Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a menyasszony szülei már nem élnek akkor hogyan zajlik a búcsúztató?
Nekem édesapám halt meg. Nem volt búcsúztatóm, pedig felénk szokás. CSak a férjemnek volt. Lejöttek a házhoz az egész násznép; először kiment egy kislány, aztán a szomszéd öreg néni, majd én. De valami kegyetlen vicces volt. Hiszen a férjem nagyon diplomatikusan mondta a nénire, hogy bár nagyon szép és kedves, de valami fiatalabbra gondolt. A néni válasza az volt: tegnap este nem ezt mondtad!
Röhögött az egész násznép. :D
Tehát én nem szerettem volna búcsúztatót, így nekem ez el is maradt.
Felénk ilyenkor a keresztanya feladata volt a búcsúztató megszervezése, a kikérés mehetett az ő otthonából is, s a leányéból is.
Pótolhatta nagynéni, ángya, vagy nénje (vagyis idősebb leánytestvér) is - de az alaphagyomány a keresztanya volt, bérmakeresztanya is lehetett. Régen nem hagyták ki még árva leány esetén sem. Voltam Csíkban is egy esküvőn, ott is árva volt a menyasszony, a nénikéje és a nagybácsi búcsúztatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!