Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kinek szól a nagy nap: az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek szól a nagy nap: az ifjú házasoknak vagy a rokonoknak?

Figyelt kérdés
Komolyan érdekel, mit gondoltok erről. Az esküvő, a lagzi alapvetően kinek kellene, hogy jó emlék maradjon: az ifjú párnak vagy a vendégeknek? Magyarán kinek az ízlése, kinek a vágyai legyenek teljesítve aznap? Ha a párnak van valami különlegesebb ötlete, a násznép alkalmazkodjon, vagy a pár? Sok ilyen fórumban olvasom, hogy pl sokkal fontosabb, hogy a nagynéni szereti-e a húslevest, vagy a nagypapa milyen zenére táncolna, mint hogy milyen ízlésű maga a pár... Pl ha a pár utálja a pörköltet, vagy épp nem mulatós zenét akar, akkor is inkább bevállalja, mert azt kell... Meg inkább a rokonokat hívják meg akár távolról is, mint a saját barátaikat. Ti hogy döntöttetek, hogy fogtok dönteni?
2013. máj. 1. 09:57
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Rólunk szól, nekik. Az ifjú pár napja, mikor összekötik az életüket, és ezt megmutatják a rokonoknak, barátoknak. Nekünk több, mint 200 fős esküvőnk volt, mert csak a családból (távolabbiakkal együtt, akikkel ugyanúgy tartjuk a kapcsolatot) több, mint 100 fő jött össze. Életünk során rengeteg jó barátra tettünk szert, illetve munkánkból kifolyólag olyan körökben mozgunk, ahonnan kötelezően meghívandó vendégek is voltak, bár közülük nem is jött el mindenki, úgy már túlléptük volna a 250-et.
2013. máj. 1. 11:28
 12/36 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem is jó kicsit középúton járni ebben a témában, hiszen én nem azért hívom a vendégeimet, hogy ne egyenek semmit, mert nem tetszik nekik a kaja, avagy füldugóval üljenek, mert nem jó a zene.

Szeretném ha mi is és ők is jól éreznék magukat, együtt örülnének és ünnepelnének velünk, ennének, innának, mulatnának.

2013. máj. 1. 11:31
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hogy az arany közép utat kell megtalálni.

Első sorban ez a fiatal pár napja, de gondolom nekik is akkor marad emlékezetes, ha mindenki jól érzi magát.

Mindenképp ügyelnék arra, amit az egyik válaszoló is írt, hogy van-e olyan vendég, aki laktózérzékeny stb.

Viszont olyan szélsőséges igényeket már nem tudnék figyelembe venni, hogy "ő ízlése szerint volt-e fűszerezve a franciasaláta... " Ezek már annyira apró dolgok, ha valaki ebbe köt bele, akkor annak nem is lehet megfelelni.

2013. máj. 1. 12:29
 14/36 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom... Értem, amit mondtok. De az is igaz, hogy ha az ember mégis olyat akar, ami önmagának tetszik, és mondjuk ezért akkor nem hívja meg azokat, akiknek ez nem tetszene, akkor is sértődés van.... Nekem most van a 10 éves házassági évfordulónk. A páromat imádom máig, de az esküvőnk olyan rossz élmény így visszamenőleg is, hogy egy fényképet sem akarok látni róla. Mert akkor engedtünk a szülők nyomásának, hogy milyen legyen, kit hívjunk meg, stb és utáltam az egészet... És emiatt hiányérzetem van, hogy nem olyan volt az esküvőnk, amire szívesen emlékeznék vissza :(
2013. máj. 1. 13:15
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Tartsatok az évfordulótok alkalmából egy amolyan "második" lagzit, ami már olyan lesz, amilyet szeretnétek! :)

Azt én se hagynám, hogy ilyen szinten beleszóljanak a döntéseinkbe, hiszen még is csak a mi esküvőnk, de azért azt szeretném, ha jól éreznék magukat a vendégeink. Mindenkinek nem tudunk a kedvére tenni, mindenkihez nem lehet alkalmazkodni ez tény. A mi ízlésünket viszont hajlandóak vagyunk kicsit mi is formálni, ha a vendégség is "befogadóbb" lesz. Ez szerintem egy kicsit oda vissza játék.

