Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ciki ha a testvérem esküvőjére 10e Ft-ot adunk nászajándékba?
Szia!
Ciki azért mert te úgy érzed. Ha a testvéred ismer tudja,hogy ez nem neki hanem a helyzeteteknek szól. Majd egy más alkalomra mondjuk karácsony vagy a gyerekük keresztelője adtok többet.
A rokonokkal pedig ne tröödj: nem szokás ugyanis a rokonság tudomására hozni részletesen,hogy kitől mennyit kaptak.
Nem fejeztem be így folytatom. Szóval a rokonságnak semmi köze hozzá ki mennyit tett abba a bizonyos kalapba.
Mi is főleg pénzt kértünk és mikor összeszámoltuk kiáltunk a rokonság elé és szépen megköszöntük. De a szüleinken kívül senki sem tudja összességében mennyit kaptunk. Még azt sem.hogy kitől mennyit.
Szóval ha megértő a családod nem fog senki ezéért rátok neheztelni.
A többivel meg ne törődj.
Mondjuk nekem azzal is elvi problémáim vannak, hogy egy pár kijelenti, hogy pénzt kér és nem ajándékot....
Szerintem mindenki azt adjon,amit gondol, aki pénzt akar az pénzt, aki meg ajándékot az ajándékot!
Én tuti nem jelenték ki ilyesmit.
18.50
Nem tudom mit tennél annak a párnak a helyében akiről hallottam. Nem mondták el a rokonoknak,hogy mit szeretnének pénzt vagy ajándékot rájuk bízták. Nem volt nagy lakodalom: kaptak ajándékot,mert mindenki úgy gondolta azt ad. Mit kaptak? 12 db akciós tescos kávéfőzőt. A menyasszony sírógörcsöt kapott.
Tehát igen is meg kell mondani mit kérsz. S manapság azért kérnek a fiatalok inkább pénzt, mert azzal alapozzák meg pl a lakásvásárlást. 3 grillsütővel, meg 2 botturmixszal nem sokra mennek ha nincs még hol lakinuk.
Ha Ők kifejezetten pénzt kértek(mert szerintem ez igazán a ciki,sőt pofátlanság),akkor elégedjenek meg azzal amit adni tudtok.Gondolom ismerik a körülményeiteket,így azt is tudják,hogy igazából még ezt sem engedhetnétek meg magatoknak,tehát nagyon hálásak lehetnek.
Aki lagzit tart,az el tudja dönteni,hogy telik-e neki rá.Viszont sokan abban nem gondolnak bele,hogy milyen gondot okoznak ezzel a meghívottaknak.Örüljenek annak amit amennyit kapnak,és ne haszonlelésből ünnepeljenek vendégekkel,hanem azért mert szeretnék,hogy együtt örüljenek velük.
De miért kellene nektek emiatt bárkinek is magyarázkodni???Ki fog tudni róla mennyit adtok?Tedd borítékba,és adjátok oda úgy.Nem villogni kell meg versengeni,ilyenbe ne szálljatok be.Nyújtózzon mindenki addig amíg a takarója ér.
Első meg egy bunkó,ne foglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!