Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A házassági szerződésbe ki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házassági szerződésbe ki lehet kötni, hogy a leendő sógorom semmilyen körülmények között ne örökölhessen a párom után a közös vagyonunkból?

Figyelt kérdés
Gondolom, így az anyósomat is ki kell valahogy zárni, hiszen az ő egyik örököse a leendő sógorom. Ez megoldható úgy, hogy később ne lehessen megtámadni a szerződést? Vagy ez inkább a végrendeletbe való?
2013. jan. 30. 15:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%

A közös vagyonotokból nem fog kapni semmit, ha elpatkol a férjed, az csak a tiéd lesz.

A házasság előtti vagyonából viszont lehet, hogy kap valamit halála esetén az anyja, vagy ha már ő sem lesz életben, a testvére, mert tavaly változtattak valamit az örökléssel kapcsolatban.

De akkor is csak a házasság előtti vagyonát érinti a változás, nem a közöst, amit a házasság alatt raktatok össze. Az csak a tiéd lesz ill. a gyerekeiteké.

2013. jan. 30. 16:03
 12/19 anonim ***** válasza:
56%

Biztos, hogy megvan az oka rá.

Az én sógornőm évente 3-4× keresi fel a férjemet, hogy adjon neki pénzt, mert adóssága van vagy épp nincs neki.

26 éves, sosem dolgozott még. 24 éves koráig a szüleik tartották el a sógornőmet. Utána meg egyszerűen megunták, hogy semmittevő és még otthon sem segít.

Számtalan helyre betuszkoltuk volna. Fizikai munkától kezdve a titkárnős körömreszelős munkáig.. semmi nem volt neki jó.

Mostanáig tenget-lenget a világban. Jelenleg 3 hónapja nem kunyerál, mert elköltözött Angliába, hogy majd ott dolgozik.

Elméletileg takarít, legalábbis 1,5 hónapja még ezt a hírt mondta anyósom. Hogy most mit csinál, nem tudjuk. Engem nem is érdekel.

Azért vicces, hogy anyósom nem rágja le a körmeit.. bár megértem. Csupán fél milliót vitt el a háztól a lányuk.. bár ez az ő hibájuk is.. ők pénzelték teljesen feleslegesen.

2013. jan. 30. 16:03
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Csak az a gond, hogy a kérdező a házasságkötés előtti vagyonra is igényt tart- így értelmezi a közöset.
2013. jan. 30. 16:04
 14/19 A kérdező kommentje:
Igazából én csak azt szeretném, hogy ha bármi történik, a leendő sógor ne tehesse rá a mancsát arra, amit csak én hozok a házasságba, illetve, arra se, amit együtt szereztünk a párommal az esküvő után. Nem akarom kiforgatni, csak annyit akarok, hogy hagyjon békén minket.
2013. jan. 30. 16:16
 15/19 anonim ***** válasza:
73%
Ehhez nem kell szerződés, mert ezeket úgysem kapja meg.
2013. jan. 30. 16:26
 16/19 A kérdező kommentje:
15: Ez 100%?
2013. jan. 30. 16:39
 17/19 anonim ***** válasza:
73%
Persze!
2013. jan. 30. 16:40
 18/19 anonim ***** válasza:
61%
Ez mindig is így volt.
2013. jan. 30. 16:40
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válazokat!!!
2013. jan. 30. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!