Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha vallásosak lennétek, fizetnétek a papnak?
Micsoda kérdés! Persze! Én úgy tudom, hogy ez a hívőknek, úgy értem templombajáróknak kötelessége is.
Én nem vagyok vallásos, de a saját szememmel láttam ezelőtt 15 éve(!), hogy szilveszterkor készítette be a "parasztcsalád" a tízezrest a bukszába, és mondták, hogy ezt az egyháznak szánják.
Azóta jó sok idő eltelt, meg külön alkalom is lesz, mit gondolsz, pénz nélkül akarsz odaállítani?
de miert kell a papnak fizetni? olyan templom nincs ahol nem kell neki? nem vagyok jartas a magyar katolikus szokasokban, nem tudom altalaban ez hogy megy. o mondta hogy fizetni kell?
amugy meg mindig jobb Isten szine elott hazasodni meg akkor is ha bun mint nelkule. Isten megbocsat, de hatat forditani nem erdemes, ha nem a templomban lesz masodszor, az akkor is bun...
1.Nem rólam van szó.
2.Kétszer házasodni templomban tilos! Lefizetnétek-e a papot,hogy legyen templomi esküvőtök,ha eredetileg nem lehetne?
4-es a korrekt
Nem Istenről van szó. Csak az egyházról, aminek valamiből működnie kell (ha már egyszer van).
Bár ha nem lenne, Isten akkor is lenne, úgyhogy az, hogy mi bűn és mi nem, azt inkább hagyjuk...
A vallás azoknak fontos akik csak rituálékat követnek és nem ismerik Istent.
Akik ismerik Istent azoknak hitük és cselekedetük van.
Sajnos gáz hogy ilyen opció is van, katolikus templomba járóként mondom.
Ha nekik ez fontos, akkor tudják hogy így úgysem az igazi.
de ismerek én is ilyen szuperkeresztényeket,m akik fizettek h második esküvő templomi lehessen.
egyébként fizetni kell minden templomi esketésért- van egy díjszabása.
Ez egy ostoba tévhit, NEM tudod lefizetni a katolikus papot az esküvőért. Mégpedig azért, mert ahogy az állami, úgy az egyházi esküvőket is papíron nyilvántartják. Az esküvőre való bejelentkezéskor vinned kell magaddal a keresztleveledet. Ezen szerepel az összes addigi, egyházon belüli "tevékenység", azaz keresztelés, elsőáldozás, bérmálkozás, házasságkötés. Mivel ezen látszik, hogy az egyik fél már házas valaki mással, és ez az adat az illető keresztelési templomának anyakönyvében is bent van, nem lehet áthamisítani az adatot. Magyarán a pap hiába csinál úgy, mintha összeadna, hivatalos nem lesz az esküvő.
Ha az áldás fontos, azt kérhettek, de szentséget a pap a világ összes pénzéért sem tud kiszolgáltatni így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!