Ha én black metal esküvőt akarok és feketében vonulok oltár elé, akkor úgy fogok... Meghívok mindenkit, akivel szeretném megosztani ezt a napot. Akinek nem tetszenek az ötleteim az nagy sajnálatomra nem jön el és kész.

Mondjuk én nem vagyok ilyen szélsőséges, de nekünk is vannak a párommal olyan rigolyáink, amit szeretnénk viszont látni az esküvőn. Finomítjuk annyira, hogy ez ne legyen a vendégek számára sem elviselhetetlen, de azért még is benne legyen és kész. Ha valakinek nem tetszik, még mindig mondhatja azt, hogy nem jön el.

2013. máj. 1. 13:26
 16/36 anonim ***** válasza:
77%

Jajj, te szegény! Szabad tudni, hogy mik voltak azok a dolgok, amik ennyire mély nyomot hagytak benned?

Én is azt írtam, hogy az arany középút a legjobb, de azért ha ennyire rossz élményként maradt meg neked, akkor az már nem nevezhető annak.

Egyik munkatársam ősszel megy esküvőre, s ott a pár pl azt találta ki, hogy mindenki középkorú ruhákban fog lenni az egész lagziban. Persze a pár állja mindenki ruhájának a bérlését, amit majd ott az esküvő helyszínén vesznek fel.

Viccelődtünk is vele, hogy csak nehogy úgy berúgjanak, hogy abba mennek haza, s néznék őket az úton, hogy kik ezek.:D

2013. máj. 1. 13:35
 17/36 anonim ***** válasza:
89%
javítok: nem középkorú, hanem középkori ruhákban :D
2013. máj. 1. 13:36
 18/36 A kérdező kommentje:
Hát, annyi volt, hogy mi kis esküvőt szerettünk volna, csak szülők + barátok... Anyáink kiakadtak, hogy de ezt a nagynénit, azt a nagybácsit is meg kell hívni... A végén több volt a tök ismeretlen rokon, mint a barátok. Mi reform kajákat eszünk, a barátaink is... Én vegán vagyok. Nem akartam vega kajákat, de a zsírtól tocsogó bogrács körömpörkölt szagától is végig hányingerem volt, amit a kertben főztek, a rokon férfiak miatt... Mi egy elegáns szolid étterembe akartunk menni, ami azzal a 30 fővel megoldható is lett volna, akiket mi akartunk meghívni. A családi listával 120 fő lett a vége, és mivel a szüleink kitalálták, hogy úgy olcsóbb, a kertben volt sátoros parti, ezzel a bográcsos dologgal... Olyan volt az egész, mint egy majális :( rosszul leszek, ha rá gondolok. A barátaink is inkább a háttérbe vonultak aznap és az este azzal telt, hogy nagynénik/nagybácsik ezeréves történeteit hallgattuk, és arra vágtunk jó képet. A barátainkkal meg kb 10 percet tudtunk beszélni egész este.
2013. máj. 1. 14:36
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom az ifjú párnak kell, hogy megfeleljenek a feltételek. Azért gondolom így, mert egy vendég elmegy életében 5-10 esküvőre vagy többre, némelyik jó, némelyik kevésbé, de ezt hamar elfelejti, mert nem az Ő életének fő eseménye. Viszont az embernek saját esküvője csak egy van (na jó, lehet, hogy 2), akkor az olyan legyen, hogy boldogan emlékezzenek rá 20-30 év múlva is.

Szerintem.

24N

2013. máj. 1. 14:42
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Úristen, tényleg szörnyű lehetett! Eleve az, hogy ennyire a szülők igényei legyenek a meghatározóak....ez kb. úgy jött le, mintha a ti esküvőtökön akarták volna összehozni a rég nem látott rokonokat.Na ezt én biztos nem engedtem volna, udvariasan megkértem volna őket, hogy szervezzenek akkor maguknak egy családi összejövetelt, ahol ezeket az álmaikat valóra váltják, ne a ti esküvőtöket használják fel erre.
2013. máj. 1. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!