Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nektek mennyi idő az elfogadha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek mennyi idő az elfogadható a polgári és a templomi esküvő között?

Figyelt kérdés

Párommal februárra jelentkeztünk be az anyakönyvvezetőhöz.

Teljesen egyszerű kis szertartás lesz, minden giccstől mentes. Ezt közös megegyezéssel döntöttük el természetesen.

Templomi esküvőt egyáltalán nem terveztünk, én nem szeretem se a felhajtást se a párom családját, még csak meg sem vagyok keresztelve...

Párom most találta ki, hogy ő mégis szeretne templomi esküvőt.

Nem szívesen de ha kell beadom a derekam, viszont a polgári szertartást nem mondjuk le.

Jelenleg nem vagyunk olyan anyagi helyzetben hogy megengedhessük magunknak a dínomdánomot, hitelt nem vennénk fel... Ráadásul párom kb. 60-70 fős rokonságában bevett szokás hogy az általuk elfogyasztott étel negyedét sem "adományozzák" vissza (és a számlálhatatlan mennyiségű piáról nem beszélve).

Tehát az a templomi esküvő jó ha 2-3 éven belül lesz.

Felesleges is, amúgy is csak a látványra menne (hiszen egyikünk sem vallásos), de mégis kellene hogy legyen.

Ti, mint vendégek hogyan vélekednétek a dologról?

2013. jan. 4. 22:27
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Megbeszéltük hogy nem tartunk semmiféle lagzit.

Csak egy vacsi lesz a tanúkkal.

Így nála ez a templomi esküvővel függ össze.

Meg a családban is ez a szokásos sorrend: polgári, pár hétre rá templomi aztán jöhet a buli

2013. jan. 4. 22:44
 12/29 anonim ***** válasza:
66%
Mond el a vőlegényednek, hogy a keresztelő minimum amit a pap el fog várni és, hogy még jegyes oktatásra is kell járnotok. A lakodalomnak semmi köze a templomi esküvőhöz.
2013. jan. 4. 22:45
 13/29 anonim ***** válasza:
57%

Nem bántásból, de én ezt gondolnám:

"Felesleges is, amúgy is csak a látványra menne "

Mondjuk nem egyszerű helyzetben vagytok, mert gondolom, hogy szeretnétek mulatságot (vagyis a párod), de akkor talán inkább az 5. vagy 10. házassági évfordulón tartsatok egy nagy összejövetelt, és akkor ott lenne buli. Ez nem lakodalom, de mégsem kellene eljátszani az egész templomost dolgot.

2013. jan. 4. 22:50
 14/29 anonim ***** válasza:
12%

Nem volt erről soha konkrét elképzelésem, szóval csak leírom, nálunk hogy alakultak a dolgok.

Jövő tavasszal lesz a polgárink, kéttanús, egyszerű kis esküvő, részben mert így szeretnénk, részben mert egyetemisták vagyunk, és nincs keret nagyobbra, ugyanis támogatásunk (anyagi) jelenleg nincs :)

Viszont a párom mélyen vallásos, ahogy az egész családja is (lelkész család voltak egykor), így egyértelmű, hogy lesz templomi esküvőnk, igaz, csak az egyetem után, ha már lesz módunk finanszírozni egy picit nagyobb esküvőt.

Vagyis 2-3 év minimum el fog telni a két esküvő között, ez van, nem foglalkozunk idegenek véleményével. A család és a barátok megértik a helyzetet, szerencsére.

Azért jó ez így, mert mi is összeházasodhatunk végre (mindkettőnknek fontos, nem akarunk várni még évekig), de ami a család szempontjából fontos, a templomin ők is részt vehetnek majd :)

És cseppet sem a bulin lesz a hangsúly, ellenkezőleg, de azért 20-30 embert nem két forint manapság megvendégelni, arról nem beszélve, hogy akkor már nyilván a ruhára is kell szánni kisebb összeget, mert mégiscsak fontos és ünnepélyes alkalom lesz, ha szerényen is, de megadjuk a módját.

Nekem annyiból nehéz, hogy nem vagyok vallásos, így kényelmetlen egyelőre a gondolat, de nem vagyok igazán ateista sem (egyelőre hadilábon állok a kérdéssel), és a páromat is nagyon szeretem, így megteszem egyelőre csak az ő kedvéért, aztán ki tudja, lehet, hogy utólag rám is mély hatással lesz ez.

2013. jan. 4. 23:05
 15/29 anonim ***** válasza:
Huh, bocs a sok szóismétlésért, álmos vagyok :)
2013. jan. 4. 23:06
 16/29 anonim ***** válasza:
20%
szerintem tartsátok meg a templomit is most (elvégre senkinek semmi köze hozzá, hogy miért tartjátok, hisztek-e vagy sem), de ha utána lagzizni akarnak a rokonok, akkor meg kell mondani, hogy nektek csak a szertartásra futotta, ti elmentek ebédelni, akinek van kedve, csatlakozzon, de saját számlára. Ezt a meghívózásnál ha mindenkinek elmondjátok, nem lesz félreértés, és csak az fog elmenni, aki amúgy is miattatok, nem az ingyen kaja.pia miatt ment volna
2013. jan. 4. 23:38
 17/29 anonim ***** válasza:
30%
uccsó vagyok: elég, ha egyiktek meg van keresztelve
2013. jan. 4. 23:38
 18/29 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem ha most leírnám hogy mi a véleményem rólad ,még a moderátor is kiakadna,így inkább a kérdésre sem válaszolok. De kiráz az ilyen nőktől a hideg.
2013. jan. 5. 00:07
 19/29 anonim ***** válasza:
27%

16-17es vagyok

miért lettem lepontozva??? nem azt kell értékelni, hogy a kérdező viselkedése tetszik-e, hanem, hogy a válasz hasznos-e. Az egy tény, hogy csak az egyik félnek kell megkeresztelve lennie. Ez miért is lett akkor lepontozva???

2013. jan. 5. 00:49
 20/29 anonim ***** válasza:
35%
1-2 órahossza. Ha csak a polgárit tudnám megtartani, akkor nem rittyenteném ki magam mégegyszer hónapok-évek múlva a templomi miatt. Pláne, hogy nem vagyok vallásos, így én nem is tervezek templomit egyáltalán. De ha vallásos lennék, akkor inkább megvárnám, míg egyben meg tudom tartani a kettőt. Így a násznépet sem kell ugráltatni.
2013. jan. 5. 01:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!