Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nyáron lesz az esküvőm és még nem sikerült eldöntenem, hogy hogyan vegyem fel a férjem nevét. Vassné Kovács Katalin, Vass Zoltánné vagy esetleg Vass Zoltánné Kovács Katalin Szerintetek melyik hangzik jobban?
Vassné Kovács Katalin szerintem
A másodikban nem látszik a keresztneved,a harmadik túl hosszu
az utolsó túl hosszú
Vassné Kovács Katalint választanám ezek közül
amúgy:
Vass-Kovács Katalin lenne az én döntésem, mert ez hangzik a legjobban.
a saját nevünkkel viszont a Vassné Kovács Katalin hangzik jobban, ha felveszem a leendő férjem nevét, akkor ez lesz
szerintem már alapból a Kovács névvel is kell magyarázkodni, mivel lehet akár Kováts is, az én ismerőseim így írják.
Az én nevem egyszerű: Bognár
mégis mindig magyarázkodnom kell, voltam már Bogdán, Bodnár...stb
Pedig nincs orrhangom...
Ha valaki nem akarja érteni, az nem fogja, ha meg úgy van, én alapból mondanám hogy:
Vass két s-sel kötőjel KOvács simán cs-vel Katalin...
de amúgy ez a név nem is volt a választhatók közt...
mint írtam ezek közül az elsőt választanám
A Vassné Kovács Katalinra szavazok én is.
Tetszik a Vass Zoltánné Kovács Katalin is, de túl hosszú. A Vass Zoltánné olyan, mintha te megszűnnél létezni, és innentől már csak "a zasszony" lennél. Nagyon lenéző.
A Vass-Kovács verzióval pedig valóban a Vaskováccsá nemesülés problémája áll fenn, pedig egyébként az egyenrangú, kötőjeles verziót támogatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!