Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan vettétek fel a férjetek nevét? És miért igy?
kötőjellel. Csak így lehet, hogy az én nevemet is megkapja a gyerek, és egyértelműek legyenek a viszonyok a családban idegenek számára is.
A férjem neve gyakori, az enyém nagyon ritka (nincs 15 ilyen nevű a világon), így mindenképp szeretném, ha a gyerek is továbbvinné
23.vagyok. Nem, pont fordítva. Házasságkötéskor nem lehettem még kötőjeles (tizenx éve volt), -né lettem. A gyerekek az apjuk nevére kerültek születéskor, utána elindítottunk egy névváltoztatást (anyakönyvvezető, kérvény, nyomtatvány, 10e ft), kb 3 hét, megvolt a papír. Új anyakönyvet kikértük, taj-kártya, adókártya csere. Gyakorlatilag a kórházi zárójelentésük az egyetlen, ahol az eredeti nevük van. És minden gyereknél újra el kell játszani, itt nem érvényes, hogy egy házasságból csak egy vezetéknevű gyerek lehet, a második megint az apja nevét kapta. Nem egyszerű, de mi így szerettük volna.
Lett volna még egy lehetőség, a házassági név megváltoztatása kötőjelesre (és utána a kötőjelesre anyakönyveztetni a gyerekeket egyből). Ezt a házasodás helyén kell kérvényezni. Egyszerűbb lett volna, csak az első gyerek születése előtt erről elfelejtettek tájékoztatni, pedig rohangáltunk utána eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!