Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen ajándékot vigyünk egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen ajándékot vigyünk egy esküvőre?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz egy nem túl közeli rokon esküvője (a vőlegény a rokon, a menyasszonyt nem túlságosan ismerjük).

Úgy gondoljuk, hogy a pénznek örülnének a legjobban, de mennyit illik személyenként adni (ha ketten megyünk akkor, mondjuk fejenként 10.000ft) és csak pénzt adjuk? Szerintem az olyan furcsa, hogy odamegyünk, gratulálunk és adunk egy borítékot.

Légyszíves segítsetek!!!

2013. márc. 25. 20:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kell személyenként, ketten mentek együtt vagytok! Egy tizes elég, de ki mennyit engedhet meg magának... A boríték úgyis jelöletlen, nem csak a tiéd lessz náluk, szal ki sem derül ki mennyit adott. Átadás: Valamikor ráérősebb időbe odaadod valamelyiknek hogy sok boldogságot!
2013. márc. 25. 20:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Felénk nem névtelen, a borítékban van egy képeslap, és alá van írva, hogy kitől van. Mi 15 borítékot kaptunk kb az esküvőnkkor és mind alá volt írva...

Amúgy szerintem pénzt, annak örülnek úgyis, távoli rokonnak meg úgyse tudtok mit vinni.

2013. márc. 25. 20:34
 3/9 anonim ***** válasza:

nálunk is képeslap+aláírás, hogy kiktől.

ha telik, 10E/fő mehet, ha nehézség, akkor legyen 15 kettőtökre.

Felénk szokott lenni menyecske vagy menyasszonytánc, akkor mikor mész táncolni az ifjakkal, bedobod a kosárba a borítékot. Általában tanúk vagy örömanyák tartják a parkett szélén. De olyan is volt már, hogy egy jó nagy, észrevehető doboz volt kitéve, és abba lehetett dobálni, amikor akartad, beledobtad.

Nyugi, ezt a pár meg fogja oldani, nekik kellemetlenebb, mint nektek :)

Ha nem akarsz csak borítékot, teheted ilyenbe:

[link]

(bár ez is pénzbe kerül...)

vagy:

[link]

2013. márc. 26. 00:11
 4/9 anonim ***** válasza:
10/fő legalább. Nálunk úgy volt, hogy az éttermi bevonulás után, amikor elfoglaltuk a helyünket, akkor volt egy bejelentés, hogy most a násznép köszöntheti az ifjú párt, és sorjában odavonultak, és átadták, amit akartak, többnyire aláírt borítékokat képeslappal, de volt, aki ajándékot és virágot is. Menyasszonytánc is volt, de hát ott már nem a nagy összegek dominálnak, többnyire csak valami szimbolikus, hogy táncoljanak a menyasszonnyal, mert a nagyobb összeget már előbb átadták. Ha valaki kíváncsi, megtérül-e manapság ilyen formán egy esküvő - a válasz nem! De nem is ezért csinálja az ember, hanem a saját örömére, és ezt az örömöt szeretné megosztani rokonaival, barátaival. Csak hogy félreértés ne essék, nálunk csak a menü volt 10 E/fő és az esküvő árának egyharmada, negyede kb. ami visszatérült a nászajándék-pénzek révén.
2013. márc. 26. 01:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy persze, ha meg van szorulva az illető, de meghívták, akkor jöjjön el vagy menjen el nyugodtan, és adjon,amennyit tud, amit tud, ha mást nem, saját készítésű ajándékot, mert az a legkiábrándítóbb, mikor valaki lemondja azzal az indokkal, hogy nincs rá keret. én volt, hogy már azt mondtam, jó, akkor ne hozz semmit, csak gyere el. És volt, aki így sem jött el, mert nem bírta magát túltenni azon, hogy nem a pénz a lényeg, hanem a barátság, pedig mi se vagyunk gazdagok közel sem. De ha egy mód van rá, illik hozzájárulni az ifjú pár életéhez és honorálni a kedves meghívást.
2013. márc. 26. 01:15
 6/9 anonim ***** válasza:

3as vagyok, 4-5öst cáfolom, nekünk megtérült.

