Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan vettétek fel a férjetek nevét? És miért igy?
Nem veszem fel. Maximum a kötőjeles megoldás híve lennék, kölcsönösen (ő is), de mivel külföldi, és egy magyar név + egy külföldi meglehetősen hülyén mutat egymás mellett, ráadásul kint, ahol élünk az enyémet ki sem tudják ejteni, semmi értelme.
Itt nincs xné y meg x zné y és hasonlók, az egyetlen másik lehetőség, hogy elhagyom a saját nevemet és felveszem az ő családi nevét (itt ez a szokás egyébként). Ezt nem akarom. A nevem az egyéniségem, a magyarságom része is, azon túl, hogy ezzel nőttem fel, és ez köt édesapámhoz is. Nem áll szándékomban elhagyni.
megtartom a lánykori nevemet, méghozzá a karrierem miatt, plusz ilyen névvel nincs a családban fiú, nem viszik tovább a nevet... sajnos.
A kötőjeles megoldáson is gondolkoztunk, de nem hangzik jól.
én x-né yz lettem. Mindenképpen fel szerettem volna venni a nevét, egyrészt mert élveztem, hogy a felesége lehetek, másrészt ritka neve van, és tetszik is, ő is szerette volna. De nem akartam xy-né lenni, az nekem is kicsit divatjamúlt. A saját nevem sem akartam elhagyni. A kötőjelessel viszont nem hangzik jól a kettőnk vezetékneve, úgyhogy ezért lett ez a variáció. Azt sem akartam, hogy a xz legyek, mert nem akartam a "tesója" lenni :)
A munkahelyemen a régi nevem használom, de a hivatalos helyeken átírattam a nevem már rég. És bemutatkozásnál is igyekszem a férjezett nevem használni, bár még mindig nem szoktam meg teljesen, pedig már majdnem egy éve :)
Lehet, hogy hülye vagyok, vállalom. (:)
De akkor sem fogom sosem megérteni, hogy ha valaki nem lesz né merthogy az öreges, akkor miért veszi fel a férje nevét? Gondolok itt vezetéknévcsere=abból aztán nem derül ki, hogy férjnél van, akkor minek?
Kötőjeles=ettől hosszabb lesz a neve, ebből szintén nem derül ki, hogy férjnél van
Valaki elmagyarázná?
Számomra a névváltoztatás lényege, hogy látszódjon a névből, hogy férjnél vagyok. Másnál ez hogy van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!