Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megkérte a kezem, de esküvőt még nem akar. Mit tegyek?
Párom februárban megkérte a kezem. Beszélgettünk az esküvőről is, de ő a jövő évben még nem akarja. Talán majd 2-3 év múlva. Még szeretne független lenni egy kis ideig, egy kis pénzt gyűjtögetni, stb. Minek kérte meg akkor a kezem?
Én már vágyom a közös életre, saját házra, családra, gyerekre. Ő még nem akarja. Adjam vissza neki a gyűrűt? Vagy várjak türelmesen, hogy egyszer megjön a kedve az esküvőhöz? Úgy érzem becsapott, mert feltette a kérdést, de elvenni még nem akar.
Fiuk ezt így (is) látják:
Szeretlek!
Fontos vagy számomra, szeretném ha ezt tudnád.
Ezért kapod ezt a gyűrűt, hogy tudd komolyan gondolom. Össze tartozunk.
2-3 évet azért mondta, mert most jutott el idáig.
Ezt még neki fel kell dolgoznia.
Számomra a függetlenség szó is azt jelenti, hogy neki még idő kell. Tudjátok pasiknak idő kell mire ráveszik magukat a dolgokra.
Ez is lehet egy verzio!
nálunk is volt eljegyzés, mert úgy éreztük, hogy a kapcsolatunk megérett erre a lépésre. az esküvővel majd ráérünk ha már valóban indokolt lesz. pl. amikor majd komolyabban elgondolkodunk a gyerekvállaláson. már most tervezgetjük, beszélünk róla, de 25 évesen még ráérünk :)
nem erőltetem a dolgot, egyébként sem vagyok esküvőmániás, max valami nagyon szűk körű "lagziban" gondolkodom. más jellegű dolgokra sokkal szívesebben költünk.
Hú, 12-es, most aztán majd te is jól le leszel pontozva:))) Mint én. Mert nem vagyunk azok az átlag buta tyúkok, akik kihisztizik az esküvőt, mert nehogy már a pasi azt gondolja, hogy elköteleződés nélkül majd jól érezheti magát, hogy képzeli? De mi tudjuk, ennek az erőszakos hozzáállásnak mi a vége többnyire, a pasi besokall hogy basztatva van, aztán elmenekül, és persze akkor ő lesz a szemét, és akkor lehet mondani azt, hogy hú, akkor miért vett el, hogy lehetett ilyen aljas, hogy elvett aztán lelépett, itt hagyott a gyerekekkel, a kinyúlt szabadidőruhámban, a szigorú nézéssel az arcomon, pedig megmondtam ám én neki, hogy mi a dolga és a kötelessége! Mert hát majd arról sem dönthet, mikor akar gyereket, az is majd ki lesz hisztizve.
Na, ezt most lepontozhatjátok, meg jelenthetitek, de akkor is tény marad, hogy irigy, buta libák vagytok, nulla intelligenciával. Én pedig szerencsés vagyok, mert a férjem nem erőszakból vett el, hanem szabad akaratából, és 13 év után is azt mondja, hogy nincs még egy ilyen nő, mint én, aki ennyire jól tud bánni a párjával és ilyen boldoggá teszi. És a mai napig egész éjjel összebújva alszunk, naponta többször elmondja hogy szeret, bókol, nem azért mert elvárom, hanem mert ő is így akarja.
A kérdező pedig nem szereti eléggé a párját, mert nem az a fontosabb neki, hogy ő mit érez, hanem hogy mielőbb be legyen kötve a feje, és a barátnői irigykedhessenek, hogy ő milyen szerencsés hogy valaki feleségül vette. Basszus, mintha ez lenne az élet értelme, és a házasságkötés után egy rózsaszínű mennyországba lépnénk, ahol minden értünk van és minden illatos. Hát nem így van. Nem változik semmi! Csak a személyiben a neved, és annyi, hogy ha nem közös döntésen jött létre az esküvő, az egyik félben elindul valami keserű érzés, mert ki szereti ha kényszerítve van, és az megmérgezi a kapcsolatot. Tényleg érdemes így? Csak azért az egy napos tündérkirálynő-szerepért cserébe? Lányok, az esküvő ennél sokkal komolyabb dolog!
Ez így hülyeség. A kérdés nem az esküvő kihisztizéséről szól, hanem arról, hogy ha valaki nem akar esküvőt, akkor teljesen értelmetlen, hogy megkéri a másik kezét.
"- Leszel a feleségem?
- Igen.
- Oké, de én független akarok maradni, úgyhogy remélem arra nem számítasz, hogy el is veszlek."
:D Vicces.
Először is, ha valaki független akar maradni, az nem létesít kapcsolatot, mert ha már én kapcsolatban vagyok, nem vagyok független.
Másodszor, ha valakinek valaki megkéri a kezét, akkor semmi furcsa nincs abban, ha az úgy értelmezi, hogy netán el is veszi.
A férjem is vett nekem még régen gyűrűt úgy, hogy még nem készültünk a házasságra, de akkor még nem kérte meg a kezem, ha akkor megkérte volna úgy, hogy nem akar elvenni, nem mondtam volna neki igent. Nem sértődésből, hanem mert ez tényleg jó nagy marhaság így, meg értelmetlen is. Lettem volna csak azért menyasszony, mert az olyan pöpecül hangzik, vagy mi?
Szerintem egy férfinak kell annyi eszének lenni (hacsak nem szellemi fogyatékos szegény), hogy ha valakit el akarok venni, annak megkérem a kezét. Akit meg nem, annak nem. Ettől persze lehet gyűrűt venni egymásnak, vagy bármi jelképet, hogy összetartoznak, de könyörgöm, ne kérje már meg arra a nőt, hogy legyen a felesége, ha nem akarja, hogy a felesége legyen! El nem tudtam volna képzelni, hogy vannak ekkora balf.szok! :D
Még az annyira nem baj, hogy olyan két évig gyűjtögetni akarja a pénzt, mert mit tudom én, kb. akkorra állnak úgy, hogy össze tudjanak költözni, nincs is értelme feleslegesen sürgetni.
Csak nekem ezzel a "még szeretne független lenni egy kis ideig" szöveggel nagyon úgy néz ki, hogy az az igazi ok, hogy még nem szánta el magát. Azzal sincs egyébként semmi baj, hogy valaki még nem akar nősülni, csak akkor ne így csinálja, hogy megkéri a párja kezét, aztán majd valamikor vagy rászánja magát, hogy elvegye, vagy nem.
Szóval szerintem így tényleg nem kéne. Ettől még lehet együtt lenni, szeretni egymást, aztán az eljegyzés meg ráérne akkor, mikor már mindketten biztosak benne, hogy össze akarnak házasodni belátható időn belül.
Én sem szeretnék esküvőt, csak lánykérést :)
Mármint elsietni nem szeretném, rá ér az esküvő szerintem a lánykérés után 4-5 évvel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!