Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek az normális, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek az normális, ha a jegyesoktatás és az esküvő díja összesen 90. 000 Ft? Van-e valami központi szabályozás érvényben a református esküvők árával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Nekünk ugyanis Budapesten az egyik frekventált helyen lévő templomban ilyen árat mondtak. Persze leírva nincs ez sehol, de a lelkész ennyit kér, ami azért kicsit sok véleményem szerint.

2013. febr. 7. 19:01
1 2 3 4 5
 41/50 kisnicole18 ***** válasza:
82%
Én is jól sejtem melyik templomról van szó.. nekünk tavaly ősszel volt ott az esküvőnk.. mivel már járunk a gyülekezetbe így a jegyesoktatás keretében rendezett vacsikon nem kellett résztvenni, viszont a Galamb-hétvégén igen, de nagyon megérte, mindenkinek csak ajánlani tudnám!:-) nem nyerészkedés folyik, hiszen ebben az összegben minden benne van.. de nekünk is mondták, ha anyagilag nem bírnánk kifizetni, ne legyen gond ez se, minden megoldható, rugalmasak ilyen téren is. Azért csinálják így, hogy ne csak beessenek az emberek, azért esküdjenek ott, mert milyen szép ez a templom, hanem legyen vmi fogalmuk a hitről, Istenről, és a házasságra való készüléshez is jó alapot adnak a beszélgetések és a csendes hétvége foglalkozásai.
2013. ápr. 29. 22:00
 42/50 anonim ***** válasza:
58%
28-as és 39-es válaszban gyönyörűen levezették, hogy mire fog elmenni a pénz? Ehhez képest teljesen korrekt ár. Akkor meg mit pampogsz?
2013. máj. 2. 23:29
 43/50 kisnicole18 ***** válasza:
Igen szerintem is korrekt ár, és valóban a gyülekezetnek ebből nem marad sok pénze, haszna....elmegy ez a költség a vacsorákra, valamint a Galamb hétvége is egy nagyon szép, színvonalas hotelben van.
2013. máj. 3. 18:21
 44/50 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sok...

#43-as: oké, de a jegyesoktatást miért kell vacsorával és hotelben töltött hétvégével összekötni?

Miért nem lehet a lelkészi hivatalban megtartani az egész jegyesoktatást? (Aki pedig akar, menjen el egy hétvégére egy hotelbe is.)

Nekünk például minden a lelkészi hivatalban volt, nem is kellett a jegyesoktatásért fizetni, csak az esküvőért harmincezer Ft-ot.

2013. okt. 15. 11:19
 45/50 anonim ***** válasza:
29%

Előző

Mert tartani kell a nívót. Ez nem egy átlagos templom, hanem egy elit. Egy "vezető" templomhoz pedig nem is illik a "gyorsan összeházasodunk, oszt annyi" stílus. Meg kell adni a helyszínhez méltó módját az előkészületeknek is. Épp ezért nem csak jegyesoktatás van, hanem vacsorák, stb.

Ha maga a templom is impozáns látvány, történelmi jelentőségű hely, akkor a belsőnek, vagyis a tartalomnak is igazodnia kell ehhez, tükröznie kell a külsőt, mert különben disszonáns az egész, felemás, nem passzolna össze a kettő.

2013. okt. 15. 17:50
 46/50 anonim ***** válasza:
0%

Egy ilyen helyhez nem illik a kispolgári stílus.

Ez épp olyan, mintha egy palota, vagy egy gazdag ember háza egyszerű rusztikus bútorokkal lenne berendezve.

Vagy fordítva egy parasztházban lennének szupermodern, dizájner berendezés.

Lehet, csak az egész groteszk és nevetséges.

2013. okt. 15. 17:53
 47/50 anonim ***** válasza:
33%

Vagy pl. egy lakókocsis szendvicsbüfénél lehet, hogy rendelhetünk zsíros kenyeret Piros Arany pöttyökkel, de ezt nem tehetjük meg egy elegáns étteremben, jól is nézne ki...

A luxust pedig meg kell fizetni.

2013. okt. 15. 18:05
 48/50 anonim ***** válasza:
56%

A lelkészi hivatal kispolgári?

Hát elég érdekes felfogás.

A Te mércéddel mérve nekünk sem kispolgári környezetben volt a templomi esküvőnk.

A több alkalmas jegyesoktatás egy gyönyörű, ízlésesen régi bútorokkal berendezett szobában zajlott a pappal (mielőtt még kioktatna valaki, katolikus pappal).Csak hárman voltunk, nem harmican!), meghitt hangulatban, a pénz nem került szóba sem előtte, sem közben egyáltalán.

Hálás vagyok, hogy mi nem szembesültünk "egyházi nagyzolással".

2013. okt. 22. 14:35
 49/50 anonim ***** válasza:

# 5/48 Időpont 2013. febr. 7. 19:12

A ruhád is csak jelképes összegbe, 10000-be került?

:)

2019. aug. 30. 14:25
 50/50 anonim ***** válasza:
#49 én azt nem értem, a "vezető templomban" honnan látja mindenki, hogy neki ötcsillagos szállodában volt a jegyesoktatás, lehet, hogy kiírják valami információs táblára.
2019. aug. 31. 07:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!