Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti hogyan vettétek fel a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogyan vettétek fel a férjetek nevét? És miért igy?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 12. 10:07
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%
Lecseréltem a vezetéknevemet a férjemére. Nekem nagyon tetszik a kötőjeles megoldás, de azt nem lehetett megoldani, mert neki eleve kéttagú, kötőjeles vezetékneve van. Harmadiknak az én vezetéknevem már nagyon sok lenne.
2013. ápr. 12. 12:07
 12/27 anonim ***** válasza:
69%

Nem veszem fel. Maximum a kötőjeles megoldás híve lennék, kölcsönösen (ő is), de mivel külföldi, és egy magyar név + egy külföldi meglehetősen hülyén mutat egymás mellett, ráadásul kint, ahol élünk az enyémet ki sem tudják ejteni, semmi értelme.

Itt nincs xné y meg x zné y és hasonlók, az egyetlen másik lehetőség, hogy elhagyom a saját nevemet és felveszem az ő családi nevét (itt ez a szokás egyébként). Ezt nem akarom. A nevem az egyéniségem, a magyarságom része is, azon túl, hogy ezzel nőttem fel, és ez köt édesapámhoz is. Nem áll szándékomban elhagyni.

2013. ápr. 12. 12:10
 13/27 anonim ***** válasza:
70%

megtartom a lánykori nevemet, méghozzá a karrierem miatt, plusz ilyen névvel nincs a családban fiú, nem viszik tovább a nevet... sajnos.

A kötőjeles megoldáson is gondolkoztunk, de nem hangzik jól.

2013. ápr. 12. 12:13
 14/27 anonim ***** válasza:
82%
Kötőjelesen vettem fel a férjem vezetéknevét. Azért, mert nem akartam -né lenni, nekem az nem tetszik, számomra olyan öregesen hangzik. Így legalább a saját nevem is megmaradt, de mégiscsak ott van előtte a férjem neve is.
2013. ápr. 12. 12:14
 15/27 anonim ***** válasza:
77%
Kötőjeles lettem, a né nekem is öreges, a saját vezeték és keresztnevem meg a munkám miatt volt fontos, hogy megmaradjon mert cikkeket írok, így jobban be tudnak azonosítani.
2013. ápr. 12. 13:20
 16/27 anonim ***** válasza:
39%
Xné YZ lettem! Hogy miért? Mert rettenetesen büszke voltam, hogy a felesége lehetek és boldogan hordom a nevét! A kötőjelestől kiráz a hideg a XZ-né öreges és csak a vezetéknév felvétele nem mutatja hogy asszony vagyok, mellesleg van saját vezetéknevem is. Ennyi.
2013. ápr. 12. 14:00
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Yné XZ lettem. Ma már nem így döntenék, a kötőjelest szeretném, de amikor házasodtunk még nem volt ilyen lehetőség. A férjem nevét alig használom, ha bemutatkozok, akkor se. Az övé tucatnév, az enyém meg nagyon ritka.
2013. ápr. 12. 14:27
 18/27 anonim ***** válasza:
69%
Kötőjelesen vettem fel. Né semmiképpen sem akartam lenni, öregesnek tartom (meg amikor felhoztam, a férjem csak ennyit kérdezett, "miért, mi vagy te, nyanya?" :D), a vezetéknevemet is meg akartam tartani, ráadásul kifejezetten jól hangzik együtt, így letten kötőjeles :)
2013. ápr. 12. 14:41
 19/27 anonim ***** válasza:
33%

én x-né yz lettem. Mindenképpen fel szerettem volna venni a nevét, egyrészt mert élveztem, hogy a felesége lehetek, másrészt ritka neve van, és tetszik is, ő is szerette volna. De nem akartam xy-né lenni, az nekem is kicsit divatjamúlt. A saját nevem sem akartam elhagyni. A kötőjelessel viszont nem hangzik jól a kettőnk vezetékneve, úgyhogy ezért lett ez a variáció. Azt sem akartam, hogy a xz legyek, mert nem akartam a "tesója" lenni :)

A munkahelyemen a régi nevem használom, de a hivatalos helyeken átírattam a nevem már rég. És bemutatkozásnál is igyekszem a férjezett nevem használni, bár még mindig nem szoktam meg teljesen, pedig már majdnem egy éve :)

2013. ápr. 12. 14:48
 20/27 anonim ***** válasza:
33%

Lehet, hogy hülye vagyok, vállalom. (:)

De akkor sem fogom sosem megérteni, hogy ha valaki nem lesz né merthogy az öreges, akkor miért veszi fel a férje nevét? Gondolok itt vezetéknévcsere=abból aztán nem derül ki, hogy férjnél van, akkor minek?

Kötőjeles=ettől hosszabb lesz a neve, ebből szintén nem derül ki, hogy férjnél van

Valaki elmagyarázná?

Számomra a névváltoztatás lényege, hogy látszódjon a névből, hogy férjnél vagyok. Másnál ez hogy van?

2013. ápr. 12. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!