Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után ha lemondok a férjes nevemről, csak a születési nevemet vehetem vissza?
Figyelt kérdés
Édesanyám vezeték nevét szeretném felvenni.2010. szept. 13. 13:57
1/11 anonim válasza:
Szerintem nem. Nyugodtan felveheted édesanyád születési nevét is.
3/11 anonim válasza:
Csak a sajátodat veheted vissza, de utána azt (jó pénzért) kellő indokkal (a nem tetszik nem elég, de ha pl. bűnöző volt az apád vagy vert, az igen) igen.
4/11 anonim válasza:
A lánykori nevedet veheted vissza és utána jó pénzért és megindokolva felveheted anyukád nevét.
5/11 anonim válasza:
Miniszteriumhoz kell benyujtanod az engedelyt, mivel ez 1 nevvaltoztatas!
Te igy az eredeti szuletesi nevedet fogod megvaltoztatni!
6/11 anonim válasza:
Névváltoztatási kérelem igényével bemész az illetékes anyakönyvi hivatalba. 10eft illeték ellenében, hat hónap ügyintézési idő alatt meg fog változni a neved úgy ahogy akarod. Meg kell indokolni (az butaság, hogy ha apa vert, akkor változtatják meg a neved, ilyet nem láttam), de ebben az anyakönyvvezető is segíteni fog, de az a legjobb, ha tömören leírod ami igazból az ok.
7/11 anonim válasza:
14:27 vagyok, elfelejtettem írni, hogy nem kell elsőnek vissza venned a leánykori neved, aztán névváltoztatási kérelmet írnod. Felesleges pénz és idő rablás. Rögtön kérheted leánykor nevet változtatását, egyben hivatalos használatát.
8/11 anonim válasza:
Kerheted a nevvaltoztatast es nem kell a leanykori nevedet visszavenni. Sajnos eleg bonyolult es hosszu procedura. Nekem nem sikerult adminisztrativ hibak miatt a nevvaltoztatasom, pedig 2-szer nyujtottam be es persze jo sokba kerult. Szoval sok sikert, turelmet, kitartast, szerencset kivanok hozza!
9/11 anonim válasza:
Erről a következő vicc jut az eszembe:
A hivatalba bemegy egy pasi és kéri, hogy meg szeretné változtatni a nevét.
A hivatalnok le akarjja beszélni, de a végén megkérdezi, hogy hát mégis mi a neve.
- Szar János
- Hát akkor megértem. És mégis mire akarja változtatni?
- Szar Józsefre.
10/11 anonim válasza:
Szerintem, ha jól tudom, lévén 1. névváltoztatásod gondolom, ingyenesen változtathatod, amire csak akarod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!