Volt étterem, hintó, szép ruhák, 120 vendég... 800E-ből kihoztuk, és 105 milla jött vissza

2013. márc. 26. 08:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Jó,akkor nagyobb létszámú esküvőnél, lehet, hogy megtérül, de nálunk 44 fő volt, így a sok költséget ugyanúgy ki kell fizetni, pl. zenekar, torta, ceremóniamester, virágos és sorolhatnám, de a vendégek száma miatt csak a kaja kerül egállba úgy ahogy. Szóval itt különbség van a létszám miatt. Kis létszámú esküvőnél nem térül meg!
2013. márc. 26. 12:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Meg az is számít, hogy hol van az esküvő. Budapesten alapból minden drágább. nekünk kb. másfél milla volt minden együttvéve,és nem volt hintó meg galamb meg ilyenek, de mindennek meg volt adva szépen a módja, különleges extrák nélkül. Volt egy fotós és egy videós, buszt béreltünk a vendégeknek, mert nem mindenki autóval jött, szállást a vidékről érkezőknek, bár olcsót, de erről mi gondoskodtunk stb. A díszítés nagy részét magam oldottam meg, a meghívókat mi készítettük, és meg nem mondták volna, hogy nem gyári, de egyedi lett, szóval, spóroltunk is, és autó is a sajátunk volt, amivel mentünk, az lett feldíszítve a virágosnál.
2013. márc. 26. 12:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekünk is minden volt az esküvőnkön, és 300 ezerből kihoztuk, 1milliót kaptunk ajándékba, szóval bőven megtérült, úgy, hogy 40 fő volt csak. Mondjuk szerencsénk volt, mert közeli ismerősnek étterme van, kertben hatalmas fa sátorral, így ő felajánlotta, hogy azt adja nászajándékba, hogy ingyen tarthatjuk ott az esküvőt, az ő dolgozói voltak a felszolgálók, az italt nagyker áron hozatta nekünk (és ami megmaradt azt vissza is váltották), és az ételeket is az ő szakácsai főzték, szintén olcsóbban, mint az étteremben levő árak. Szóval a hely ingyen volt, ételek-italok majdhogynem féláron. Süteményt sütöttek a nagyszülők, szülők, tesók, tortát is hoztak sokan, így a menyasszonyi tortán kívül nem is kellett vennünk semmit. Az anyakönyvvezető szintén ismerős volt, aki nem fogadott el pénzt tőlünk. Az egyik barátnőm fodrász, így a hajamat ő csinálta, a szalonjában van egy sminkes, aki pedig a sminkem, szóval ez is ingyen volt. A ruhámat csináltattam, mert nem találtam olyat, ami tetszett volna, de szintén ismerős csinálta, így csak az anyagot kellett megvennem. Nagyon szép és egyedi lett :) A meghívókat meg a férjem csinálta, mert ő ilyesmivel foglalkozik, szóval ő megtudta őket a munkahelyén csinálni.

Szóval amit fizetnünk kellett még az a fotós volt, ő 90 ezerbe került mindenestül meg a köszönőajándékok + a férjem öltönye. Úgyhogy szerencsénk volt nagyon, hogy kb. minden majdhogynem ingyen volt.

Ajándéknak én is a pénzt ajánlom, szerintem ha nem megterhelő akkor személyenként 10 ezer, azaz 20-at vigyetek.

Menyasszonytáncra mi sorsjegyet kértünk, nem pénzt, rengeteg lett, kaptunk majdnem 200 db sorsjegyet, mert mindenki többet hozott, volt aki 10-et. Jó móka volt az esküvő után a férjemmel leülni, és kapargatni :) Mondjuk csak 100ezret nyertünk összesen a sorsjegyekkel, de jó az, bár reménykedtem, hogy lesz közte egy 1 milliós :)

2013. márc. 26. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!