Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Névházasság vagy szerelmi házasság?
Névtelen kívánok maradni. XY megkeresett, hogy Ausztráliába vándorolna ki és feleséget keres. Előtte szeretne megházasodni egy magyar nővel. Megígérte, mindent fizet (repülőjegyek, szállás) és komolyan udvarolt. Teljesen elvarázsolt a kedvességével, mosolyával. Később mégiscsak bevallotta, névházasság lenne, mert neki nincs XZ diplomája és angol IELTS6 nyelvvizsgája, ami kell a letelepedéshez. Nekem van. Részletezte a tervét, amiben én lennék, a feleség a fő vízumkérő, és ő a házastárs vagy "mellékszereplő". Tudnotok kell, én a kivándorlás minden pontjának megfelelek, én vagyok a tökéletes. De ezek után már csak az motoszkál a fejemben, csak ki akar használni? Azt is kijelentette, szó szerint, rá se nézhetek más férfiakra, ő elég féltékeny típus. Vagy csak attól fél, nehogy mással összejöjjek ott kinn, mert akkor én felbontanám a házasságot és otthagynám...és akkor ő jöhet haza rögtön!
Nagyon jó pasi külsőre, de nem akarom, hogy kihasználjon. Igazából, ha elég pénzem összegyűlik, rá nem is lenne szükség. Arról nem tud, hogy én is erre spórolok XYZ bankszámlán. Sőt, azt mondtam, nincs semennyi pénzem. De van kinn ausztrál rokonom is, aki tud segíteni. Ez a bevándorlás egyik fő feltétele, mint "biztosíték".
A nyárra tervezi velem az esküvőt, két hónapon belül.
Eléggé rosszul esett nekem lelkileg ez a dolog, megviselt amikor tudatosult bennem mindez, hogy lehet, csak színjáték az egész. Vagy csak paranoiás vagyok? Szerelmi házasság vagy névházasság? Mit gondoltok? Rúgjam seggbe azonnal?
21:11-esnek:
Minden a tapasztalatokon múlik. Nekem 2 komoly kapcsolatom volt eddig, ami 4 és 5 évig tartott, és még 2 rövid távú. Egy kezemen meg tudom számolni, hány férfival feküdtem le az életem során. Nem vagyok a kalandok híve.
Ezen a téren tehát tapasztalatlannak számítok egy velem egykorú, 30 éves csajcihoz képest, akinek volt már vagy 100 kapcsolata számos futó kalanddal és egy tucat randival idegen férfiakkal. Anyám 40 éve él házasságban apámmal, aki az első volt neki és sosem csalta meg. Mi olyan "régimódiak" vagyunk...sok múlik a családi mintán is. Azzal is tisztában vagyok, hogy az ilyen nőket könnyebb kihasználni, de én legalább időben kapcsolok. Tudom, kevés tapasztalatom van, de nem szenvedek önbizalomhiányban és ami a legfontosabb, nem vakítanak el az érzelmek. Nem engedem meg, hogy addig fajuljon, amíg problémákat okoz. Azzal gazdálkodom, amim van, de ésszerűen használva.

