Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek az normális, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek az normális, ha a jegyesoktatás és az esküvő díja összesen 90. 000 Ft? Van-e valami központi szabályozás érvényben a református esküvők árával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Nekünk ugyanis Budapesten az egyik frekventált helyen lévő templomban ilyen árat mondtak. Persze leírva nincs ez sehol, de a lelkész ennyit kér, ami azért kicsit sok véleményem szerint.

2013. febr. 7. 19:01
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:

És 19-esnek még azt is, hogy területileg oda tartozunk.

Közel lakunk a templomhoz, egy 1 szobás, 30 nm-es lakásban, nem vagyunk "irigylendő gazdagok".

2013. febr. 8. 10:10
 22/50 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem nem normális, én ennyit nem fizetnék elvből semmilyen templomnak, ha egyébként járnék máshova és ott nyilván kell adományozni időnként...

Nekünk Bp közeli kisvárosban volt, ingyenes volt a jegyesoktatás, és tetszés szerinti adományt lehetett adni a szertartás fejében a gyülekezetnek, amire számlát is adtak. Mi 20 ezret adtunk. Szerintem ez korrekt, akinek több pénze van az adhat többet, de van, akinek 20 ezre se lenne rá, attól még Isten szemében egyforma, és ugyanúgy jogosult lenne az áldásra.

2013. febr. 8. 11:44
 23/50 anonim ***** válasza:
58%
Nálunk a páromnak konfirmálni is kellett előtte, ezért hittanra is jártunk hónapokig. Az ingyen volt. Jegyesoktatás és szertartás 30e pénz, és benne lett volna a hangfelvétel is. Mivel azt később kaptuk meg, nekem olyan volt, mintha ingyen adnák, úgyhogy adtunk külön a hangosbácsinak is pénzt. Szintén Budapest, elég "frekventált" templom, két évvel ezelőtt. Röviden: nagyon sok a 90e. És sok boldogságot! :)
2013. febr. 8. 12:15
 24/50 anonim ***** válasza:
65%

Figyelj, régen, míg nem volt egyenlőség az emberek között, addig csak a gazdagok házasodhattak szép templomban. Az impozánsabb helyek nem a pórnépnek lettek kitalálva.

Fogd fel így, ma már mindenki ott házasodik, ahol akar, de a szép templom továbbra is a gazdagoké. Ha nincs pénzed, nem használhatod.

2013. febr. 8. 15:44
 25/50 anonim ***** válasza:
A mi templomi aldasunk ingyenes lessz .Tavaly volt az eskuvo iden kerjukaz aldast .Nem csak ingyenes de a gyulekezet egy unnepi vacsorat is szervez nekunk.Ha a gyulekezet egy templomba osszetart es minden heten talalkozik akkor ez igy megy mint nalunk.
2013. febr. 8. 19:28
 26/50 anonim ***** válasza:
68%

Ennyi pénzt lehet, hogy még közép-európa legnagyobb székesegyházába (tudom, ez katolikus), az esztergomi Bazilikába sem fizetnék (pedig esztergomi vagyok, imádom-szeretem ezt a gyönyörűséget).

Ne haragudj, biztos mindenkinek más a szép, de - le merném fogadni - itt nálunk, ezért a valóban impozáns és patinás épületért sem kérnek ennyit. Pedig van orgona, a főoltárnál van a szertartás és a vendégek a "kispapok" helyén ülnek ilyenkor! Voila!

2013. febr. 8. 20:43
 27/50 anonim ***** válasza:
11%
Az egyházak fő funkciója a pénzcsinálás, nem tudom, min vagy meglepve.
2013. febr. 8. 23:05
 28/50 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem árában van. Ha ugyanarra a templomra gondolunk, van benne egy un. "galambhétvége" is.

Te mennyit szánsz az esküvőre? Ehhez képest is sok?

Néhányan írták, hogy 12-13 ezer forintot adtak az esketésért. Hát elég gáz, hogy azt hiszik, a lelkészek, meg az egyház a levegőből él... Próbáld ki mennyit is ér!

- fizess meg egy profit, hogy írjon egyedi beszédet az esküvődre!

- fizess meg egy gyakorlott színészt, hogy jöjjön el, öltözzön ki, adja elő

- bérelj ki egy nagy termet

Add össze! Na, ehhez kell mérni az esketés árát. Bármilyen meglepő, de ott is pénzből élnek, úgy, mint aki bérbe adja neked az éttermet :)

Soha nem fizettél azért, hogy a templom ott legyen, és működjön amikor neked kell. Az alkalmazottak addig is esznek, ameddig házasságot akartál kötni... Valaki ki fogja takarítani a templomot utánatok.

Persze van olcsóbb is. Budapesten is.

2013. márc. 16. 18:17
 29/50 anonim ***** válasza:
63%

02-08 23:05

Pénzcsinálás, miket beszélsz!

te ingyen dolgozol? ingyen adnád ki az éttermet az esküvőre? Ingyen mit teszel idegeneknek?

Vagy neked is csak a pénzen jár az eszed?!

Bármikor bemehetsz egy templomba és ott ingyen hallod az evangéliumot, akár minden vasárnap!

2013. márc. 16. 18:22
 30/50 anonim ***** válasza:
76%
Wow, én egy református lelkész lánya vagyok, de még nem hallottam róla, hogy az esküvő pénzbe kerül????! szerintem próbálkozz egy másik református gyülekezetben egy másik lelkésszel, nem mindenki egyforma. :-/ Nagyon sajnálom. :(
2013. márc. 19. 01:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!