Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen ízű volt az esküvői tortátok?
Érdekelne, ki milyet választott :). Hány emeletes volt (ha volt emelete) és milyen ízeket választottatok? Elégedettek voltatok? Vagy utólag lecserélnétek valamelyiket?
Nekünk 3 emeletes volt. A legnagyobb, alsó szint "Kinder Bueno" volt, vagyis csokoládé-vanília-mogyoró-keksz, a középső epres-joghurtos, a legfelső pedig csokoládés fekete erdő. A fekete erdőt cserélném le, mert elvileg csokisat akartunk, de hogy exkluzívabb legyen, ezért lett fekete-erdő. De igazán nem lett fekete-erdőszerű, így gyakorlatilag meggyes csokoládé lett. Jobb lett volna sima csokoládé vagy trüffel. Ezt változtatnám. A másik kettő nagyon finom volt.
Nektek hogy volt, hogy lesz, hogy tervezitek?
3db különálló torta volt
- amerikai csoki -- ezt direkt kesernyésre kértük mert sok az étcsokis a családban :-)
- málnás túros tejszínes -- ez miattam mert a málna a mindenem
- boci foltos tejszínes csoki -- a sok gyerek miatt
a barátnőm készítette mind ö cukrász
egyiket sem cserélném le mindegyik nagyon finom amolyan házias íze volt, nem volt egyik sem túl édes cukros
Nekünk nem emeletes volt, hanem marcipánnal borított négyszögletes torta, ami úgy nézett ki, mint egy nyitott könyv, bele volt írva marcipánnak a dátum és a keresztneveink, apró rózsák díszítésnek.
A krém főzött csokikrém volt, benne rumos meggy darabokkal. Isteni volt!
Ilyesmi, persze a megfelelő feliratokkal.:
Csak feketeerdő. De persze előtte megkóstoltuk, milyen ahol csináltatni akartuk.
Amúgy úgy voltam a döntésnél, hogy legyen egy ízű, mert akkor nincs az, hogy a végén még a csokira várnak, mikor az már rég elfogyott és csak túró van vagy ilyesmi.
Először kajákkal, köretekkel és tortával is abba a hibába estem, hogy mindenféléket akartam, amit én szeretek, legyen ilyen is, olyan is, meg amolyan is meg még ezt is tegyük hozzá stb.
Aztán rájöttem, ha nekem olyan kell, akkor bemegyek akármelyik hétfőn-kedden-szerdán egy szelet gyömbéres-csokis tortáért, vagy egy adag olyan kajáért krokettekkel az étterembe, nem 60 emberre fogunk megrendelni minden szart, mert nekem ízlik, meg én szeretem. :)
Azért feketeerdő lett amúgy, mert nem akartunk sima édeset, de túl gyümölcsöset sem. Ez amolyan klasszikus, édes is, de savanykás is, mindenkinek megfelelő, minden hangulatra.
Tyű, írtatok pár igazán finomat :) Főéeg az 5-ös és a 11-es válaszoló tortái olvasatán indult meg a nyáltermelésem, de ezerrel :D
Hmm, gesztenyés, Eszterházy, kakaós piskóta erdei gyümölcs krémmel, vanília krém eperdarabokkal, tejszínes csokis milkás, ezek mind nagyon finomak lehettek :).
Sokan írtátok a citromot. Azt több helyen olvastam, hogy nem passzol a marcipánnal. Akiknek volt, nem tapasztaltak ilyet?
Ja, meg a 7-es válaszolónak voltak nagyon különleges ízei, de azokat is megkóstoltam volna szívesen :)
7-es válaszoló vagyok.
én ezeket az ízkombináciokat használomját sütieimban is.
Pl imádok kekszet csinálni (olyan amerikai cooki), és abba teszek étcsoki darabokat+szárított narancs darabokat, vagy szárított eperdarabot+ fehércsokit+szárítottcitromhéjat.
De már narancs étcsokit muffinba is használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!