Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan illik udvariasan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan illik udvariasan visszautasítani egy esküvői meghívót?

Figyelt kérdés

Bő egy hét múlva lesz egy régi szaktársam esküvője vidéken, amire hivatalos vagyok. Még most is azon vacillálok, hogy menjek-e, vagy sem. Két éve alig tartjuk a kapcsolatot, előtte jóban voltunk, mondhatom, hogy barátok voltunk, sűrűn összejártunk. Egyetem után más irányba terelődött az életünk. Szívesen részt vennék a szertartáson, de már eleve az dilemma, hogy mit vegyek fel és hogy az ifjú páron és a testvéreiken kívül nem ismerek mást a násznépből, ráadásul egyedül mennék. Ez a lagziban fokozná az anti-komfortérzetem.

A legnagyobb problémám az, hogy jelenleg munkanélküli vagyok és emiatt nem futja se komoly ajándékra se arra, hogy leutazzak. A fő probléma, hogy már elígérkeztem az esküvőre. Akkor még nem tudtam, hogy ennyire le leszek égve. Tudom, hogy nagyon izgatott és vár engem, de már a leánybúcsú finanszírozása is csődbe fog vinni. Nem merem megmondani neki, olyan kellemetlen lenne az egész szituáció. Hazudni sem akarok, kamu indokot kitalálni, de nem tudom hogy illene megoldani ezt a helyzetet. Az lehet egy megoldás, hogy esküvő előtt találkozom a párral és átadom az odaszánt ajándékot és megbeszélem velük a dolgot őszintén? Vagy esküvői előkészületben, mikor már az asztalrész is le van foglalva nekem, akkor már nem illik ilyesmit? Segítsetek kérlek, és ha lehet ne vágjatok a fejemhez szidásokat, így is eléggé kellemetlenül érzem magam.

2013. ápr. 11. 11:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

1 héttel előtte is eléggé utolsó pillanatban való lemondás,már leadták a létszámot,eltervezve minden főre pontosan.

Vendégek lagzi puccosságától függően 5ezertől csillagos ég amibe kerülnek.

Átlagban úgy számolnak,hogy vendégenként egy 10es.

Ma szólj nekik még,ne jövőheti lánybúcsún.

2013. ápr. 11. 12:01
 12/22 anonim ***** válasza:
48%
Én beteget játszanék....
2013. ápr. 11. 12:07
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Általában 10.000/fő, de ez egész esküvőre vonatkozó, nem csak vacsorára. Arról nem is beszélve, hogy valaki a 100fős esküvőt kihozza 500Eből, míg más 3 millióból..

Nézd, annyit adsz amennyit tudsz. Ha ez 5000Ft, akkor pont elég. Veszel egy üveg jó bort, meg egy üdvözlő lapot, odaadod nekik nászajándékba, majd ha lesz menyasszonytánc, akkor bedobsz még 2-3 ezret.

Az emberek(jobb esetben), nem azért tartanak esküvőt, hogy aztán abből meggazdagodjanak, vagy kihozzák nullára az egészet.

Ha valakinek nincs rá 1milliója, csak 500E, akkor ne csináljon lagzit 1,5milióért, hogy majd úgyis bejön a nászajándék pénzből az a maradék 1millió.

Felhívhatod a menyasszonynak, elmondhatod neki, hogy mi a helyzet veled, hogy sajnos nem állsz jól anyagilag. Nagyon szívesen elmész, de nem tudsz túl sokat adni, bla bla. Biztosan megérti majd.

Egyébként ami az illetlenséget illeti.. Már az se illik, hogy valaki csak 1 héttel az esküvő előtt közli, hogy akkor jön vagy sem..

Tudtad a helyzetedet 1 hónapja is, akkor kellett volna ezen az egészen gondolkozni, és nem pár nappal az esküvő előtt.

2013. ápr. 11. 12:07
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

8-10 E ft egy vacsora

minél hamarabb hívd fel őket!

Készülj fel arra is, hogy mit tudsz áldozni, ha megy az "alkudozás", hogy ne hozz semmit, csak menj el, vagy nem tudják már lemondani a vacsorádat, stb.

Útiköltségre tudsz szánni?

Új ruha nem kell. Amiben jól érzed magadat (ne farmer) abba menj. Még egy fehér blúz is tud alkalmi lenni.

2013. ápr. 11. 12:20
 15/22 anonim ***** válasza:
75%

10:30-as vagyok.

Sajnálom, nem megbántani akartalak. Nekem is óriási erőfeszítés volt összekaparni azt a pénzt. Most még annyim se lenne, de tényleg.

Nekem az a véleményem, hogy ha szívesen látnak ajándék nélkül is (és ezt tudod, hogy őszintén mondják) akkor elmennék, a pénz hiánya nem szégyen, csak kellemetlen :( Tudom mit érzel, tényleg, és most sajnálom, hogy felzaklattalak.

Utólag hallottam, hogy páran esküvő után méltatlankodtak az album miatt, de a párnak nagyon tetszett és részükről nincs neheztelés és nekem ez számít. Fel a fejjel, lesz jobb is!

2013. ápr. 11. 13:34
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
megmondom őszintén, szerintem 1 héttel előtte is már utolsó pillanatnak számít egy esküvőn. Főleg, ha mondjuk előre ki van fizetve az étel, mint nálunk. Ha már előtte adnál ajándékot, akkor azt odaadhatod az esküvőn is. Szerintem 1 héttel előtte már nem szép dolog lemondani...
2013. ápr. 11. 14:43
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

és ha a lánybúcsúra nem mennél, és az arra szánt pénzt adnád, illetve abból utaznál a lagzira?

Személy szerint, nekem inkább az az elfogadható, (menyaszemmel), hogy a lánybúcsúra nem jön, a lagzira meg igen.

2013. ápr. 11. 14:52
 18/22 anonim ***** válasza:
Még most szólj neki,ne várj a leánybúcsúig.Nekem 2hete volt az esküvőm,és voltak olyanok akik pár nappal előtte mondták le,és már nem engedtek módosítani a vacsorán.Így 9 embernek kellett feleslegesen fizetnem.Igaz elfogyott minden,mert elosztogattuk,meg mi sem főztünk így napokig,de azért örültem volna ha az a pénz megmarad,mert sajnos az utolsó pillanatban becsúszott dolgok miatt kicsi lett a költségvetés.
2013. ápr. 11. 20:05
 19/22 Bence_ ***** válasza:

Másik oldalon állunk.

Nem a "várható" ajándék alapján válogattuk össze a násznépet.

Akiket hívunk azokat azért hívjuk mert szeretnénk ha velünk lenne.

Nyugodtan mondd meg, hogy most le vagy égve. Szinte mindenki volt már ilyen helyzetben.

Ha barát akkor megfogja érteni.

Nyugodtan mond meg, hogy most le vagy égve.

2013. ápr. 12. 09:26
 20/22 anonim válasza:
Hogyan döntöttél?
2013. ápr. 22. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!