Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőim rá akarnak venni a vőfélyre. Szerintetek is kéne?
Mi nem szeretnénk..feleslegesnek látjuk.
Kb 40 egy- néhányan leszünk, szóval csak a szűk családi kör és a legjobb barátok. Nem hagyományos lagzi lesz, de szeretnénk egy vacsorát, és egy kis bulit utána, meg egy két játékot. Viszont barátnőim azt mondják, hogy kell a vőfély egy igényes lagzihoz.
Ezért most le leszek pontozva, nem szabad mást gondolni mint azok akik pontoznak, de akkor is idézek egyet a feljebb említett blogbejegyzésből:
"...kiindulhatunk abból is, hogy valóban felesleges dolog fotográfusra költeni, de ezen az alapon nem kell DJ/Zenész(ek) mert biztosan lesz a násznépben aki tudja kezelni a Winampot (esetleg a Virtual DJ-t), vagy éppen játszik valamilyen hangszeren hobbi szinten. Nem kellenek szakácsok sem, mert úgyis lesz a násznép sorai között, aki tud főzni és felszolgálók sem kellenek, majd kiáltunk az örömszülők közül valakinek, hogy a toalettről visszafelé dobjon pár sört meg egy pálinkát, ha már úgyis felállt az asztaltól. Jó persze sarkítottam egy kicsit, de nyilván mindenki érti mire gondolok. A vendégek (optimális esetben) azért érkeznek az esküvőtökre, hogy veletek ünnepeljenek és a pár megoszthassa velük azokat a pillanatokat, amiket életük talán legfontosabb mérföldkövéhez érkezve élnek át és ezzel el is érkeztünk a következő sarkalatos ponthoz..."
Ez igaz a vőfélyre is. A kérdés az, hogy neked mi a fontos. A többség úgy ítéli meg(el) a szolgáltatók többségét, hogy halvány lila fogalma sincs arról, hogy milyen különbségek vannak szolgáltató és szolgáltató között és én leírhatom itt mindenkinek, de úgyis lepontoznak. Ennek ellenére tartom a korábban leírtakat.
Sok boldogságot!
Nem is neked írtam :)
Egyébként szerintem az lehet a megoldás, hogy nézz körül és kérj referenciaanyagot a szimpatikus jelöltektől. Például én a helyetekben azt mondanám, hogy egy szolidabb lakodalomból mutasson néhány videót, mert arra vagytok kíváncsiak, azt hogy oldja meg. Aztán ha túl harsány vagy nem szimpatikus, amit csinál, akkor legfeljebb nem ő lesz a szerencsés.
Barátnőmnek, aki rá szeretne venni egészen más esküvője volt. Tök hagyományos, magyaros ruhákkal, hagyományos ceremóniákkal, kikérőkkel, gyertyafénykeringővel stb stb. Minden megvolt, aminek egy régi hagyományos magyar esküvőn kell lennie. Így illet abba a miliőbe a vőfély magyaros szerkója, a kackiás bajsza, a színes nagy szalagos botja, meg a sok vicces, népes mondókája.
De nálunk nem ez a szitu :/
Nekünk is kb. 40 fős lagzink volt, nem hagyományos lagzi, inkább olyasmi, mint amit ti terveztek. Vőfély egyáltalán nem volt. Egy rokon vállalkozott, hogy eligazítsa azt a néhány vendéget, bejelentse a programokat (azt az egy-két játékot), a tortát, stb. Olyan frenetikusan jó hangulat volt végig, hogy csak na! Fesztelen, oldott, vidám, mindenki szuperül érezte magát.
Szóval a jó hangulathoz nem feltétlenül kell. Más egy nagyobb létszámú lagzi, ott azért jó ha van. De ilyen szűk családi körben tartott kisebb bulit nyugodtan lehet csinálni vőfély nélkül.
19 vagyok, még annyi, hogy elég sok esküvőn voltam. A legtöbb helyen tényleg profi vőfély volt, de nem volt jobb a hangulat mint nálunk vőfély nélkül. Nem azt mondom, hogy nem volt ilyen helyeken is remek hangulat, de semmivel sem volt jobb, mint a miénken.
Ha lett volna százvalahány fős, hagyományos lagzink, akkor én is azt mondtam volna, hogy jó, legyen vőfély.
De így, hogy egy családi, baráti körben eltöltött kis bulit rendeztünk csak (ahol még a felszolgálók is és a zenészek is személyes ismerőseink voltak), inkább feszélyezett volna egy vőfély. Nálunk tényleg csak felesleges anyagi kiadás lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!