Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vallásosak többsége miért házasodik túl fiatalon?
Az érdekelne, hogy mi a véleményetek azokról a vallásos fiatalokról és szüleikről, akik túl hamar-szinte gyerekfejjel-házasságot kötnek?
Gondolok itt 18-19 éves, általában erős gimnáziumokba, majd egyetemre járó fiúkra, lányokra, akik vallásos családban nőttek fel.
Sokszor csak azért, hogy lefeküdhessenek egymással..
Enyhén képmutatónak tűnnek.
Most komolyan azt hiszed jobb ha a fiatalok fuvel faval osszeallnak egyutt laknak es gyujtik a tamapsztalatot a nemi betegsegeket a sok valtakozo kapcsolatokbol aztan meg 30 evessen sorba allnak sirva a meddosegi kozpontban.??
Nem hiszem legalabb egy hivo fiu es lany probalja a szexet korlatok koze szoritani a hazassag korlatja koze.
Gondolom ok nem 2-3 evente massal osztjak az agyukat eletuket ugye??
A fiatalok azt se tudjak kinjukba mit ne probaljanak ki szexelnek es abortalnak valtogatjak a partnereke cel es keret nelkul nonek fel csak a sajat erdekeitet hajtjak.
A hivo fiatalok maskent elnek.
nem fekete feher van eleg elettapasztalatom nem buraban elek.Nagyon sok meddo part latok es bizony a meddoseg oka sokszor az osszeszedett nemi baj valtakozo partnerektol.
Sajnos a vilag romlott beteg nagyon sok ember celtalan es rossz onzo.
Eloiteletekkel teli nem hivok ocsaroljak azokat akik megprobalnak jobbak lenni megprobalnak kiszalni ebbol a penzeshes ureg szappanbuborek vilagbol a ,,nekem ez jar mindenbol a legjobb jar,, tarsadalombol.
ez szurke szodoma es godoma elszegyelne magat ha korbenezne ma itt ott a vilagban. azonosnemuek hazasodnak gyereket nevelenek gyerekmegrontok rohangalnak nyilt hazassagban feremennek a felek alkohol kabiotoszer stb...
Én voltam a nem vallásos válaszoló az előző kérdésből.
Szerintem a komoly gond ott van, hogy míg az ateista, és a mélyvallálos rágódik azon, hogy kinek van igaza, addig az emberek 16-99 éves korig házasodnak és/vagy szexelnek eszetlenül. Bugyután, éretlenül házasodhat egy huszon-harminc éves is, ez nem kor, hanem érettség kérdése. Sajnálom, hogy a kérdezőnek nem volt még szerencséje érett fiatalhoz.
Ez nem lehet csupán vallási kérdés: egyszerűen a puszta szerelem vagy épp a másik oldalról a kötelességtudat és a "házasságvágy" veszi rá az embereket arra, hogy megházasodjanak.
Nem akarok újabb(sokadik) regényt írni a házasságról, itt egy korábbi kérdés, aminél már kifejtettem a véleményem. http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker.. 33. válasz
Valójában ezen áll vagy bukik minden házasság, és ennek semmi köze a vakbuzgósághoz, vagy az önmagában semmire sem jó szerelemnek. Nem a válások száma a mérvadó, mert rengeteg kapcsolatot meg lehetett volna menteni, rengeteg házasságnak meg sem kellett volna köttetni, és számtalan olyan házasság van, amiben a felek inkább gyűlölettel néznek egymásra.
Nekem ez a kérdés kicsit olyan, mintha egy haldokló felett marakodnának a hozzátartozók, hogy kinek a hibája a baleset, miközben a földön fetrengő áldozat(a házasság) majd' megpusztul.
(egyébként megjegyzem, ha az élet nem csupán fekete és fehér, akkor a kérdező is elfogadhatná, hogy nem kétféle ember létezik, nem csak érett, 30-as vallástalan emberek tudnak JÓ házasságot fenntartani)
Én katolikus gimibe jártam, egyetem alatt katolikus közösségbe jártam aktívan, szóval az ismerősi és baráti társaságom kb. 95%-a vallásos, és mondjuk 85%-a komolyan, gyakorló katolikus (a kérdés szempontjából "nem fekszünk le egymással házasság előtt" típusúak). Egyetlen olyan párt sem ismerek, akik 18-19 éves korukban házasodtak volna. Pedig egész sok esküvőn volt szerencsém részt venni az elmúlt évek során: a legfiatalabb házas fél azt hiszem, hogy 23 éves volt.
És több olyan 30+ korú vallásos fiatalt is ismerek (nőt és férfit egyaránt), akik még egyedül vannak, mert még nem találták meg azt, akinek "testestül-lelkestül" odaadnák magukat.
Tehát nincs ilyen ismerősöm, de ha már ilyen általánosított a kérdés, akkor általánosított válasz:
Nem az számít, hogy hány éves a házasulandó, hanem az, hogy érett-e a házasságra ő, a leendő házastársa, és a kettejük kapcsolata, illetve hármójuk kapcsolata (Istennel).
Valamint az, hogy valaki _gyakorló_ vallásos, az azt is jelenti, hogy nem csak azért házasodik, hogy lefeküdhessen a másikkal.
Ha meg nem gyakorló vallásos, akkor ne általánosítsunk, hogy a "vallásos fiatalok" többsége így vagy úgy házasodik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!