" a repjegy és a szállás min 800ezer Ft, ne tegyünk már úgy, mintha ez nem nyomna a latban a kérdezőnek"
Ne viccelj már, egy félév az egyetemen is több ráfordítást igényel 800 E Ft-nál, még ha tandíjat nem is kell fizetni!
Az, amit felsorolt a Kérdező, hogy mi mindene van, ami a férfinak kell most, minimum a negyvenszerese a 800 E Ft-nak csak anyagi szinten - a belé fektetett 2,5 évtizedes munkát nem számolva!
22:06-os:
"azt nem értem, h miért nem álltál fel és léptél le, amikor először mondta ezeket. fel vagy háborodva, de a kommentedből kiderül, h uazóta is ugyanúgy találkozgatsz vele, mintha mi sem történt volna."
A válaszom: mert összezavarodtam az egésztől, először nem is értettem, csak kavarogtak bennem az érzések, de nem tudtam hozzá szólni. Nem mondtam semmit. Szótlanul váltunk el egymástól. Olyan csöndes voltam, mint a sír. Hazafelé kezdett letisztulni az egész, mit is akar ez a pasi valójában. Szó szerint: nem kapcsoltam azonnal, ezt az egészet időbe telt, míg megemésztettem....és világosan kezdtem látni a dolgokat......és már nem találkozok vele olyan gyakran, sőt, az utóbbi 2 hétben csak 1-szer...mondtam, hogy beteg vagyok, otthon maradok a héten. Ő vár türelemmel. Eléggé megritkítottam a találkákat. És ha tényleg ilyen szigorúan ellenőrzik a dolgokat, akkor úgy sem működne a dolog. Ezt évekig nem lehet napi szinten eljátszani, akkor már egy igazi szerelmi kapcsolat kell...
Hidd el, szívesen felálltam volna és leléptem volna, ha olyan hamar kivirágzik bennem a felismerés, örömmel megtettem volna, de ez nem így működik. A "reakcióidő" nem egyforma, legalább olyan különböző, mint az autóvezetésnél, stresszes helyzetben...

23.
én kb 10 éve jöttem haza, azóta sokminden változhatott, de akkor konkrétan olyanra is volt példa, h hajnalban látogatták meg a házaspárokat, h látszódjon, hány ágy van megvetve és külön alszanak-e vagy tényleg a közös hitvesi ágyól ugrottak-e ki. amikor én kimentem (egyedül, tanuló vízummal és nem ismertem senkit), a nőgyógyászati vizsgálat is köztelező volt a vízumhoz, arra voltak kíváncsiak, h nem várok-e babát, aki majd értelemszerűen ott születik meg. az már csak a magyar orvos jóindulatán múlott, h nem vizsgált meg, csak megkérdezte, h terhes vagyok-e...
bizony, nem csak az állampolgárságot nem adják könnyen, de még a permanent resident státuszt sem... amúgy ahogy ti hozzááltok, én a pasiból is kinézem, h akár rádzárja az ajtót és ne szabadulsz, de azt is, h kitesz, mint macskát sz-rni, ha akad egy ausztrál barátnője, aki hozzámenne. az ugyanis mindent visz, valóban. ti ugyanis nem az állampolgárságért harcolnátok, hanem egy sokkal alacsonyabb státuszért.

"h látszódjon, hány ágy van megvetve és külön alszanak-e vagy tényleg a közös hitvesi ágyól ugrottak-e ki. "
Ez nagyon életszerűtlen, én a szerelmi kapcsolataimban is külön szobában vetek ágyat, nem tudok mással együtt aludni... a nagyszüleim is külön szobában laktak.

Bevándorlási ügyintéződ van már?
Ajánljak?

"de azt is, h kitesz, mint macskát sz-rni, ha akad egy ausztrál barátnője, aki hozzámenne. az ugyanis mindent visz, valóban."
Az biztos, hogy ezekkel a jellemzőkkel 5 percen belül volna neki, csak kijutnia kell valahogy, és nem akaródzik önerőből megdolgoznia érte! Nők hátán akar felmászni mindenhova.
Képes úgy beállítani a dolgot, mintha a nő kapna meg általa mindent... pl. ő akarja a B dolgot, és akarja a C dolgot. B dolgot a nő is akarja, és azt mondja a nőnek, hogy milyen jól jár, ha odaadja neki a C dolgot, mert akkor övé lehet a B dolog.
Miközben a szemébe néz, a nő nem tud gondolkodni, hogy mi is zajlik, és ki ad kinek mit...:))))

" XY megkeresett, hogy Ausztráliába vándorolna ki és feleséget keres. Előtte szeretne megházasodni egy magyar nővel. "
ezzel keresett meg, és nem gyanakodtál...?
amúgy. ha akarsz segíts neki, de az hogy féltékeny...inkább egyezzetek meg, nem válsz el még állampolgárságot nem kap, de csak érdek a kapcsolatotok és te bárkivel dughatsz, úgy korrekt, ha már segítesz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!