Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vehetem fel a nevemet ilyen esetben?
A páromnak kötőjeles neve van, tegyük fel a párom: Kis-Salamon Endre
míg én: Hidegkúti Erika
Nem túl hétköznapi a vezetéknevem és imádom, nem szeretném elhagyni, ugyanakkor a né-s verzió baromira furán hangzik és eszméletlenül hosszú.
Kötőjelesen nem vehetem fel, mert egy kötőjel már van. Van még más megoldás, avagy kénytelen leszek beletörődni, hogy vagy a saját nevem marad, vagy a páromé?
Szeretném felvenni a nevét, de a sajátomat is szeretném megtartani.
Ahogy előttem írták, választhatsz a férjed nevei közül és azt írod kötőjellel a tiédhez.
Szerintem az is egy aranyos megoldás, pl kiválasztjátok ketten a Salamon-Hidegkúti változatot, és ő is megváltoztatja a nevét erre. Így mindketten változtattatok és egyforma nevetek lenne.
Nem tudom őt elképzelni a nevemmel az a helyzet, de azért megmutatom majd neki a kérdést. :) Lehet ez lesz a megoldás, hogy elhagyom a neve egyik felét. Nekem ez a Kis-Salamonné a dupla "n" miatt olyan fura, bár hozzátenném, hogy a párom kötőjel utáni neve "én"-re végződik, így még furább.
Az meg hogy Kis-Salamon Endréné Hidegkúti Erika, hát brutális. Fél óra leírni és az sem biztos hogy nem zavarodok bele zavaromban az esküvő közepette. :))
Esetleg arra gondoltam még, hogy olyan opció nincs, hogy az ő nevét egyesítjük? Így lehetne Kissalamon-Hidegkúti Erika. Bár ezzel a példával ez is fura.
:) Ragaszkodsz ehhez az Endréhez?
A nagyon hosszút semmiképpen se ajánlom, nem csak az esküvőn kell majd leírni, hanem még ki tudja hányszor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!