagyományos bevonuló zene meg a tyúkhúsleves az álma, az neked miért fáj? Csak mert a te esküvőd sz*r volt? Ha lett volna benned tartás, akkor kiálltál volna azért, amit te szeretnél, és olyan esküvőt szerveztél volna, amilyet te elképzelsz. Ja, csak gyámoltalan voltál és inkább úgy szervezted, ahogy a szüleid füttyentették neked? A te bajod. Felnőttként szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy kit hív meg, mit eszik, stb. Ezek szerint nem voltatok elég felnőttek a házasságkötéskor, de így 10 év múlva már késő bánkódnod. Érdekes, a mi esküvőnkön olyan étel volt, amit mi szerettünk volna, persze gondoltunk a diétázókra, vegákra, volt sok különlegesség, stb. De mi ezt szerettük volna. Vendég csak olyan volt, akit szívesen hívtunk meg. Ha a szüleim mondták, hogy hívjam meg Mucsaröcsögéről Mari nénit meg Pista bácsit, megmondtam, hogy nem hívom, mert nem is ismerem őket. Itt le volt zárva a téma. Nem is tudom, minek írtad ki ezt a kérdést.
2013. máj. 2. 12:14
 28/36 anonim ***** válasza:

Na most, ezzel ha azt nézzük a saját eredeti állításodat ütöd. Hogy neked vendégként unalmas a sima fehérruha, a rántott meg a mulatós? Hm.... De hát ez a párról szól szerinted is, nem? Ja, hogy nekik valószínűleg ez az EGY esküvőjük van és párként marhára nem unalmas? Most akkor mégis extrát és szokatlant KELL szervezni, hogy egyes vendégek izginek tartsák?

Nézd, ha izgalmakat, más kultúrákat akarsz, akkor utazgatni kell, meg eljárni mindenfelé. Nem esküvőre készülő pártól elvárni, hogy neked extrákat találjon ki, hogy izgalmakat élj át, meg olyat láss, mint máskor sose..

2013. máj. 2. 15:01
 29/36 A kérdező kommentje:
Kíváncsi voltam, hogy mások hogy gondolják ezt most. Gondoltam, hogy még mindig kisebbségben vagyok a véleményemmel. Anyámnak olyan szempontból igaza volt, hogy ez kell a népnek, ezt várják el - igaza is volt, csomó válasz érkezett most is, amiből látszik, hogy ezt várják el többségben az emberek. Az már másik kérdés, hogy akkor nem kellett volna azokat meghívni, akik ezt várják el. Mostani fejemmel tojnék az elvárásokra, azt hívnám meg, akit én szeretnék, olyan esküvőt csinálnék, amin mi érezzük jól magunkat és ha valaki ezen megsértődik, az ő baja ;) bár nem szándékozom újra házasodni, talán ezért is szeretnék helyette egy valami különlegesebb esküvőn részt venni, ha az enyém már nem volt olyan. Egy biztos, a lányom esküvőjébe tuti, hogy nem fogok beleszólni. Ezt már pár éve megfogadtam.
2013. máj. 2. 15:15
 30/36 anonim ***** válasza:
51%
Happy end. Mindenki boldog. Téma lezárva.
2013. máj. 2. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!