Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért esküdnek templomban olyanok, akik nem is vallásosak, és az egész semmit sem jelent számukra?
Sokan templomban esküdnek, és a TV-ben is ezt látják. A család is rábeszélheti őket, különben ők lesznek a kivételek a családban, akiknek nem volt igazi, szép esküvője, és mit fognak szólni mások?
Ha nem hisznek benne, akkor szerintem nem lesz lelkiismeret-furdalásuk sem.
Szerintem meg igenis lehet lelkiismeretfürdalásuk. Sokszor egy szeretett családtag hite iránti tisztelet nagyobb erővel bírhat, mint a saját belső késztetés. Ha a kedves nagymama szíve törne össze, ha nem templomban látná megpecsételni az unoka frigyét, miért ne tehetne a fiatal házaspár engedményt?
Zorba, a görög mondja Kazantszakisz regényében, s az abból készült filben is: „Táncolni kell, Uram! A zene majd csak megjön valahonnan...”
üdv.: hegedor
Én nem vagyok vallásos, és bár meg vagyok keresztelve és a család is szerette volna, nem volt templomi esküvőm.
Egyrészt, mert képmutatásnak éreztem volna, hisz sose járok templomba. Másrészt meg a kedves papunk ne az én pénzemből vegye meg a 6. autóját.
szerintem a templomi az igazi esküvő, ott teszel esküt, ott hangzik el, hogy a frigy Isten előtt felbonthatatlan. Számomra a polgári esküvő egy szükséges rossz volt, egyáltalán nem volt megható, az anyakönyvvezető megkérdezte, hogy akarod-e...? mondtam, hogy igen. ennyi.
a templomi esküvőt nem is lehet a polgárihoz hasonlítani, olyan bensőséges, meghitt volt, biztos, hogy örök emlék marad mindkettőnk számára. a paptól kapott feszület pedig kint lóg az ajtó fölött a falon, ahányszor ránézek, mindig eszembe jutnak a szép pillanatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!