Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő fele- fele költség,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő fele- fele költség, vagy vendéglista alapján osztozzunk a költségeken?

Figyelt kérdés
Szerintetek hogy illik: csak az én hozzátartozóim részét fizesse ki a családom és én, vagy fele- fele arányban? A vőlegényemnek 3x annyi hozzátartozója lesz.
2013. jan. 31. 08:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez épp a múltkor került szóba otthon köztem és a szüleim között. Épp azon gondolkodtak, hogy miképp lehetne ezt megoldani, mivel ők egy nagyobb összeget szeretnének adni nekünk, és nem akarnák, hogy a párom családja rosszul érezze magát emiatt.(apáék tehetősebbek mint a párom szülei)

Én erre azt mondtam, hogy ezért szeretném ha mi fizetnénk az esküvőt ketten és az összeget pedig szívesen fogadjuk nászajándékként. Az pedig hogy ki mennyit ad ajándékba már mindenkinek a magánügye, így sértődés sem lehet belőle, hiszen nem az esküvőt fizették ki nekünk a szüleink.

2013. jan. 31. 10:22
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

A hagyományok szerint a teljes lagzi költsége a lányos házé. Ezt nem szokták már manapság tartani, meg akkor ne is beszéljünk arról, hogy cserébe ehhez milyen anyagi hátteret illett villantani, hogy a szülők hozzáadják az adott emberhez a lányukat.

A tények: minden nászajándék, amit kaptok, közös vagyonnak minősül a jog szerint, vagyis nem a vendégszám arányában oszlik majd meg a tulajdonjog. Emiatt a költségeket is felesben kellene állni. Érthető, ha a szülők a saját oldal számarányának ismeretében nem népünnepélyre készülnek anyagilag, de ha megterhelő, vagy nem tudnak ennyit fizetni, akkor meg inkább akkora lagzit kell tartani, amit ki is tudtok fizetni.

2013. jan. 31. 11:18
 13/14 anonim ***** válasza:
69%
És a nászajándékot is elosztják ugyan ilyen arányba, hisz a 3x annyi vendék több ajándék?
2013. jan. 31. 12:49
 14/14 anonim ***** válasza:
49%

Úgy látom, sokaknak csak a nászajándékról szól az esküvő. :(

Kedves Kérdező!

Nálunk én az én vendégeim részét fizetem, a vőlegényem pedig az ő vendégeiét.

2013. febr. 1. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!